Man loopt winkel in

Detail-en-groothandel

De detail- en groothandel zijn in fundamentele verandering. Digitalisering, veranderend klantgedrag en versterkte concurrentie spelen daar een belangrijke rol in. Waar liggen kansen? Wat zijn de economische vooruitzichten? En welke ontwikkelingen gaan de wereld van detail- en groothandel veranderen? In welk deel van de sector je ook actief bent, wij praten je bij.

Trends en ontwikkelingen

In de non-food detail en groothandel zijn de groeivooruitzichten voor 2018 positief. De particuliere consumptie groeit naar verwachting met 2,5% in 2018. Op basis daarvan wordt een groei van de non-food retailomzet van ruim 3% verwacht. De groeivooruitzichten voor de groothandel worden vooral gedreven door de export. Voor de groothandel als geheel verwachten wij komend jaar een omzetgroei van ruim 5%.

  "Innovatie is essentieel voor het goed inspelen op het veranderende retaillandschap."

  Voor de groothandel als geheel verwachten wij komend jaar een omzetgroei van ruim 5%. Hoe de retailsector omgaat met trends en ontwikkelingen is bepalend voor de toekomst.

  • Consumenten hebben meer keuze in producten en diensten, waar zij die kopen, hoe ze dat doen en wanneer.
  • Informeren, interacteren, verkopen of verbinden via meerdere kanalen is noodzakelijk voor groei.
  • Voor voldoende groeipotentie moeten retailers een onderscheidende formule creëren. Met aandacht voor technologie, expertise van het personeel en locaties met belevenis.
  • Groothandels hebben te maken met margedruk en toenemende concurrentie. Toegevoegde waarde leveren en de positie in de waardeketen versterken is een must. Groothandels moeten klanten en leveranciers helpen door kennis te leveren, diensten toe te voegen, kosten te verlagen en taken over te nemen door voorwaartse en/of achterwaartse integratie.
  • Het buitenland is een interessante afzetmarkt voor de sector gezien de beperkte groeimogelijkheden op de Nederlandse markt.

  Sectorspecialisten detail- en groothandel

   

  Onze sectorspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de detail- en groothandel. Zij houden je op de hoogte over ontwikkelingen per branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie. Heb je een vraag of wil je graag met hen in gesprek? Neem contact op via onderstaande gegevens.

  Jos Voss

  Jos Voss

  • Sectorspecialist
  • Retail en Groothandel
  Olaf Zwijnenburg

  Olaf Zwijnenburg

  • Sectorspecialist
  • Retail en Groothandel