Doorlopend Krediet

Geld lenen voor een of meer grote uitgaven

Flexibel geld lenen met een Doorlopend Krediet

Met het Doorlopend Krediet kunt u in delen geld opnemen, aflossen en eventueel opnieuw opnemen. Net zo lang tot het maximale leenbedrag is bereikt. U betaalt iedere maand een bedrag om de rente over te betalen. De rest van uw maandbedrag gaat naar de aflossing van uw lening. De rente van het Doorlopend Krediet is variabel: deze kan dalen, maar ook stijgen.

  • Maximale score van 5 sterren voor de voorwaarden (MoneyView, 2017)
  • Kwijtschelding bij overlijden
  • Boetevrij extra aflossen
  • Rente vanaf 7%

Voor- en nadelen van een Doorlopend Krediet

Uw lening oversluiten

Als u ergens anders al een lening heeft, is oversluiten misschien interessant voor u. Dat geeft u overzicht en u betaalt nog maar één bedrag per maand. U bent meestal ook voordeliger uit.

Lees meer en bereken of oversluiten voor u voordelig is

Kenmerken van Doorlopend Krediet

Flexibel geld lenen

Met een Doorlopend Krediet kunt u tot uw afgesproken kredietlimiet geld opnemen. U kunt extra aflossen wanneer uw portemonnee dat toelaat. Eenmaal afgelost geld kunt u opnieuw opnemen. Het duurt dan wel langer voordat u van uw schuld af bent. Hierdoor betaalt u in totaal meer voor uw lening.

Kwijtschelding bij overlijden

Komt u voor uw 75e levensjaar te overlijden en voldoet u aan de voorwaarden, dan schelden wij uw resterende schuld kwijt tot maximaal € 50.000. Uw nabestaanden hoeven deze schuld dan niet aan ons terug te betalen.

Bekijk de voorwaarden voor kwijtschelding bij overlijden

Boetevrij extra aflossen

U kunt onbeperkt en boetevrij extra aflossen. Het maandbedrag verandert hierdoor niet. U bent wel sneller klaar met terugbetalen. Uw lening kost hierdoor uiteindelijk minder.

Kosten

Uw maandbedrag

U betaalt iedere maand een bedrag aan rente en aflossing. Dit maandbedrag spreekt u af met de adviseur. De adviseur houdt hiervoor een minimum van 2% van uw kredietlimiet aan. Kiest u voor een hoger maandbedrag? Dan bent u eerder van uw schuld af en bent u in totaal minder duur uit. De rente kan veranderen: die is variabel.


Wat betekent variabele rente?
Met een variabele rente staat de rente niet vast. De rente op uw lening kan dus lager worden, maar ook hoger. Uw maandbedrag verandert hierdoor in principe niet. Als de rente omhoog gaat, betaalt u wel meer rente en lost u dus minder af. Hierdoor duurt het terugbetalen van de lening langer. Wordt de rente lager, dan betaalt u minder rente en dus meer aflossing. U bent dan sneller klaar met afbetalen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Bereken wat een lening maandelijks kost

Rente Doorlopend Krediet

Tot en met kredietlimiet Theoretische duur van het krediet Debetrente op jaarbasis Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) Termijnbedrag (per maand) Het totale door u te betalen bedrag
€ 2.500 67 maanden 11,4% 11,4% € 50 € 3.341
€ 4.000 67 maanden 11,4% 11,4% € 80 € 5.346
€ 7.000 63 maanden 9,3% 9,3% € 140 € 8.786
€ 10.000 61 maanden 7,8% 7,8% € 200 € 12.040
€ 15.000 59 maanden 7,0% 7,0% € 300 € 17.680
€ 25.000 59 maanden 7,0% 7,0% € 500 € 29.466
€ 50.000 59 maanden 7,0% 7,0% € 1.000 € 58.932

Overzicht rentewijzigingen

Hoe vraag ik een lening aan?

Dien een aanvraag in

Bent u geïnteresseerd in een lening? Dien dan vrijblijvend een aanvraag in via Rabobank.nl of uw adviseur. Na ontvangst van deze aanvraag kijken wij naar uw financiële situatie. Als u op dat moment een lening heeft bij een andere aanbieder, kunt u deze laten oversluiten naar de Rabobank. Ook vragen we u een aantal documenten op te sturen, waarmee wij kunnen beoordelen of u het gevraagde leenbedrag ook weer kunt terugbetalen. U wordt vervolgens gebeld voor persoonlijk advies. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een overeenkomst thuis. Binnen 3 werkdagen na ondertekening kunt u uw lening gaan gebruiken.

Gebruiken, wijzigen en opzeggen

Inzicht in uw lening

Ieder kwartaal ontvangt u een overzicht van uw kredietruimte, de betaalde maandbedragen, de rente, de totaal betaalde rente van het lopende jaar en het openstaande saldo. Als de rente verandert, krijgt u vooraf een bericht met het nieuwe rentepercentage.

Kredietlimiet wijzigen

In overleg met de adviseur kunt u de limiet van uw Doorlopend Krediet verlagen. Wilt u uw kredietlimiet verhogen? Dien dan een nieuwe aanvraag in. De maximale kredietlimiet hangt af van uw financiële omstandigheden.

Doorlopend Krediet opzeggen

Heeft u uw lening volledig terugbetaald? U kunt dan uw Doorlopend Krediet opzeggen. Neem hiervoor contact met ons op. Gebruik de contactopties rechts bovenin uw scherm.

Voorwaarden

Voorwaarden Doorlopend Krediet

Zorg dat u goed geïnformeerd bent, voordat u een Doorlopend Krediet afsluit. U kunt een Doorlopend Krediet afsluiten wanneer u tussen de 18 en 69 jaar oud bent en in Nederland woont.

Productinformatie Doorlopend Krediet

Bekijk de voorwaarden Doorlopend Krediet 2010

Maximale score voor de voorwaarden: 5 sterren van MoneyView

MoneyView vergelijkt financiële producten. De voorwaarden van het Doorlopende Krediet van Rabobank zijn door hen beoordeeld met 5 sterren; de maximale score.

Meer lezen over deze beoordeling

Melding bij BKR

Als u bij ons een krediet aanvraagt, kunnen wij informatie opvragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wij zijn verplicht te melden bij het BKR hoeveel krediet wij u geven. Mocht u niet op tijd betalen, dan moeten we dit ook melden. Het BKR houdt uw gegevens bij om te voorkomen dat u meer leent dan u kunt terugbetalen.

Lees meer over het Bureau Krediet Registratie op www.bkr.nl

Informatie bij aanvraag

Voor dit product is het Europees Standaard Informatieformulier voor consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt, krijgt u informatie meegestuurd die is gericht op uw persoonlijke situatie. Hiermee kunt u kredietproducten van andere aanbieders vergelijken.

Contact

Rabobank