Met de KeuzePlus Hypotheek benut je de overwaarde van je huis. Bijvoorbeeld door het periodiek schenken aan je kinderen. Of benut de overwaarde als aanvulling op je inkomen. Je kiest zelf wanneer je een bedrag opneemt. Je kunt geld opnemen uit je KeuzePlus Hypotheek tot de afgesproken limiet. Dit limiet bepaal je samen met de adviseur. Heb je interesse? Maak dan een afspraak met een adviseur.

Kun je de lasten niet betalen of heb je een aanvulling op je inkomen nodig? Misschien is het Rabo OverwaardePlan interessant.

Lees meer over het Rabo OverwaardePlan

De belangrijkste kenmerken van de KeuzePlus Hypotheek

Overwaarde van je huis benutten

Gebruik de overwaarde van je huis voor een grote uitgave of extra bestedingsruimte.

Betaal alleen rente over het opgenomen bedrag

Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je betaalt voor wat je gebruikt.

Variabele rente

De rente van de KeuzePlus Hypotheek is variabel. De rente kan dus kan elk moment stijgen of dalen.

Zo ziet een KeuzePlus Hypotheek eruit

Benut je overwaardeBepaal samen met een adviseur je kredietlimietKies of je wel of niet een pinpas wilt om betalingen te kunnen doenJe rente is variabelNeem op wanneer je wilt, tot maximaal de afgesproken limietHet opgenomen bedrag en het rentepercentage bepalen je maandbedragJe kunt je rente niet aftrekken voor de belastingHet opgenomen bedrag kun je altijd terugbetalen, bijvoorbeeld met de opbrengst uit de verkoop van je huis. Levert de verkoop van je huis niet voldoende op? Dan houd je misschien een restschuld over.

Geen hypotheekrenteaftrek bij een KeuzePlus Hypotheek

Voorwaarden hypotheekrenteaftrek sinds 1 januari 2013

Sluit je een nieuwe hypotheek af? Dan moet je deze in maximaal 30 jaar volledig annuïtair of lineair aflossen. Anders kom je niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. De KeuzePlus Hypotheek voldoet hier niet aan. Je kunt geen KeuzePlus Hypotheek meer afsluiten met hypotheekrenteaftrek. Wil je wel hypotheekrenteaftrek? Kies dan voor een andere hypotheekvorm bij de Rabobank.

Bekijk andere hypotheekvormen

Voorwaarden hypotheekrenteaftrek voor 1 januari 2013

Had je op 1 januari 2013 al een KeuzePlus Hypotheek? Dan adviseren wij om geen extra opnames meer te doen. De hypotheekrente daarover is dan niet aftrekbaar. Ook niet wanneer je het geld gebruikt voor de aankoop of verbouwing van je huis.

Er geldt één uitzondering. Heb je dit jaar of vorig jaar een aflossing gedaan op een hypotheek waarvoor het overgangsrecht geldt? En ben je voor dit afgeloste bedrag niet opnieuw een lening onder het overgangsrecht aangegaan? Dan kun je voor maximaal het afgeloste bedrag toch gebruikmaken van hypotheekrenteaftrek. Je moet dan wel dit jaar een extra opname doen binnen de ruimte in je KeuzePlus Hypotheek.

Geldt de uitzondering niet voor jou en wil je wel hypotheekrenteaftrek? Laat dan je KeuzePlus Hypotheek eerst omzetten in een andere hypotheekvorm.

Maak een afspraak voor het omzetten van je hypotheek

Geld opnemen uit je KeuzePlus Hypotheek

Je krijgt een aparte rekening voor je KeuzePlus Hypotheek. Zo houd je overzicht over je opnames. Wil je zelf opnames doen? Vraag dan een Rabo WereldPas aan. Hiermee betaal je jouw aankopen direct van je KeuzePlus Hypotheek. De kosten voor deze betaalpas bedragen €1,40 per maand.

Kosten van de KeuzePlus Hypotheek

Welke bijkomende kosten kun je verwachten bij een KeuzePlus Hypotheek?

Advies- en afsluitkostenEenmalige kosten, zoals:
  • Overdrachtsbelasting
  • Taxatiekosten
  • Notariskosten

Bekijk alle kosten van een KeuzePlus hypotheek

KeuzePlus Hypotheek aflossen

Het bedrag dat je opneemt kun je altijd terugbetalen. Bijvoorbeeld met de opbrengst van de verkoop van je huis. Levert de verkoop van je huis niet voldoende op? Dan houd je mogelijk een restschuld over.

Lees meer over restschuld

Rente bij een KeuzePlus Hypotheek

Bij de KeuzePlus Hypotheek gelden de rentes die bij de Plusvoorwaarden horen.

Bekijk de actuele hypotheekrentes

Is een KeuzePlus Hypotheek iets voor jou?

Onze financieel adviseurs bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Maak een afspraak