Vrienden aan de waterkant

Een Gezond Geldgesprek over je eerste koophuis

Hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

““Zonder spaardoel was het me niet gelukt””

- Robin, 28 jaar, collega Niels -

Niels en Robin

Robin heeft onlangs zijn eerste huis gekocht. Zijn collega Niels is hiermee bezig. Samen bespreken ze hoe ze dit hebben aangepakt. Vooral voor Robin was het belangrijk om een spaardoel te hebben, namelijk het kopen van een woning. Anders was het hem nooit gelukt. Bekijk hun helder gesprek aan de waterkant.

Vrienden aan de waterkant

Vermogen opbouwen met een eigen huis

Niels en Robin vinden het erg belangrijk om een eigen huis te hebben. Voor Niels geeft het rust , hij ziet dit als een investering voor later. Hier kun je volgens Niels niet vroeg genoeg mee beginnen. Een huis kopen kan zeker een verstandige beslissing zijn, want met een koopwoning kun je vermogen opbouwen. En door je hypotheek af te lossen wordt het huis steeds meer van jou. Natuurlijk heeft huren ook voordelen zoals flexibiliteit. Maar het bedrag dat je iedere maand aan huur betaalt, krijg je nooit meer terug. Niels gaat samen met zijn vriendin een huis kopen. Maar Robin heeft dit alleen gedaan.

“Hoe heb jij dat gedaan? Een tonnetje cadeau gekregen of zo?”

- Niels, 27 jaar -

Robin heeft hiervoor behoorlijk moeten sparen. Maar hij had een duidelijk spaardoel voor ogen, namelijk het kopen van een eigen huis. Hij heeft al zijn vaste lasten in kaart gebracht en bepaald hoeveel geld hij nodig heeft om maandelijks rond te komen. Bij Robin is dit rond de € 900. Het bedrag dat hij overhield, is hij gaan sparen. Sparen voor een eigen huis is dan ook belangrijk om een huis te kunnen kopen. Hoe haalbaar is dat in jouw situatie? Met inzicht, tips en oplossingen helpen we jou stap voor stap naar je droomhuis.

Waar moet jij aan denken?

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?