Zakelijke autoverzekering

Voor schade die je met je personenauto bij anderen veroorzaakt

    Inclusief schadeverzekering voor inzittenden en verkeersrechtsbijstandAls je auto total loss is binnen 2 jaar na aanschaf krijg je de aanschafwaarde terugTot 75% korting, afhankelijk van je schadevrije jaren

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een zakelijke autoverzekering?

De Zakelijke autoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je bedrijfsauto en waarvoor je aansprakelijk bent. Je kunt kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je bedrijfsauto wordt vergoed. Op deze pagina vind je informatie over de zakelijke autoverzekering, zetten we de beschikbare dekkingen voor je op een rij en geven we antwoord op veelgestelde vragen. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over hoe een zakelijke autoverzekering werkt.

Er is een aparte zakelijke autoverzekering voor bestelauto's en voor zzp’ers. Bekijk onze verzekering voor bestelauto's.

Bekijk onze zakelijke autoverzekering voor zzp’ers. Of lees meer over verzekeringen voor zzp’ers.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Kies de zakelijke autoverzekering die bij je past

Er zijn die soorten zakelijke autoverzekeringen. De verplichte verzekering is de zakelijke autoverzekering met WA dekking (wettelijke aansprakelijkheid). Ook kun je de schade van je bedrijfsauto verzekeren, wat een uitgebreidere dekking is. Dit zijn de WA + Beperkt Casco of de WA + Volledige Casco (allrisk).

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Wat kost een zakelijke autoverzekering?

De hoogte van je premie hangt af van:

    De cataloguswaarde Het bouwjaar, merk, type en gewicht van de auto Je bedrijfsactiviteit Je adres De dekking die je kiest Eventuele bonus-maluskorting

De hoogte van je bonus-maluskorting hangt af van het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Je korting kan hierbij stijgen tot 75% korting op de premie. Dit heet no-claimkorting. Heb je ergens anders een autoverzekering gehad? Dan nemen wij de schadevrije jaren over die je daar hebt opgebouwd. Je bonus-maluskorting geldt maar op één auto tegelijk. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken je premie.

BTW bij zakelijke autoverzekering

In Nederland betaal je geen BTW over verzekeringen, hierdoor is het ook niet mogelijk BTW te verrekenen.
Over verzekeringspremies betaal je wel 21% assurantiebelasting.

Auto zakelijk of prive verzekeren?

Als de auto op jouw privénaam (of op naam van je partner) staat geregistreerd, dan heb je een particuliere autoverzekering nodig. Tijdens zakelijke ritten in een privéauto ben je vaak alleen verzekerd met een zakelijke autoverzekering. Check hiervoor je voorwaarden

Ik wil mijn privé autoverzekering omzetten naar een zakelijke autoverzekering: kan ik mijn schadevrije jaren meenemen?

Ja, dat kan. Wanneer jij een autoverzekering stopzet, worden de schadevrije jaren in Roy Data gezet. Dit is een database waarin alle autoverzekeraars in Nederland de schadevrije jaren registreren van autobezitters. Dit zijn werkelijk schadevrij gereden jaren. Als je een nieuwe verzekering sluit bij een andere verzekeraar, dan haalt die verzekeraar de schadevrije jaren uit Roy Data. Door de verzekeraar wordt beoordeeld of de schadevrije jaren meegenomen kunnen worden. Op het moment dat de door jou opgegeven schadevrije jaren niet vindbaar zijn voor de verzekeraar in Roy Data, neemt de verzekeraar contact met je op. Je moet een afstandsverklaring tekenen bij het overnemen en wisselen van schadevrije jaren. Wanneer je een privé autoverzekering van Interpolis hebt en je stapt over op een zakelijke autoverzekering van Interpolis, dan is de afstandsverklaring niet nodig. Een verzoek bij Interpolis om de schadevrije jaren te wisselen van privé naar zakelijk is voldoende.

Zakelijke autoverzekering afsluiten doe je zo

Tip: houd je kenteken, schadevrije jaren en de meldcode van je zakelijke auto bij de hand.

Illustratie mobiel met handen

1. Open de Rabo App

Liever afsluiten zonder app? Log dan in op Rabo Online Bankieren.

Illustratie tandwielen

2. Stel je autoverzekering samen

Vul je gegevens in en kies de hoogte van je eigen risico.

Illustratie klembord met checklist en pen

3. Vul de ingangsdatum, schadevrije jaren en meldcode in

Je kiest zelf de ingangsdatum. Selecteer vervolgens de gewenste dekking en je ziet direct de bijbehorende premie

Illustratie sleutelhanger auto en sleutel

4. Je kunt direct verzekerd de weg op

Je polisblad ontvang je in je Berichten. Ook de groene kaart staat online voor je klaar.​

Je verzekeringen goed geregeld

Mijn zakelijke auto verzekeren: hoe werkt dat?

Kun je jouw privéauto ook zakelijk gebruiken? En welke dekkingen kun je kiezen bij een zakelijke autoverzekering? In deze video vertellen we je alles over een zakelijke autoverzekering.

Veelgestelde vragen over de zakelijke autoverzekering

Een zakelijke autoverzekering afsluiten?

phone

Hulp nodig?