Doorlopend Krediet

Het Doorlopend Krediet geeft u de vrijheid om in delen geld op te nemen. Handig als u meerdere grote of kleine uitgaven moet doen, bijvoorbeeld voor het verbeteren van uw interieur.

Een Doorlopend Krediet bij de Rabobank

Met een Doorlopend Krediet leent u flexibel geld. 2 jaar lang kunt u geld opnemen, aflossen en eventueel opnieuw opnemen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet. Zo leent u precies zoveel als u nodig heeft.

Na 2 jaar stopt de opnameperiode. Geld opnemen is vanaf dan niet meer mogelijk. Ook als u het kredietlimiet nog niet heeft bereikt.

Een Doorlopend Krediet bij de Rabobank in het kort:

  • € 2.500 - € 50.000
  • Variabele rente en looptijd
  • Kwijtschelding bij overlijden
  • Rentekorting voor huizenbezitters

Deze rentekorting is alleen van toepassing op een Doorlopend Krediet dat na 9 juli 2018 is afgesloten.

Uw lening oversluiten

Als u ergens anders al een lening heeft, is oversluiten misschien interessant voor u. Dat geeft u overzicht en u betaalt nog maar één bedrag per maand. U bent meestal ook voordeliger uit.

Lees meer en bereken of oversluiten voor u voordelig is

Kenmerken van Doorlopend Krediet

Flexibel geld lenen

Met een Doorlopend Krediet kunt u 2 jaar lang geld opnemen tot een afgesproken kredietlimiet. Na 2 jaar stopt de opnamemogelijkheid. U gaat dan door met het betalen van het maandbedrag totdat alles is betaald. Extra aflossen kan altijd boetevrij als u dit kunt missen. Eenmaal afgelost geld kunt u tijdens de eerste 2 jaar opnieuw opnemen. Het duurt dan wel langer voordat de schuld is terugbetaald. De totale kosten van de lening stijgen hierdoor.

Kwijtschelding bij overlijden

Komt u voor uw 75e levensjaar te overlijden en voldoet u aan de voorwaarden, dan schelden wij uw resterende schuld kwijt tot maximaal € 50.000. Uw nabestaanden hoeven deze schuld dan niet aan ons terug te betalen.

Bekijk de voorwaarden voor kwijtschelding bij overlijden

Boetevrij extra aflossen

U kunt onbeperkt en boetevrij extra aflossen. Het maandbedrag verandert hierdoor niet. U bent wel sneller klaar met terugbetalen. Uw lening kost hierdoor uiteindelijk minder.

Uitgebreide productinformatie van het Doorlopend Krediet

Kosten

Uw maandbedrag

U betaalt iedere maand een bedrag aan rente en aflossing. Dit bedrag spreekt u af met de adviseur, maar is in principe minimaal 2% van uw kredietlimiet. Door te kiezen voor een hoger maandbedrag bent u eerder uit de schulden en zijn de totale kosten van de lening lager. De rente kan veranderen: die is variabel.


Wat betekent variabele rente?
Met een variabele rente staat de rente niet vast. De rente op uw lening kan dus lager worden, maar ook hoger. Uw maandbedrag verandert hierdoor in principe niet. Als de rente omhoog gaat, betaalt u wel meer rente en lost u dus minder af. Hierdoor duurt het terugbetalen van de lening langer. Wordt de rente lager, dan betaalt u minder rente en dus meer aflossing. U bent dan sneller klaar met afbetalen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Bereken wat een lening maandelijks kost

Rente Doorlopend Krediet

Tot en met kredietlimiet Theoretische duur van het krediet Debetrente op jaarbasis Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) Termijnbedrag (per maand) Het totale door u te betalen bedrag
€ 2.500 67 maanden 11,4% 11,4% € 50 € 3.341
€ 4.000 67 maanden 10,3% 10,3% € 80 € 5.169
€ 7.000 63 maanden 9,3% 9,3% € 140 € 8.786
€ 10.000 61 maanden 7,8% 7,8% € 200 € 12.040
€ 15.000 59 maanden 7,0% 7,0% € 300 € 17.680
€ 25.000 59 maanden 7,0% 7,0% € 500 € 29.466
€ 50.000 59 maanden 7,0% 7,0% € 1.000 € 58.932

Overzicht rentewijzigingen

Hoe vraag ik een Doorlopend Krediet aan?

