Financieel jaaroverzicht

Handig voor uw belastingaangiften

Uw financieel jaaroverzicht

Jaarlijks ontvangt u in januari of februari uw financieel jaaroverzicht van het voorgaande jaar. U krijgt het overzicht per post toegestuurd of digitaal via uw Berichten in Rabo Internetbankieren en/of de Rabo Bankieren App.

Wat is het financieel jaaroverzicht?

Op het financieel jaaroverzicht staan de gegevens van uw betaal- en spaarrekeningen, bouwrekeningen, afgegeven bankgaranties, vreemde valutarekeningen en hypothecaire leningen. Dit overzicht is handig voor uw belastingaangifte.

Digitaal of per post?

Digitaal

U vindt het financieel jaaroverzicht in pdf-formaat in uw Berichten in Rabo Internetbankieren en/of de Rabo Bankieren App. Daar blijft het zeven jaar bewaard, tenzij u het zelf eerder verwijdert. Wij raden u aan het financieel jaaroverzicht op te slaan of te printen, zodat u het altijd bij de hand heeft.

Per post

In elk van de volgende gevallen ontvangt u uw financieel jaaroverzicht alleen op papier en kunt u het niet digitaal inzien:

  • U maakt geen gebruik van Rabo Internetbankieren of Rabo Mobielbankieren.
  • U heeft een overeenkomst voor Rabo Internetbankieren Professional.
  • U bent jonger dan 18 jaar.
  • U maakt gebruik van Trade- of Treasury-diensten van de Rabobank.

Ook als de rekeninghouder is overleden op het moment dat het financieel jaaroverzicht wordt verstuurd, is het overzicht niet digitaal beschikbaar.

Meerdere rekeningen, meerdere overzichten

Heeft u meerdere rekeningen, dan kan het zijn dat u ook meerdere overzichten ontvangt. Deze overzichten ontvangt u mogelijk op verschillende momenten in januari of februari.

Financieel Jaaroverzicht kwijt?

Bent u uw financieel jaaroverzicht over het afgelopen kalenderjaar of een overzicht uit eerdere jaren kwijt? Kijk eerst of het in uw Berichten in Rabo Internetbankieren of de Rabo Bankieren App zit. Niet alle jaaroverzichten worden per post verstuurd. Vindt u het overzicht niet in uw Berichten, vraag dan een kopie aan. Dit is gratis.

Kopie aanvragen

Van papier naar digitaal

Ontvangt u uw financieel jaaroverzicht op papier en wilt u overstappen naar digitaal? U kunt de ontvangstwijze van het jaaroverzicht eenvoudig wijzigen via Rabo Internetbankieren. U ontvangt uw financieel jaaroverzicht dan vanaf volgend jaar digitaal.

Verander uw ontvangstwijze van het financieel jaaroverzicht

Contact

Rabobank