Factuur Financiering: voorfinanciering van openstaande facturen

Factuur Financiering is een kortlopende lening op basis van een uitstaande factuur aan een ander bedrijf of aan een consument. Je vraagt Factuur Financiering eenvoudig online aan.

    voor facturen van € 1.000 tot € 100.000wij schieten 100% van het factuurbedrag voorsnel duidelijkheid over je aanvraag

Factuur Financiering in het kort

Als ondernemer weet je dat het lang kan duren voordat jouw facturen worden betaald. Maar soms heb je het geld snel nodig voor jouw dagelijkse bedrijfsvoering. Dan kan Factuur Financiering uitkomst bieden.

    Factuur Financiering is een kortlopende zakelijke lening. Je mag meerdere facturen financieren tot een maximum bedrag van totaal € 100.000. We verstrekken de financiering op basis van je uitstaande factuur van maximaal tien dagen oud. De lening heeft een looptijd van maximaal 90 dagen, afhankelijk van de betaaltermijn die jij met je klant afspreekt. Wij betalen je factuur met aftrek van een rentevergoeding binnen 24 uur na ondertekening van de overeenkomst uit op je zakelijke Rabobankrekening.

De voordelen van Factuur Financiering

Liquiditeit op korte termijn

Met Factuur Financiering schieten wij tot 100% van het factuurbedrag voor. Je kunt kiezen tussen een looptijd van 30, 60 of 90 dagen.

Hypotheek berekenen

Jij hebt de controle

Je bepaalt zelf welke factuur van welke klant je wilt financieren, als het maar een Nederlands bedrijf of consument is.

Eenvoudig aanvragen

Je hoeft bij je aanvraag alleen je transactiegegevens en de factuur met ons te delen. Na goedkeuring staat het geld – met aftrek van de rente – binnen 24 uur op je rekening.

De lening aflossen

Je lost de Factuur Financiering in één keer af zodra jouw klant je heeft betaald. Dit doe je zelf door het bedrag aan ons terug te betalen in je internetbankierenomgeving. Let op dat je dit niet na de 20e van de maand doet waarin de lening eindigt. Je kunt je lening op elk moment aflossen via deze link. Doe je dit niet aan het einde van de looptijd, bijvoorbeeld omdat jouw klant niet op tijd betaalt? Dan boeken wij het bedrag automatisch af van je Rabobankrekening. Dat doen wij aan het einde van de maand waarin de looptijd van de financiering eindigt.

Kosten

De kosten voor Factuur Financiering liggen tussen de 1,2 en 3,5 procent van het factuurbedrag. De precieze kosten zijn afhankelijk van de looptijd (30, 60 of 90 dagen).

Factuur Financiering aanvragen in 5 stappen

Rabobank

Stap 1

Start je aanvraag op factuurfinanciering.rabobank.nl.

Rabobank

Stap 2

Upload je facturen en geef inzicht in je recente transactiegegevens.

Rabobank

Stap 3

Check het indicatieve aanbod.

Rabobank

Stap 4

Akkoord? Rond je online aanvraag dan af. We beoordelen je aanvraag op werkdagen binnen 24 uur.

Rabobank

Stap 5

Groen licht? Onderteken de overeenkomst digitaal. Je ontvangt het factuurbedrag min de rentevergoeding binnen 24 uur op je zakelijke rekening.

Eenvoudig aanvragen

Je vraagt Factuur Financiering eenvoudig aan. Je ziet snel of je zakelijk kunt lenen en tegen welke rente. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe technieken om het aanvraagproces te vereenvoudigen. Zo maken we gebruik van je transactiegegevens en openbare gegevens van de KvK en CreditSafe. Hierdoor weet je vaak al binnen een paar minuten of je in aanmerking komt voor financiering.

phone

Hulp nodig?