Online aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een Doorlopend Krediet? Vraag deze dan vrijblijvend online aan via Rabobank.nl/lenen. Na ontvangst van uw aanvraag kijken we naar uw financiële situatie om te bepalen of lenen voor u verantwoord is. Ook vragen we u om enkele documenten op te sturen, hiermee kunnen we de aanvraag beter beoordelen. Hierna nemen we telefonisch contact met u op voor een persoonlijk adviesgesprek. Als de aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een overeenkomst thuis gestuurd. Na ondertekening duurt het ongeveer drie werkdagen voordat u de lening kunt gebruiken.

Melding bij BKR

Als u bij ons een Doorlopend Krediet aanvraagt, kunnen wij informatie opvragen bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Wij zijn wettelijk verplicht te melden bij het BKR hoeveel krediet wij u geven. Mocht u niet op tijd betalen, dan moeten we dit ook melden. Het BKR houdt uw gegevens bij om te voorkomen dat u meer leent dan u kunt betalen.

Lees meer over geld lenen en BKR

Gebruiken, wijzigen en opzeggen

Inzicht in uw lening

Via Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App kunt u bekijken hoe ver uw lening is afgelost. Ieder jaar ontvangt u een overzicht van de door u betaalde maandbedragen en het openstaande saldo. Het is ook mogelijk om tussentijds een overzicht op te vragen.

Doorlopend Krediet opzeggen

Is de opnameperiode geëindigd? En uw lening volledig terugbetaald? Dan wordt het Doorlopend Krediet automatisch opgeheven. Ook melden wij de lening af bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Waarom is de opnameperiode beperkt?

Het Doorlopend Krediet heeft een opnameperiode van 2 jaar. In deze periode kunt u geld opnemen, aflossen en eventueel opnieuw opnemen. Na het einde van de opnameperiode gaat u door met het betalen van het maandbedrag totdat alles is betaald (rente en aflossing). Dit duurt na het einde van de opnameperiode nog gemiddeld ongeveer 5 jaar, maar is afhankelijk van het openstaande leenbedrag, het maandbedrag en de rente. Een lening is een tijdelijke oplossing als u even geld tekort komt. Aan geld lenen zijn kosten verbonden. Wij vinden het daarom belangrijk dat de lening binnen een verantwoorde termijn wordt terugbetaald. De opnameperiode van 2 jaar voorkomt dat u langer gebruik maakt van het Doorlopend Krediet dan nodig is en onnodig extra kosten maakt.

Rentekorting voor eigenhuisbezitters

Heeft u een eigen woning? Dan krijgt korting op de rente die u betaalt op het Doorlopend Krediet. Deze korting kan ook tijdens de looptijd worden toegepast als u tussentijds een huis koopt. Hiervoor moet u zelf contact met ons opnemen. Meer over de rentekorting leest u in de Algemene Voorwaarden.

Wilt u de lening gebruiken voor het verbouwen van uw woning? De rente van het Doorlopend Krediet is niet aftrekbaar van de belasting. Ook niet als het geld wordt gebruikt voor het verbouwen van uw woning. Bij een Persoonlijke Lening of hypotheek kan dit soms wel.

Lees meer over het financieren van een verbouwing

Lening(en) oversluiten naar de Rabobank

Oversluiten is het bundelen van meerdere leningen tot één grote lening bij de Rabobank. Dit geeft niet alleen overzicht, maar kunt u ook geld besparen. Door uw leningen (ook postorderkredieten en creditcardschulden) samen te voegen, ontstaat één grote lening met vaak een voordeliger rentetarief. Wij zorgen dat elders lopende leningen worden afgelost. Heeft u slechts één lening die u over wilt sluiten? Ook dat is mogelijk. Of oversluiten voor u voordelig is, berekent u eenvoudig met onze berekentool.

Bereken uw oversluitvoordeel

Contact

Rabobank