Verzekeringen voor je huurhuis

Heb je een huurhuis? Dan is het niet alleen verstandig om je spullen goed te verzekeren, ook de verbeteringen die je zelf gemaakt hebt aan je huurwoning zijn van belang. En wist je al dat je geen glasverzekering nodig hebt? Bekijk alle relevante verzekeringen voor huurders en sluit je verzekeringen meteen online af.

  • Inboedelverzekering
je spullen binnen goed verzekerd
  • Aansprakelijkheidsverzekering
voor schade aan anderen door jouw schuld
  • BuitenDeDeur verzekering
je spullen onderweg goed verzekerd
  • Rechtsbijstandverzekering
juridische hulp bij grote of kleine conflicten
Woonhuisverzekering (opstalverzekering)niet nodig, deze regelt de verhuurder

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting

Inboedelverzekering

Als er iets met de spullen in je woning gebeurt, dan wil je goed verzekerd zijn. Bijvoorbeeld als je brand-, storm-, water- of inbraakschade hebt. Of als je per ongeluk iets beschadigt, zoals je bank, tapijt of lamp.

Heb je je huurwoning verbeterd of uitgebreid? Of spullen gekocht van de oude bewoner overgenomen? Denk aan een nieuwe vloer, keuken, badkamer of schilderwerk. Dan is het belangrijk dat dit zogenaamde huurdersbelang is meeverzekerd. En het is fijn dat je als huurder geen aparte glasverzekering nodig hebt.

  • Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn je bezittingen in huis, bijgebouwen én spullen die standaard in je tuin staan uitgebreid verzekerd (inclusief glas en huurdersbelang). Ook als je zelf per ongeluk iets beschadigt. Je bent automatisch verzekerd voor de juiste waarde en hoeft geen inboedellijstjes in te vullen.

Meer over de Interpolis Inboedelverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Stel: je veroorzaakt brandschade in je huurhuis, of het huis van de buren is beschadigd door een lekkage bij jou. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die jij of je gezinsleden, logés of huisdieren per ongeluk toebrengt aan anderen. Of aan de spullen van anderen. Zo voorkomt je hoge kosten als je wettelijk aansprakelijk bent.

  • Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering heb je € 0 eigen risico en ben je wereldwijd verzekerd tegen kosten bij aansprakelijkheid.

Meer over de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Met de module Consument & Wonen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering verzeker je de juridische kosten bij een conflict over je huis. Bijvoorbeeld met de verhuurder. Of als de klusjesman schade in je huis veroorzaakt.

Bij een conflict kunnen de kosten hoog oplopen. Denk aan de proces- en advocaatkosten. Ook is het fijn als je terecht kunt bij een jurist.

  • Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering krijgt je juridische hulp en advies bij een conflict. Telefonisch, via WhatsApp of met de gratis Rechtshulp-app.

Meer over de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

BuitenDeDeur verzekering

Ook buiten de deur kun je je spullen verliezen of per ongeluk beschadigen. Of je krijgt te maken met diefstal. In je tuin, onderweg of in de stad. Wat je ook hebt beschadigd of hebt verloren: het is fijn als de schade wordt vergoed.

  • Met de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering zijn spullen van het hele gezin verzekerd. Tot € 3.000 per gebeurtenis. Een telefoonverzekering is dus niet nodig.

Meer over de BuitenDeDeur verzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering krijgen je nabestaanden een geldbedrag als je overlijdt. Zo compenseer je het wegvallen van een inkomen en vang je extra kosten op. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van de huur, meer kinderopvang of hulp in huis.

  • Met de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering krijgen je nabestaanden een vrij te besteden bedrag bij overlijden. Deze verzekering is dagelijks opzegbaar. 99% van de klanten wordt medisch geaccepteerd door Interpolis.

Meer over de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl

Zelf regelen & contact

Zelf regelen Contact Chat