Volwassenen kijken naar laptop aan ontbijttafel

Verzekeringen voor je huurwoning

Huur je jouw woning, of ga je binnenkort huren? Dan is het belangrijk om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Je wilt namelijk niet dat er schade ontstaat aan je dierbare bezittingen en zelf voor de kosten opdraaien. En wat als er iets met jou gebeurt, kan je partner en/of kind(eren) nog steeds de huur betalen? 

Nieuwsgierig? Bekijk dan nu welke verzekeringen het zijn en sluit ze gemakkelijk online af. Via Rabobank sluit je de glasheldere verzekeringen van Interpolis af. Bekijk de voordelen en regel alles onder één dak.

24/7 inzien, afsluiten en wijzigen in de Rabo AppJe pakketkorting kan oplopen tot 12%Interpolis krijgt een 8,4 voor de schadeafwikkeling uit 88.518 beoordelingen

Exclusief via Rabobank: verzekeringen van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting

portemonnee

Ook belangrijk: overlijdensrisicoverzekering

Als ouder of partner wil je helemaal niet nadenken over het moment dat je er niet meer bent. En natuurlijk al helemaal niet over hoeveel verdriet dit betekent voor je nabestaanden. Maar juist voor hen, voor je partner of je kinderen is heel belangrijk dat je hier wél alvast bij stilstaat. Kunnen zij, ook zonder jou, nog steeds de huur blijven betalen? Kunnen jouw kinderen nog steeds gaan studeren?

Het verdriet kun je niet voorkomen, de financiële zorgen wel. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg jij ervoor dat je partner en je kinderen financieel gezond kunnen doorleven. 

Bereken je premie

Meer over de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering

Interpolis krijgt een 8,4 voor de schadeafhandeling

Schadeafhandeling: beoordeeld met een 8,4

Heb je schade, dan maakt Interpolis het geld na de schademelding vaak binnen 48 uur over. Geen ingewikkeld gedoe met administratie, de bonnetjes kun je achterwege laten. Interpolis helpt ook bij andere praktische oplossingen, zoals de reparatie van je auto, huis of tips om schade in de toekomst te voorkomen. Het is niet voor niets dat klanten de schadeafwikkeling beoordelen met gemiddeld een 8,4.

Illustratie van een deur met ingeslagen glas

Inboedelverzekering

Als er iets met je spullen in je huurwoning gebeurt, dan wil je goed verzekerd zijn. Met de Interpolis Inboedelverzekering ben je verzekerd voor brand-, storm-, water- of inbraakschade. Kies de verzekering die past bij jouw wensen. Met Inboedel All-Risk ben je ook verzekerd als jij of iemand anders in je huishouden per ongeluk zelf iets kapot maakt.

Ook het zogenaamde huurdersbelang is standaard verzekerd met de Interpolis Inboedelverzekering. Wat is huurdersbelang? Huurdersbelang is een naam voor alle veranderingen of uitbreidingen die je voor eigen rekening hebt aangebracht aan je huurwoning. Denk aan een parketvloer, zonnepanelen of een luxe keuken. Wel zo handig, toch?

Bereken je premie

Meer over de Interpolis Inboedelverzekering

Illustratie van een vrouw met een brandend lampje bij haar hoofd

Aansprakelijkheidsverzekering

Whoops! Veroorzaak je per ongeluk schade omdat je fiets omvalt? Dan kun je voor die schade aansprakelijk gesteld worden. Maar het hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan je hond die onverwacht iemand bijt. Of dakpannen die van je huis vallen op een voorbijganger. Een schadeclaim kan enorm in de papieren lopen, zeker als er sprake is van letselschade. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat je wordt opgezadeld met een fikse kostenpost.

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering heb je € 0 eigen risico en ben je wereldwijd verzekerd tegen kosten bij aansprakelijkheid.

Bereken je premie

Meer over de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Illustratie van een voorzittershamer die op een stapel boeken wordt geslagen

Rechtsbijstandverzekering

Met de module Consument & Wonen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering verzeker je de juridische kosten bij een conflict over je huis. Bijvoorbeeld met de verhuurder. Of als de klusjesman schade in je huis veroorzaakt.

Bij een conflict kunnen de kosten hoog oplopen. Denk aan de proces- en advocaatkosten. Ook is het fijn dat je terecht kunt bij een jurist.

Bereken je premie

Meer over de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

Illustratie van mobiele telefoon met de Rabo bankierenapp erop

BuitenDeDeur® verzekering

Ook onderweg kun je te maken krijgen met diefstal of schade aan je spullen. In je tuin, in de trein of op een werkplek in de stad. Wat bijvoorbeeld te denken als je je dure telefoon verliest? Wat je ook hebt beschadigd of hebt verloren: het is fijn als de schade wordt vergoed.

Met de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering zijn spullen van het hele gezin verzekerd, tot € 3.000 per gebeurtenis. Je hebt wel een eigen risico van € 100 per gebeurtenis.

Bereken je premie

Meer over de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering

"We zijn onder de indruk van snelheid van afwikkeling. Het is zo fijn te merken dat je als jarenlange klant nu daadwerkelijk merkt dat we bij een prima maatschappij zijn verzekerd."

- CJH Jansen (Nijmegen)

Veelgestelde vragen

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen schade, brand en diefstal. Van je meubels tot je telefoon. Ook in de tuin zijn de meeste spullen verzekerd. Zoals je tuinmeubels, maar ook je fiets in de garage.

Wat is het verschil tussen een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt als je per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders of hun spullen en als je daarvoor aansprakelijk gesteld wordt. Met een inboedelverzekering verzeker je je eigen spullen in je eigen huis tegen schade, brand en diefstal.

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Bereken je premie
Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Wil je echter geen onverwachte kosten? Dan is het wel verstandig om je inboedel te verzekeren.

Heb ik een inboedelverzekering voor een huurhuis nodig?

Als je een huurwoning hebt en je wilt geen onverwachte kosten dan is het verstandig om je inboedel te verzekeren. Deze verzekeringen zijn verstandig als je een huurwoning hebt.

Hoe zit het met de inboedelverzekering bij een verhuizing?

Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn je spullen tijdens de verhuizing verzekerd op het oude en nieuwe adres, zodra je de sleutel van de nieuwe woning krijgt. De adreswijziging hoef je pas door te geven wanneer je daadwerkelijk in de nieuwe woning gaat wonen.

Moet ik een inboedelwaardemeter invullen?

Een inboedelwaardemeter is een manier die sommige verzekeraars gebruiken om de waarde van je inboedel te bepalen. Voor de Interpolis Inboedelverzekering hoef je geen inboedelwaardemeter in te vullen. 

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl