Factuur Financiering: voorfinanciering van openstaande facturen

Factuur Financiering is een kortlopende lening op basis van een uitstaande factuur aan een ander bedrijf. Je vraagt Factuur Financiering eenvoudig online aan via ons platform Fundr.

voor facturen van € 1.000 tot € 100.000wij schieten 100% van het factuurbedrag voorsnel duidelijkheid over je aanvraag
Je aanvraag loopt via Fundr: een merk van Rabobank

Factuur Financiering is een nieuw product dat we tot en met eind 2022 testen. Als ondernemer hoef je niet te wachten: je kunt Factuur Financiering nu al online aanvragen en afsluiten.

De voordelen van Factuur Financiering

Zak geld

Liquiditeit op korte termijn

Met Factuur Financiering schieten wij tot 100% van het factuurbedrag voor. Je kunt kiezen tussen een looptijd van 30, 60 of 90 dagen.

Checklist

Jij hebt de controle

Je bepaalt zelf welke factuur van welke klant je wilt financieren, als het maar een Nederlands bedrijf is en de factuur nog niet verpand of overgedragen is.

Navigation computer screen

Eenvoudig aanvragen

Je hoeft bij je aanvraag alleen je transactiegegevens en de factuur met ons te delen. Na goedkeuring staat het geld – met aftrek van de rente – binnen 24 uur op je rekening.

Zo werkt Factuur Financiering

Als ondernemer weet je dat het lang kan duren voordat jouw facturen worden betaald. Maar soms heb je het geld snel nodig voor jouw dagelijkse bedrijfsvoering. Dan kan Factuur Financiering uitkomst bieden.

Factuur Financiering is een kortlopende zakelijke lening.We verstrekken de financiering op basis van je uitstaande factuur van maximaal tien dagen oud aan een ander Nederlands bedrijf.De lening loopt tot de vervaldatum van je factuur.Je verpandt de vordering op je factuur aan ons als zekerheid.Wij betalen je factuur met aftrek van een rentevergoeding binnen 24 uur na ondertekening van de overeenkomst uit op je zakelijke Rabobankrekening.
Lees wat het verschil is tussen Factuur Financiering en factoring

De lening aflossen

Je lost de Factuur Financiering in één keer af zodra jouw klant je heeft betaald. Dit doe je zelf door het bedrag aan ons terug te betalen in je internetbankierenomgeving. Doe je dit niet aan het einde van de looptijd, bijvoorbeeld omdat jouw klant niet op tijd betaalt? Dan boeken wij het bedrag automatisch af van je Rabobankrekening. Dat doen wij aan het einde van de maand waarin de looptijd van de financiering eindigt.

Kosten

De kosten voor Factuur Financiering liggen tussen de 1,2 en 3,5 procent van het factuurbedrag. De precieze kosten zijn afhankelijk van de looptijd (30, 60 of 90 dagen).

Lees meer over de kenmerken en voorwaarden op factuurfinanciering.fund-r.nl

Factuur Financiering aanvragen in 5 stappen

Start je aanvraag online

Stap 1

Start je aanvraag op factuurfinanciering.fund-r.nl.

Upload transactiegegevens

Stap 2

Upload je factuur en geef inzicht in je recente transactiegegevens.

Check je aanbod

Stap 3

Check het indicatieve aanbod.

Rond je aanvraag af

Stap 4

Akkoord? Rond je online aanvraag dan af. We beoordelen je aanvraag op werkdagen binnen 24 uur.

Je ontvangt het geld

Stap 5

Groen licht? Onderteken de overeenkomst en de pandakte dan digitaal. Je ontvangt het factuurbedrag min de rentevergoeding binnen 24 uur op je zakelijke rekening.

Aanvragen via Fundr

Je vraagt Factuur Financiering aan via Fundr. Dit is een merk van Rabobank. Met Fundr kun je snel zien of je zakelijk kunt lenen en tegen welke rente. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe technieken om het aanvraagproces te vereenvoudigen. Zo maken we gebruik van je transactiegegevens en openbare gegevens van de KvK en CreditSafe. Hierdoor weet je vaak al binnen een paar minuten of je in aanmerking komt voor financiering.