Autofinanciering - Man in oldtimer

Auto financieren

Wil je geld lenen voor een auto? Financier je auto dan met een persoonlijke lening van Rabobank. Kies het bedrag dat je nodig hebt en leen met een vaste rente.

Leen een bedrag tussen € 2.500 en € 50.000.Los sneller af zonder extra kosten.Een vaste rente vanaf 5,3%
Vraag direct aan Bereken je autolening

Waarom een persoonlijke lening voor een auto?

Een persoonlijke lening past bij het financieren van je auto omdat je vaak precies weet welk bedrag je nodig hebt. Met een persoonlijke lening ontvang je dit bedrag, zodra je aanvraag is goedgekeurd, in één keer op je rekening. Je weet direct wat je maandbedrag is en wanneer je klaar bent met het aflossen van je lening. Omdat je een vaste rente hebt, heb je de zekerheid dat je maandbedrag gelijk blijft.

Een man laadt zijn elektrische auto op

Speciale rente bij lenen voor een elektrische auto

Wil je geld lenen om een elektrische auto te kopen? Dat kan bij Rabobank voor een speciale, lagere rente. In sommige gevallen heb je ook nog recht op subsidie. Dat scheelt in de kosten.

Elektrische auto financieren

Wat kost een lening voor een auto?

De rente en kosten voor je autofinanciering hangen af van het type lening dat je kiest. Wil je alleen geld lenen voor de aankoop van je auto? Dan is een persoonlijke lening hier passend voor. Stem de looptijd wel af op de levensduur van je auto. Zo ben je er zeker van dat je straks niet betaalt voor een auto waar je niet meer in rijdt.

Voor een persoonlijke lening betaal je iedere maand een vast bedrag, bestaande uit rente en aflossing. De rente die je betaalt, hangt af van de hoogte van het bedrag dat je leent en de looptijd van je lening. De gekozen looptijd en het bijbehorende maandbedrag zijn vast.

In de tabel zie je een rekenvoorbeeld voor de persoonlijke lening1:

Leenbedrag in €Looptijd (in maanden)2Debetrente op jaarbasis3Jaarlijks Kosten Percentage (JKP%)4Termijnbedrag in € (per maand)5Het totaal te betalen bedrag in €
€ 2.50060 maanden9,15%9,15%€ 51,64€ 3.098,40
€ 5.00060 maanden7,90%7,90%€ 100,49€ 6.029,40
€ 10.00060 maanden6,30%6,30%€ 193,91€ 11.634,60
€ 15.00060 maanden6,10%6,10%€ 289,54€ 17.372,40
€ 20.00060 maanden6,10%6,10%€ 386,06€ 23.163,60
€ 30.00060 maanden5,30%5,30%€ 568,55€ 34.113,00
€ 50.00060 maanden5,30%5,30%€ 947,59€ 56.855,40

Rentewijzigingen voorbehouden. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden.

1 Een persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet.
2 Onder voorbehoud van eventuele extra aflossingen en uitgaande van het tijdig betalen van maandtermijnen.
3 Dit is de vaste rente die je voor een lening betaalt, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis.
4 Dit zijn de totale kosten die je betaalt voor de lening, uitgedrukt als jaarlijks percentage van het totale leenbedrag. Voor de berekening van dit percentage hanteert de Rabobank de volgende uitgangspunten: De debetrente blijft gelijk tijdens deze periode; Het gehele leenbedrag is direct opgenomen; Er vinden geen extra aflossingen plaats tijdens deze periode; De maandtermijnen worden op tijd betaald.
5 Het termijnbedrag is afhankelijk van de looptijd van je lening.

Bekijk de toelichting tabel voor rekenvoorbeelden van kortere looptijden:

Bekijk toelichting tabel rente: Tarieven Persoonlijke Lening (PDF)

Financier je auto in 4 stappen

Ben je geïnteresseerd in een autolening? Vraag dan een lening aan via deze 4 stappen:

  1. Maak een berekening door aan te geven welk bedrag je nodig hebt en wat je leendoel is.
  2. Stuur je aanvraag vrijblijvend en met één druk op de knop naar ons door.
  3. Tevreden over ons aanbod? Dan kun je een aantal gegevens uploaden om je aanvraag compleet te maken.
  4. Binnen drie werkdagen nadat wij alle gegevens hebben ontvangen en goedgekeurd, krijg je het afgesproken bedrag op je rekening.
Start de berekening

Lees meer over de stappen

Lenen, aflossen, sparen

Bespaar met versneld aflossen

Lenen kan een goede optie zijn als je op korte termijn in een auto wilt rijden, maar nu het geld even niet hebt liggen. Denk er op voorhand goed over na of je de bijbehorende maandlasten kunt betalen. Krijg je in de nabije toekomst weer wat meer te besteden, dan kun je ervoor kiezen om je lening sneller af te lossen. Je bent dan eerder klaar met aflossen en het scheelt je rentekosten. Zo hou je straks financiële ruimte over om te sparen voor je volgende auto of andere grote uitgave.

€ 50 per maand meer aflossen: In het voorbeeld gaan we uit van een lening van € 5.000 waar nog € 4.000 van open staat. De rente is 9,05%. In plaats van € 100 per maand ga je € 150 per maand aflossen.

3 tips voor het afsluiten van een autofinanciering

1. Bekijk goed wat je gaat betalen

Soms lijkt een rentetarief te mooi om waar te zijn. Sommige dealers adverteren bijvoorbeeld met heel lage ‘vanaf’ rentes van soms maar 1%. De kans dat je die rente ook echt gaat betalen is klein. Een andere truc is de lage rente doorberekenen in de prijs van de auto. Zo lijkt het alsof je bijna geen rente betaalt, terwijl je die indirect wel betaalt.

2. Kopen op afbetaling?

Autodealers bieden soms ‘Kopen op afbetaling’ (huurkoop) aan. Maar let op: de auto is dan pas van jou als je de laatste termijn hebt betaald. Kom je in de problemen met terugbetalen? Dan kan de auto in beslag worden genomen en ben je de betaalde termijnen kwijt.

3. Let altijd op de kleine lettertjes

Aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat meestal ook. Bij een 50-50 deal is de rente bijvoorbeeld heel laag. Bij deze deal leen je de helft van het bedrag, maar moet je na twee jaar de rest in één keer betalen. Hierdoor loop je het risico dat je dat bedrag nog niet hebt gespaard. Bij de Rabobank sluit je een lening af op het moment dat je de auto koopt en weet je precies waar je aan toe bent. Aan het einde is alles terugbetaald.