Duurzame beleggingsfondsen

De Rabobank is één van de grootste aanbieders van beleggingsfondsen met een duurzame focus. Je kunt kiezen uit een groot aantal fondsen van zo’n vijfentwintig aanbieders. Dit aantal groeit gestaag.

Duurzame beleggingsfondsen in het kort

Fondsen met een duurzame focus hanteren specifiekere en strengere criteria voor de investeringen die zij doen dan algemene beleggingsfondsen. Ze beleggen niet in bepaalde activiteiten, bedrijven of in sommige gevallen zelfs sectoren. Dat wordt ‘uitsluiting’ genoemd, en de fondsen hebben hiervoor een uitsluitingsbeleid. Voorbeelden van zulke uitsluitingen op voorhand zijn tabak, pornografie of gokken.

Fondsen met een duurzame focus combineren deze uitsluitingen vaak met beleggingen in de meest duurzame bedrijven uit elke sector (best-in-class). Er zijn ook fondsen die specifiek beleggen in duurzame thema’s zoals water of alternatieve energie.

Wij verwachten van fondsmanagers dat zij zich opstellen als actief eigenaar van hun fonds. Dat kan door te stemmen tijdens aandeelhoudersvergaderingen, en door de dialoog met bedrijven aan te gaan.

Goed om te weten

Duurzaam beleggen

Duurzaamheid vinden we als Rabobank belangrijk, ook als het om beleggen gaat. Beleg je met Rabo Beheerd Beleggen? Dan beleg je standaard op een duurzame manier.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer