Rabo JongerenRekening

Gratis betaalrekening voor jongeren tot 18 jaar

 • Gratis betaalrekening
 • Leuk welkomstcadeau naar keuze
 • 6 tot 12 jaar? Koppel de rekening en leer omgaan met geld met Rabo PinPin
 • 12 tot 18 jaar? Pak die PASSI, dé nieuwe pinpas met veel voordeel

Als ouder/verzorger meer controle

Als ouder/verzorger bepaalt u wat uw kind kan en mag met de rekening. U kunt zelf online de Rabo JongerenRekening van uw kind instellen.

 • Een extra pas plus bijbehorende pincode voor uw kind (her) aanvragen
 • Online bankieren aanzetten
 • Paslimieten instellen
 • Contactloos betalen aan- en uitzetten
 • Gebruik bankpas buiten Europa instellen
 • Alerts voor u en uw kind instellen

Lees meer

Is uw kind tussen 6 en 12 jaar?

Rabobank heeft een nieuwe app: Rabo PinPin. Met deze app leren kinderen spelenderwijs van alles over omgaan met geld. U kunt er als ouder of verzorger voor kiezen om de Rabo JongerenRekening van uw kind te koppelen aan Rabo PinPin. Zo kan uw kind binnen de app het eigen saldo checken en spaarpotjes bedenken. Meer weten? Ga naar Rabobank.nl/pinpin.

Is uw kind tussen 12 en 18 jaar?

PASSI is de nieuwe pinpas van de Rabobank die hoort bij de Rabo JongerenRekening. Het leuke is dat er in deze pinpas meer zit dan u denkt. Uw kind kan na uw toestemming met de pas betalen en andere geldzaken mee regelen, maar speciaal voor PASSI-houders bieden we ook exclusiviteit. Zo willen wij jongeren helpen en inspireren om geld te verdienen en hun talenten te ontdekken. Benieuwd hoe wij dit doen? Kijk dan op Rabobank.nl/passi.

Online een Rabo JongerenRekening openen

Is uw kind tussen de 0 en 18 jaar? Dan kunt u eenvoudig kosteloos online een Rabo JongerenRekening openen voor uw kind. U moet dan wel beschikken over een Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren. Kies samen met uw kind meteen online een leuk welkomstcadeau uit. U krijgt alle cadeaus te zien als u de rekening opent. Na het maken van jullie keuze, gaat u door met het openen van de Rabo JongerenRekening. Het gekozen cadeau wordt thuisgestuurd.

Na het openen van de Rabo JongerenRekening is de rekening direct gekoppeld aan de online omgeving van u als aanvrager. Dit betekent dat u zelf als ouder of verzorger altijd inzicht heeft in de rekening van uw kind.

Nog geen Rabobankklant

Heeft u geen Rabo betaalrekening met Rabo Internetbankieren? Neem dan contact met ons op.

Een eigen Rabo WereldPas

Bij de Rabo JongerenRekening kan uw kind een gratis bankpas krijgen. U geeft daarvoor als wettelijk vertegenwoordiger zelf toestemming. Dit kunt u ook online regelen. Na uw toestemming kan uw kind met deze Rabo WereldPas pinnen en betalen in Nederland en in het buitenland. Is uw zoon of dochter tussen de 6 en 12 jaar? Dan ontvangt hij of zij een PinPin-pas. Deze pinpas heeft dezelfde kenmerken en functionaliteiten als een Rabo WereldPas, maar is daarnaast direct de marker voor de zakgeld-app Rabo PinPin. Hieronder leest u meer over Rabo PinPin.

Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar is er PASSI, de nieuwe pinpas van de Rabobank. Lees meer op Rabobank.nl/passi.

Kenmerken

Standaard kenmerken

 • Gratis betaalrekening met eventueel een bankpas
 • Pinnen en betalen in Nederland en in het buitenland na toestemming van de wettelijk vertegenwoordiger
 • Uw kind kan niet rood staan op de rekening
 • Vanaf 18 jaar wordt de Rabo JongerenRekening automatisch omgezet in een Rabo StudentenPakket
 • Verschillende welkomstcadeaus

Betalen in het buitenland

Rabo Alerts

Als u als ouder of verzorger toestemming heeft gegeven voor online bankieren, dan kan uw kind ook Rabo Alerts gebruiken. Met Rabo Alerts krijgt uw kind bijvoorbeeld informatie over het bedrag op de rekening in een e-mail of sms. Als ouder of verzorger heeft u ook de mogelijkheid om alerts in te stellen voor de rekening van uw kind, zodat u deze informatie ook kunt ontvangen.

