Man en vrouw bekijken hun spaarrekening op de smartphone

Start met sparen voor een huis

Voor het kopen van een huis heb je eigen geld nodig. De meest voor de hand liggende manier om de bijkomende kosten, de kosten koper, te betalen is met eigen geld. Hoe meer geld je zelf kan inleggen in je hypotheek, hoe minder je hoeft te lenen. Dit vergroot de kans om een huis te kunnen kopen. Start daarom vandaag nog met het opbouwen van een spaarpotje, zodat je straks jouw droomhuis kunt kopen.

Potlood, papier en een rekenmachine

Doelgericht sparen voor je eerste huis

Je kunt natuurlijk niet wachten om jouw droomhuis te kopen. Het is dus belangrijk om het benodigde eigen geld zo snel mogelijk bij elkaar te sparen. Met een paar tips helpen we je op weg naar jouw spaardoel.

Krijg inzicht in je inkomsten en uitgaven om te bepalen wat je kunt sparen Open een spaarrekening die bij je past Stel een automatisch spaarbedrag in Geef je spaarrekening de naam van jouw spaardoel

Bijkomende kosten bij de aankoop van een woning

Alle stappen doorlopen, en nu?

Door te beginnen met sparen ben je een stapje dichter bij je koophuis. Jouw situatie en de woningmarkt kunnen veranderen. Houd daarom deze pagina's goed in de gaten voor tips en actualiteiten rondom de woningmarkt en het kopen van een huis .

Terug naar het startpunt

Wil je nu al in gesprek met een adviseur van de Rabobank? Vraag dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan.

Afspraak maken

Illustratie van stap 3 van eerste huis kopen

Ook interessant voor jou...