BNR Doorpakkers

Podcast #3: MEES

In BNR Doorpakkers gaat verslaggever Connor Clerx langs bij een ondernemer die het nét even anders doet. Dit keer is hij in gesprek met Marius Visser van MEES. Marius verkoopt vanuit een piepklein atelier in Schoonhoven zijn handgemaakte tassen over de hele wereld.

Internationale verkoop

Oprichter Marius Visser maakt zijn tassen met de hand en verkoopt ze over de hele wereld, van Italie tot Japan. Maar toch zit het niet altijd mee. De ene keer hangt Dubai aan de lijn, en de andere keer blijft het akelig stil.

Blijven vernieuwen

Marius heeft 18.000 volgers op Instagram én een groot bereik via verschillende magazines. Maar toch kan hij soms nog best onzeker zijn, vertelt Marius in de podcast. Soms moet je voor de verkoop van je tassen vechten, en soms komt het aanwaaien. Dat kan lastig zijn, want er zijn veel andere merken die het in korte tijd verder schoppen, daarom moet je altijd voorbereid zijn op concurrentie en je moet blijven vernieuwen.

Lees hoe je op deze 3 manieren je bedrijf kunt vernieuwen

Volop ambitie

Marius focust zich nu op de Aziatische markt. Japan en China zijn grote markten, maar de échte groei moet nog komen. En die ambitie heeft ‘ie zeker. Over een aantal jaar een heus kantoor met werknemers.