Interpolis Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering zzp

Voor schade die jij of je producten veroorzaken

Als zelfstandige verzekerd voor schade aan anderen of hun spullen tijdens je werkAl meer dan 100.000 ondernemers gingen je voorIn de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) als ZZP’er?

Als zzp'er is je particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet voldoende. Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk geen schade die ontstaat tijdens je werk als zzp’er. Maar iedere zzp’er maakt wel eens brokken op het werk. Daarom kan het verstandig zijn om je als zelfstandige ook zakelijk te verzekeren. Want met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten door schade, aan (spullen van) anderen die veroorzaakt worden door jou of je producten, waarvoor je aansprakelijk bent.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en andere aansprakelijkheidsverzekeringen

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je zien als een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers. Je bent hiermee verzekerd voor schade die je hebt gemaakt tijdens je werk of opdracht. Bijvoorbeeld als iemand struikelt over je tas en zijn been breekt. Of wanneer je koffie over de laptop van een ander laat vallen. Of je maakt een constructiefout in de bouw.

Er zijn ook andere aansprakelijkheidsverzekeringen. We beschrijven het verschil:

Verschil andere aansprakelijkheidsverzekeringen:

Kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp

De prijs van je premie hangt af van verschillende factoren: je jaaromzet bijvoorbeeld, maar ook je branche heeft invloed op de premie die je betaalt. Ben je een startende zzp’er en dus minder dan 12 maanden geleden gestart? Dan krijg je de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering het eerste halfjaar gratis. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken dan je premie.

Is een bedrijfsaansprakelijheidsverzekering verplicht als zzp’er?

Het is niet wettelijk verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben als je zzp’er bent. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de kosten - ook die van juridische zaken - die hierbij komen kijken.

Aansprakelijkheidsverzekering zzp aftrekbaar

Wist je dat de premie van een aansprakelijkheidsverzekering voor jou als zzp’er fiscaal aftrekbaar is van je inkomstenbelasting?

Meest gekozen verzekeringen door zzp’ers

Bekijk welke andere verzekeringen zzp’ers afsluiten.

Aanvullende informatie en voorwaarden

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Bereken je premie of sluit je verzekering direct online af.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer