Zakelijke rekening

Om de bankzaken van je eigen bedrijf goed te regelen, open je een zakelijke rekening, de financiële basis van je onderneming.

€ 9,95 per maand exclusief transactiekosten. Biedt toegang tot onze zakelijke producten, zoals betaaloplossingen, financieringen en verzekeringen van Interpolis®. Met 475 vestigingen altijd een adviseur bij je in de buurt.
Open een rekening
Open een extra rekening

Waarom een zakelijke rekening

Een eigen rekening voor je bedrijf is absoluut een goed idee als jij een sterke start wilt maken met je bedrijf. Reden nummer 1: je privé en zakelijke financiën gescheiden houden.

Ontdek waarom een zakelijke rekening een goed idee is

Extra rekening openen

Als je al een zakelijke rekening bij Rabobank hebt, kun je voor € 5,30 per maand eenvoudig een extra rekening openen voor dezelfde onderneming. Meerdere rekeningen voor hetzelfde bedrijf helpen je bij het inzichtelijk maken van je financiën.

Extra zakelijke rekening openen

Rabo Bizzy

Rabo Bizzy: de rekening die je boekhouding doet

Het bijhouden van jouw administratie en bankzaken kost je veel tijd. Die tijd wil je natuurlijk liever besteden aan de zaken die je echt belangrijk vindt, zoals de groei van jouw bedrijf. Hoe mooi zou het zijn als je bankrekening jouw boekhouding doet? Rabo Bizzy biedt je alle producten die je nodig hebt om je bankzaken en administratie te doen zoals een zakelijke rekening en boekhoud-tool Tellow.

Heb je al een zakelijke rekening bij ons? Dan breid je eenvoudig uit naar RaboBizzy, nu zelfs 3 maanden met korting.

Ontdek de voordelen

Startersvoordeel: speciaal voor startende ondernemers

In je eerste jaar krijg je bij ons Startersvoordeel, daarmee zijn je zakelijke rekening, bankpas en online bankieren gratis. Bovendien krijg je korting op veel andere producten. Zo start je nóg sterker.

Ontdek Startersvoordeel

Productdetails zakelijke rekening

Kenmerken

Als je een zakelijke rekening opent, zijn de volgende producten inbegrepen:

één zakelijke bankpas van de Rabobank: de Rabo WereldPasRabo Internetbankieren met de Rabo Bankieren Appalerts via e-mail en/of via een pushbericht op je smartphoneoptioneel: een Rabo Scanner (één per rekening of gebruiker)digitaal rekeningafschrift

Let op: om als minderjarige bij Rabobank een zakelijke rekening te kunnen openen, heb je een handlichting van de rechtbank nodig. Hieraan mogen geen limieten aan het gebruik van de rekening zijn verbonden. De bank kan de eventueel gewenste limieten namelijk niet controleren. Geef dit dus ook duidelijk aan bij je ouders vóór je een verzoek tot handlichting indient bij de rechtbank.

Hoe open ik een zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening openen kan bij Rabobank op 3 manieren:

  1. Door op deze pagina in te loggen met je privé betaalpas. Je vraagt de rekening dan volledig online aan. Dit kan als je een eenmanszaak of een bv hebt met 1 directeur-grootaandeelhouder. Ook moet je meerderjarig zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland wonen.
  2. Via de app. Dit kan als je een eenmanszaak of een bv hebt met 1 directeur-grootaandeelhouder. Ook moet je meerderjarig zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland wonen.Je vraagt de rekening dan volledig in de app aan, via Zelf regelen.
  3. Telefonisch. Deze route volg je in de andere gevallen.

Houd in alle gevallen je KvK-nummer bij de hand.

 

Kosten

Ga je zakelijk bankieren dan betaal je in sommige gevallen voor diensten die bij een particuliere rekening kosteloos zijn.

Standaardtarief zakelijke rekening

Zakelijke rekening€ 5,30
Rabo WereldPas€ 1,65
Rabo Internetbankieren€ 3,00

€ 9,95

*Kosten per maand

Transactiekosten

Girale afschrijvingenDigitale overboeking€ 0,09
Incasso€ 0,11
Geld ontvangenBijschrijving€ 0,15
Incasso€ 0,11
Pin ontvangen via Maestro en V Pay (exclusief Pinbox of Pintegoed)€ 0,055
Geld opnemenOpname geldautomaat met Rabo WereldPas€ 0,35
Saldo- en rekeninginformatieInformatiekosten Rabo Internetbankieren (Pro)€ 0,085

Papieren rekeningafschrift€ 1,75

Bekijk de tarieven van onze producten

Voorwaarden

Lees voor het openen van een zakelijke rekening de voorwaarden goed door.

De zakelijke rekening is bedoeld voor zakelijk betalingsverkeer en niet voor het aanhouden van derdengelden. Derdengelden zijn tegoeden van anderen die je in bewaring hebt. Hiervoor kun je een Zakelijke Beheerrekening openen.

Meer over Derdengelden

Algemene voorwaarden Rekening Courant 2019 (PDF) Terms and Conditions Current Accounts 2019 English (PDF)

Meteen profiteren van de voordelen van een zakelijke rekening?

Open een rekening

Zelf regelen & Contact