ZZP’er Dana denkt na over haar eerste huis kopen

Ik ben een (startende) zzp’er

Ben je net gestart met je eigen onderneming? Dan denken we graag met je mee. Zo kun je soms met jouw inkomen toch een huis kopen. Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een gratis Eerste-huis-gesprek met een adviseur.

Vrijblijvend gesprek waar en wanneer je wiltKeuze tussen een telefoon- of videogesprekOntdek in 30 minuten wat financieel haalbaar is
Vraag een Eerste-huis-gesprek aan
Portret van startende ZZP'er Dana

Een voorbeeld: Dana

Steeds meer mensen starten als zzp’er. Omdat elke situatie weer anders is, kun je bij ons het Eerste-huis-gesprek aanvragen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Dana werkt als startende zzp’er

Dana is eind twintig en is zeven maanden geleden begonnen als zelfstandige ICT’er. Daarvoor heeft zij zes jaar als ICT’er in loondienst gewerkt. Ze woont in een middelgrote stad en wil graag een eigen huis kopen. Ze heeft voldoende geld gespaard om de kosten koper te betalen en waarschijnlijk zelfs om haar nieuwe huis in te richten.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We snappen dat een eigen onderneming zoals die van Dana tijd nodig heeft om te groeien. Daarom kunnen we in bepaalde gevallen de inkomsten uit loondienst van vorige arbeidsjaren in dezelfde branche meenemen in de berekening van je hypotheek. Zo kan Dana misschien toch een hypotheek krijgen, ook al is ze nog maar net gestart met haar eigen onderneming.

Lees meer over een hypotheek voor zzp’er en ondernemer

Bereken je hypotheek

Benieuwd wat je ongeveer kunt lenen? Bereken binnen enkele minuten je maximale hypotheek.

Start je berekening

Wat zijn mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

Tijdens het Eerste-huis-gesprek met een financieel adviseur kijken we samen naar jouw financiële situatie en het bedrag dat je zou kunnen en willen lenen. In het voorbeeld is een situatie geschetst, waarin het soms toch mogelijk is gebleken om een hypotheek aan te vragen. Is jouw situatie anders dan het voorbeeld? Dan betekent dit niet meteen dat je geen hypotheek kunt krijgen. Alleen hangt het toekennen van een hypotheek van meerdere zaken af. Daardoor kunnen we niet garanderen dat je een hypotheek krijgt. Als je een Eerste-huis-gesprek aanvraagt, kijken we samen of je een hypotheek kunt aanvragen voor je eerste huis.

Zonder vast contract toch een huis kopen. Kan dat?

Illustratie van oplichtend lampje met goede tips om huis te kopen

Stap voor stap op weg naar je eerste huis

Ben je nog niet zo ver om met ons in gesprek te gaan en wil je eerst zelf je mogelijkheden onderzoeken? Wij helpen je op weg met een rekentool, tips en oplossingen. Stap voor stap op weg naar je eerste huis.

Bekijk de stappen