Variabele hypotheekrente

  Bekijk de variabele hypotheekrentes bij de Rabobank. Lees hoe deze rente is opgebouwd.

  Variabele rente voor hypothecaire leningen

  Bij een variabele hypotheekrente kan het rentepercentage op elk moment veranderen. Daardoor kunnen je maandlasten ook op elk moment veranderen. Hieronder zie je de variabele hypotheekrentes die gelden voor een hypotheek bij de Rabobank. Bekijk ook de variabele rente bij de Rabo Opbouwhypotheek Sparen.


  Met NHG of tot en met 67,5% van de marktwaarde*Meer dan 67,5% tot en met 90% van de marktwaarde*Meer dan 90% van de marktwaarde*
  Variabel   1,65%1,85%2,05%


  * Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt vaak lagere maandlasten. De marktwaarde is de waarde van het huis als je dit verkoopt. De marktwaarde stellen we bijvoorbeeld vast met een taxatierapport.

  Bekijk de laatste wijzigingen in de variabele hypotheekrente

  Per 1 maart 2021 is het basistarief met 0,2% gedaald voor alle leningen met een variabele hypotheekrente.

  Variabele rente voor hypothecaire kredieten

  Bij een variabele kredietrente kan het rentepercentage op elk moment veranderen. Daardoor kunnen je maandlasten ook op elk moment veranderen. Hieronder zie je de variabele rentes voor de KeuzePlus Hypotheek en Rabo Hypotheekkrediet bij de Rabobank.


  Met NHG of tot en met 67,5% van de marktwaarde*Meer dan 67,5% tot en met 90% van de marktwaarde*Meer dan 90% van de marktwaarde*
  KeuzePlus Hypotheek
  (vanaf 01-04-2021)
  1,85%2,05%2,25%
  Rabo Hypotheekkrediet
  (vanaf 01-04-2021)
  2,05%2,25%2,45%

   

  * Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt vaak lagere maandlasten. De marktwaarde is de waarde van het huis als je dit verkoopt. De marktwaarde stellen we bijvoorbeeld vast met een taxatierapport.

  Bekijk de laatste wijzigingen in de variabele kredietrente

  Per 1 april 2021 is het basistarief met 0,2% gedaald voor alle hypothecaire kredieten met een variabele kredietrente.

  Variabele rente Rabo Opbouwhypotheek Sparen

  De variabele rente op de Rabo OpbouwSpaarrekening is 0,01%. Deze rente geldt vanaf 26 november 2019. De variabele rente kunnen we altijd wijzigen.

  Bijzondere situaties

  Je krijgt een variabele rente op je Rabo OpbouwSpaarrekening als:

  het geld op de Rabo OpbouwSpaarrekening niet meer aan ons verpand is het bedrag op de Rabo OpbouwSpaarrekening hoger is dan de Rabo Opbouwhypotheekde Rabo OpbouwSpaarrekening niet meer voldoet aan de fiscale regels die gelden voor een spaarrekening eigen woning

  Zo is de variabele hypotheekrente opgebouwd

  De variabele hypotheekrente is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  een basistariefopslagen in verband met ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en kapitaalkostenindividuele risico-opslagendoorlopende kosten (bijvoorbeeld administratie- en beheerkosten)een winstopslag

  De hoogte van de verschillende componenten kan veranderen, waardoor de variabele hypotheekrente kan wijzigen.

  Het basistarief

  Het basistarief voor de variabele hypotheekrente bestaat uit:

  de spaarrente die wij betalen aan klanten alle kosten die we maken voor spaarrekeningen met variabele rente

  Denk bij kosten bijvoorbeeld aan administratiekosten. De hoogte van de kosten voor spaarrekeningen kan stijgen of dalen. Hierdoor leidt een wijziging van de variabele spaarrente niet automatisch tot een stijging/daling van de variabele hypotheekrente. Dit geldt ook voor de hoogte van de andere onderdelen.

  De individuele renteopslag

  Je persoonlijke situatie bepaalt of je een risico-opslag moet betalen en hoe hoog deze is. Zo is de hoogte van de lening ten opzichte van de marktwaarde van de woning van belang. Die verhouding bepaalt in welke tariefklasse een lening valt. Daarnaast kunnen er andere opslagen gelden. Bijvoorbeeld bij een hypotheek op een verhuurde woning, of wanneer het eerste deel van de hypotheek bij een andere geldverstrekker loopt. Deze risico-opslagen kunnen we voor alle leningen bij de Rabobank aanpassen. Maar ook voor jou persoonlijk. Bijvoorbeeld omdat je meer gaat lenen, of de waarde van je woning daalt.

  Wijzigt de variabele rente? Dan vermelden wij naast het rentepercentage ook het jaarlijks kostenpercentage.

  Lees meer over renteopslag

  Wat houdt het jaarlijks kostenpercentage in?

  Het rentepercentage dat we vermelden, is het rentepercentage dat je per jaar betaalt. Je betaalt deze rente meestal in termijnen, per maand. In het jaarlijks kostenpercentage houden we daar rekening mee. Hierdoor kan het jaarlijks kostenpercentage iets hoger zijn dan het rentepercentage dat wij vermelden.

  Sluit je een nieuwe lening af? Dan kunnen er nog andere kosten in het jaarlijkse kostenpercentage zijn opgenomen, zoals taxatiekosten en advies- en afsluitkosten. Of de kosten (premie) van een verplichte opstalverzekering, als deze kosten bij ons bekend zijn. Daardoor kan het jaarlijks kostenpercentage hoger zijn. In de bijlage bij jouw offerte voor je nieuwe lening staat het jaarlijks kostenpercentage vermeld. Daar lees je ook welke kosten hierin zijn opgenomen.

  Goed om te weten

  • Ze gelden totdat we de tarieven wijzigen.
  • Deze hypotheekrentes gelden bij een hypotheek voor een woonhuis waarin je zelf woont. In de rentes op deze pagina is rekening gehouden met de meest voorkomende opslagen. Het is mogelijk om een opslag te verlagen. Lees hier hoe je een opslag kunt verlagen.
  • Bij een hypotheek voor bijvoorbeeld een woonboot, verhuurde woning of vakantiehuis gelden andere opslagen. Lees meer over deze opslagen.
  • Bij het afsluiten van een hypotheek betaal je advies- en afsluitkosten.


  De rentetarieven op deze pagina zijn uitsluitend geldig voor een hypotheek op een woonhuis voor particulieren. Ben je een zakelijke klant? Bekijk dan de tarieven voor een zakelijke hypotheek.

  We vermelden de tarieven op deze website om je zo goed mogelijk te informeren. Dat doen we zo zorgvuldig mogelijk. Aan deze informatie kun je geen rechten ontlenen. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen als deze informatie niet juist is.

  Bereken je maandlasten

  Bereken eenvoudig zelf je maandlasten met de actuele hypotheekrentes. Als je dat wilt, kan onze adviseur je hierbij helpen in een oriënterend gesprek.

  Bereken je hypotheek Maak een afspraak