Eerste huis kopen als startende zzp 'er

Ik ben een (startende) ZZP’er

Ook als je net gestart bent met je eigen onderneming, zijn er bij de Rabobank soms mogelijkheden om met jouw inkomen een huis te kopen.

Portret van startende ZZP'er Dana

Een voorbeeld: het verhaal van Dana de ZZP'er

Dana is eind twintig en is zeven maanden geleden begonnen als zelfstandige ICT’er nadat ze zes jaar als ICT’er in loondienst gewerkt heeft. Ze woont in een middelgrote stad en wil graag een eigen huis kopen. Ze heeft voldoende geld gespaard om de kosten koper te betalen. Waarschijnlijk heeft ze zelfs genoeg spaargeld om haar nieuwe huis in te richten.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We snappen dat een eigen onderneming zoals die van Dana soms tijd nodig heeft om te groeien. Daarom kunnen we in bepaalde gevallen de inkomsten uit loondienst van voorgaande arbeidsjaren in dezelfde branche ook meenemen in de berekening van je hypotheek. Zo kan Dana misschien toch een hypotheek krijgen, ook al is ze nog maar net gestart met haar eigen onderneming.

Wat zijn mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

In de oriënterende gesprekken met een financieel adviseur kijken we naar jouw financiële situatie en het bedrag dat je maximaal zou kunnen en willen lenen. Het verhaal van Dana en dat van Michaël en Amina zijn voorbeelden van situaties waarin het toch mogelijk is gebleken om een hypotheek te krijgen. Of jij in een vergelijkbare situatie een hypotheek kunt krijgen, kunnen we niet garanderen. Ook als je jezelf niet herkent in onze voorbeeldsituaties, wil dat niet zeggen dat je geen hypotheek kan krijgen. De toekenning van een hypotheek hangt van meerdere zaken af.

Ga met ons in gesprek om uit te vinden of je een hypotheek kan krijgen voor je eerste huis. Er is meer mogelijk dan je denkt.Chat

Start direct een chat voor algemene vragen.

Start chat

Geen vast contract en misschien toch een hypotheek?

Tip: Bereken wat je maximaal kan lenen

Stap voor stap naar je eerste huis

Ben je nog niet zo ver om met ons in gesprek te gaan en wil je eerst zelf je mogelijkheden onderzoeken? Wij helpen je op weg met een rekentool, tips en oplossingen. Stap voor stap naar je eerste huis.

Lees verder

Meer voor startende ondernemers..

Heb je vragen over bijvoorbeeld een zakelijke rekening, verzekeringen of je ondernemingsplan? Ontdek wat de Rabobank nog meer kan doen voor jou als startende ondernemer.

Handige links

Zelf regelen Contact Chat