Rabo Alerts instellen

Contactloos betalen

Via online bankieren kunt u als ouder of verzorger contactloos betalen online uit- of aanzetten. Contactloos betalen is een snelle en makkelijke manier voor uw kind om kleine bedragen tot € 25 af te rekenen. Uw kind hoeft de bankpas niet meer in de betaalautomaat te steken. Uw kind houdt de pas eenvoudig tegen het pinapparaat. Een pinapparaat dat geschikt is voor contactloos betalen is te herkennen aan het logo.

Contactloos betaalautomaat icoon

Contactloos betalen met de Rabo Wallet

De Rabo Wallet is ook een manier om contactloos te betalen. Als uw kind 16 jaar wordt en u toestemming heeft gegeven voor online bankieren kan deze app gebruikt worden. Met de Rabo Wallet betaalt uw kind met de telefoon en is er geen portemonnee meer nodig. De app heeft handige functies zoals het opslaan van klantenkaarten of het ontvangen van persoonlijke aanbiedingen.

Digitale bankpas

Gaat uw kind de Rabo Wallet gebruiken, dan krijgt uw kind een digitale bankpas in de app. Deze digitale pas kent dezelfde paslimieten als de Rabo WereldPas. De betaallimiet in winkels met de bankpas is standaard ingesteld op € 1.250. Gebruikt uw kind de wallet, dan kan in totaal € 2.500 per week betaald worden bij betaalautomaten (als er voldoende geld op de rekening staat). U kunt deze limieten zelf aanpassen binnen uw online bankieren omgeving.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/rabowallet

Informatie voor ouder of voogd

Online bankieren voor uw kind

Online bankieren is voor jongeren een belangrijke stap in het leren omgaan met geld. Als u het als ouder of verzorger goed vindt, dan kan uw kind ook leren online bankieren met de Rabo JongerenRekening. U kunt dit zelf voor uw kind online aanzetten. Uw kind kan dan via internet of met de Rabo Bankieren App online betalen en geldzaken regelen. U bepaalt welke rekeningen uw kind kan beheren.

 • Uw kind maakt stap voor stap kennis met online bankieren.
 • U kunt ook de rekeningen van uw kind inzien via internet en mobiel, als u zelf een betaalrekening bij ons heeft.
 • Met Rabo Alerts kunt u een melding ontvangen over af- en bijschrijvingen op de rekening van uw kind. Bijvoorbeeld wanneer uw kind een grote uitgave doet.

Kosten


ProductTarieven
Rabo JongerenRekening met Rabo WereldPasGratis
Rabo InternetbankierenInclusief
Rabo MobielbankierenInclusief
Rabofoon€ 0,20 per gesprek, plus de gebruikelijke gesprekskosten
E-mail AlertsGratis
SMS AlertsGratis
Pinnen in binnen- en buitenlandIn euro'sIn vreemde valuta
Betalen met je Rabo WereldPasGeen extra kosten1,1% van het gepinde bedrag
Geld opnemen bij een geldautomaat met je Rabo WereldPasGeen extra kosten€ 2 + 1,1% van het gepinde bedrag

Informatiedocument betreffende de vergoedingen - Rabo JongerenRekening

Voorwaarden

Limieten Rabo Wereldpas

Uw kind kan met de Rabo WereldPas geld opnemen en betalen tot de volgende limieten. U kunt deze (maximale) limieten zelf online aanpassen.

Geld opnemen bij een geldautomaat van de Rabobank of een geldautomaat in het buitenland€ 500 per week
Geld opnemen bij een geldautomaat van een andere bank in Nederland€ 250 per dag
Betalen bij een betaalautomaat in Nederland of in het buitenland€ 1.250 per week

Uw kind kan één keer per dag geld opnemen bij een geldautomaat van een andere bank. Wilt uw kind nog een keer pinnen op dezelfde dag, dan kan er alleen nog geld opgenomen worden bij een geldautomaat van de Rabobank.

Paslimiet JongerenRekening wijzigen

Overzicht van tarieven en limieten 2017

Voorwaarden voor betalen en online diensten Rabobank 2018

Bijzondere voorwaarden voor Rabo JongerenRekening 2011

Bijzondere voorwaarden voor Rabo JongerenRekening 2017

Algemene Bankvoorwaarden

Contact

Rabobank