Interpolis Woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Je denkt er liever niet aan maar je kunt te maken krijgen met schade aan je woning of tuin. Bijvoorbeeld een lekkage aan het dak, een ruitbreuk of stormschade aan de schutting. Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je hiervoor allrisk verzekerd.

je huis verzekerd tegen schade en inbraakook tuin, glas en zonnepanelen zijn verzekerd€ 0 eigen risico (alleen bij stormschade € 200 eigen risico)

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie Bekijk wat je verzekert

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen. Wil je weten hoe Interpolis met jouw persoonsgegevens omgaat? Je leest er meer over in het privacy statement op Interpolis.nl.

Woonhuisverzekering van Interpolis: wat is wel en niet verzekerd?

Met de Interpolis Woonhuisverzekering (opstalverzekering) ben je allrisk verzekerd. Dat betekent dat vrijwel elke oorzaak van schade is verzekerd, óók als je de schade per ongeluk zelf veroorzaakt. Ben je aan het verbouwen aan je huis? Met de Woonhuisverzekering van Interpolis ben je automatisch voor de juiste waarde verzekerd. Ook tijdens én na een verbouwing.

Premie berekenen
Bekijk wat er verzekerd is met de woonhuisverzekering

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je onder andere verzekerd voor:

schade aan de woning door storm, brand of waterschade aan de tuin zoals planten, bomen en de schuttingschade tijdens en na een verbouwing

Wil je weten of bijvoorbeeld jouw zonnepanelen ook zijn verzekerd met de Interpolis Woonhuisverzekering? Bekijk dan het uitgebreide overzicht van de dekkingen van de woonhuisverzekering.

Bekijk wat er niet verzekerd is met de woonhuisverzekering

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je onder andere niet verzekerd voor:

schade door achterstallig onderhoud van je huisschade door opzet of grove schuldschade doordat de grond langzaam verzakt

Wil je weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Woonhuisverzekering? Bekijk dan een uitgebreider overzicht van de dekkingen van de woonhuisverzekering.

Check of je in aanmerking komt voor korting

Doe je veel om je huis zo goed mogelijk te beveiligen? Dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor korting op je premie. Bekijk met de Interpolis Veiligheidsmeter hoe veilig je huis is en of je in aanmerking komt voor korting.

Lees hier de voorwaarden

Bekijk het Informatiedocument op Verzekeringskaarten.nl

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over het afsluiten, wijzigen of opzeggen van je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering wijzigen of inzien. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis. Je leest meer hierover in onderstaand document.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Veelgestelde vragen

Ik heb schade aan mijn zonnepanelen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Ja, deze zijn standaard meeverzekerd op de Interpolis Woonhuisverzekering.

Ik heb schade aan de buitenkant van mijn huis. Valt dit onder de inboedel- of woonhuisverzekering? Ik ga in een huurhuis wonen. Heb ik een woonhuisverzekering nodig?

Nee, bij een huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk om een woonhuisverzekering af te sluiten voor het huis. Het is dus niet mogelijk om zelf een woonhuisverzekering af te sluiten. Het is wel handig om jouw spullen in huis te verzekeren. Dit doe je door een inboedelverzekering af te sluiten.

Er zit vocht tussen het dubbelglas van mijn woning. Ben ik hiervoor verzekerd?

Vocht of condens tussen de ruiten (lekslag) is verzekerd, wanneer de ruit niet ouder is dan tien jaar en je bij de fabriek of leverancier geen garantie hebt.

Ik heb een barst in de ruit van mijn woning. Ben ik hiervoor verzekerd?

Ja, glasbreuk is verzekerd. Je kunt deze schade melden bij Interpolis. Interpolis schakelt graag een glasbedrijf voor je in. Dit heeft als voordeel dat je verder niets hoeft te regelen en ook de kosten niet hoeft voor te schieten.

Meer veelgestelde vragen

Vrijwel elke denkbare schade aan je huis verzekeren?

Bereken je premie. Dan kun je gelijk online je woonhuisverzekering afsluiten.

Bereken je premie