Verzekeringen voor je huurwoning

Huur je jouw woning, of ga je binnenkort huren? Dan is het belangrijk om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Sommige verzekeringen heb je als huurder niet nodig. Een opstalverzekering hoef je bijvoorbeeld niet te hebben als je een woning huurt. Maar als er schade ontstaat aan je dierbare bezittingen wil je zelf niet voor de kosten opdraaien. En wat als er iets met jou gebeurt, kan je partner en/of kind(eren) nog steeds de huur betalen?

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig? Bekijk dan nu welke verzekeringen het zijn en sluit ze gemakkelijk online af. Via Rabobank sluit je de glasheldere verzekeringen van Interpolis af. Bekijk de voordelen en regel alles onder één dak.

24/7 inzien, afsluiten en wijzigen in de Rabo App Je pakketkorting kan oplopen tot 12% Interpolis krijgt een 8,4 voor de schadeafwikkeling uit 88.518 beoordelingen

Exclusief via Rabobank: verzekeringen van Interpolis. Glashelder.

Deze verzekeringen zijn belangrijk bij een huurwoning

Ook belangrijk: overlijdensrisicoverzekering

Als ouder of partner wil je helemaal niet nadenken over het moment dat je er niet meer bent. En natuurlijk al helemaal niet over hoeveel verdriet dit betekent voor je nabestaanden. Maar juist voor hen, voor je partner of je kinderen is heel belangrijk dat je hier wél alvast bij stilstaat. Kunnen zij, ook zonder jou, nog steeds de huur blijven betalen? Kunnen jouw kinderen nog steeds gaan studeren?

Het verdriet kun je niet voorkomen, de financiële zorgen wel. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg jij ervoor dat je partner en je kinderen financieel gezond kunnen doorleven.

Wist je dat...

Interpolis krijgt een 8,4 voor de schadeafhandeling (uit 88.518 beoordelingen).

Inboedelverzekering

Als er iets met je spullen in je huurwoning gebeurt, dan wil je goed verzekerd zijn. Met de Interpolis Inboedelverzekering ben je verzekerd voor brand-, storm-, water- of inbraakschade. Kies de verzekering die past bij jouw wensen. Met Inboedel All-Risk ben je ook verzekerd als jij of iemand anders in je huishouden per ongeluk zelf iets kapot maakt.

Ook het zogenaamde huurdersbelang is standaard verzekerd met de Interpolis Inboedelverzekering. Wat is huurdersbelang? Huurdersbelang is een naam voor alle veranderingen of uitbreidingen die je voor eigen rekening hebt aangebracht aan je huurwoning. Denk aan een parketvloer, zonnepanelen of een luxe keuken. Wel zo handig, toch?

Aansprakelijkheidsverzekering

Whoops! Veroorzaak je per ongeluk schade omdat je fiets omvalt? Dan kun je voor die schade aansprakelijk gesteld worden. Maar het hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan je hond die onverwacht iemand bijt. Of dakpannen die van je huis vallen op een voorbijganger. Een schadeclaim kan enorm in de papieren lopen, zeker als er sprake is van letselschade. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat je wordt opgezadeld met een fikse kostenpost.

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering heb je € 0 eigen risico en ben je wereldwijd verzekerd tegen kosten bij aansprakelijkheid.

Rechtsbijstandverzekering

Met de module Consument & Wonen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering verzeker je de juridische kosten bij een conflict over je huis. Bijvoorbeeld met de verhuurder. Of als de klusjesman schade in je huis veroorzaakt.

Bij een conflict kunnen de kosten hoog oplopen. Denk aan de proces- en advocaatkosten. Ook is het fijn dat je terecht kunt bij een jurist.

Veelgestelde vragen

Illustratie van draaiende tandwielen en muntjes

Mijn verzekeringen aanpassen

Betalen voor verzekeringen die je niet nodig hebt? Dat wil niemand. Zeker niet in deze tijd. Check daarom of je verzekeringen nog aansluiten op jouw situatie. Zo blijf je goed verzekerd én betaal je niet meer dan nodig is.

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer