Wil je je hypotheek ophogen? Of heb je een nieuw droomhuis gevonden? Dan helpen wij je graag verder in een adviesgesprek. Hiervoor betaal je kosten. Hieronder zie je met welke kosten je rekening moet houden. Ook als je je hypotheek wil wijzigen met of zonder advies.

  Advieskosten en afsluitkosten hypotheek

  Gratis oriëntatiegesprek

  Ben je nog op zoek naar een andere woning? Dan is het handig om te weten wat je budget is. Dit kun je kosteloos berekenen in het Rabobank Hypotheekdossier. Als je wilt kan onze financieel adviseur je hierbij helpen in een oriënterend gesprek. Dit gesprek is gratis.

  Wat houdt een oriëntatiegesprek in?

  We kijken samen naar jouw financiële situatie en het bedrag wat je maximaal wil en kan lenenWe maken een inschatting van de maandlasten die bij jouw wensen horenWe vertellen hoe een hypotheekadvies bij de Rabobank eruit ziet en wat de kosten daarvan zijnWe geven algemene informatie over bijvoorbeeld onze hypotheektarieven en hypotheekvormen

  Betaald adviesgesprek

  Wij helpen je graag bij het nemen van beslissingen over jouw hypotheek. Dat doen we in een betaald adviesgesprek. Maak jouw Hypotheekdossier compleet om goed voorbereid naar het adviesgesprek te gaan.

  Als je jouw hypotheek met Plusvoorwaarden wilt wijzigen naar een hypotheek met Basisvoorwaarden, dan brengen we wijzigingskosten van € 350 in rekening. Als je ook de aflossingsvorm wijzigt, brengen wij advieskosten en afsluitkosten in rekening. In sommige gevallen betaal je ook nog een vergoeding voor eerder terugbetalen.

  Lees hier meer over de vergoeding

  Wat houdt een adviesgesprek in?

  De financieel adviseur berekent hoeveel je maximaal kunt lenenWe kijken samen welke hypotheekvorm het beste bij jou en je situatie pastDe hypotheekrente en maandlasten worden berekendWe bespreken hoe je je hypotheek betaalbaar houdt (ook bij pensionering of arbeidsongeschiktheid)

  Daarnaast bespreken we ook de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Hierbij hebben we het ook over verzekeringen. De adviezen en keuzes vatten we samen in het ‘Rapport Lenen & Wonen’. Dit rapport ontvang je na het adviesgesprek zodat je de keuze nog eens rustig kunt nalezen.

  Een goede voorbereiding

  Wij vragen je om de gegevens en documenten die de financieel adviseur nodig heeft, op te voeren in het Rabobank Hypotheekdossier. Doe dit tot uiterlijk vijf werkdagen voor het gesprek. Zo kan jouw adviseur zich goed verdiepen in jouw situatie. Door dit zelf voor te bereiden, bespaar je tot € 300 op de advieskosten.

  Hypotheekdossier

  Zo ziet een adviesgesprek eruit

  Advies- en afsluitkosten

  Deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2020 totdat wij ze wijzigen.


  Met eigen voorbereidingZonder eigen voorbereiding
  AdvieskostenAfsluitkostenAdvieskostenAfsluitkosten
  Jouw hypotheek verhogen€ 1.250€ 350€ 1.750€ 350
  Jouw hypotheek verhogen als ondernemer€ 1.850€ 350€ 2.350€ 350
  Compact advies bij een kleine verhoging van jouw hypotheek€ 500€ 250€ 500€ 250
  Hypotheekadvies bij een echtscheiding€ 1.600€ 500€ 2.100€ 500
  Hypotheekadvies bij een echtscheiding als ondernemer€ 2.200€ 500€ 2.700€ 500

  Tarieven hypotheek wijzigen

  Deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2020. Je kunt je huidige hypotheek wijzigen zonder advies. Dat is mogelijk als je weet wat je wilt wijzigen aan je hypotheek en de wijziging passend is bij de huidige fiscale voorwaarden, regels en uitgangspunten van de Rabobank. In sommige situaties is advies verplicht. Bijvoorbeeld als je het opbouwproduct afkoopt en het opgebouwde vermogen niet gebruikt om de hypotheek af te lossen.


  Zonder adviesMet advies
  AdvieskostenWijzigingskostenAdvieskostenWijzigingskosten
  Jouw hypotheek wijzigen€ 0€ 350€ 200€ 350

  Tarieven voor ondernemers

  We zien je als ondernemer wanneer (een deel van) je inkomen uit een eigen onderneming afkomstig is.

  Tarieven verzekeringen

  Afsluitkosten vanaf
  1-1-2019
  Onderhoudskosten
  Overlijdensrisicoverzekering€ 75€ 25 per jaar
  Hypotheekbescherming€ 65€ 25 per jaar

  Wij vermelden de tarieven op deze website om je zo goed mogelijk te informeren. Dat doen wij zo zorgvuldig mogelijk. Je kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen als deze informatie niet juist is.

  Tarieven huis kopen of oversluiten naar de Rabobank

  Koop je een huis? Of wil je je hypotheek oversluiten naar de Rabobank? Dan gelden er andere tarieven voor de advies- en afsluitkosten.

  Bekijk de tarieven Lees meer over je hypotheek oversluiten

  Hoe wil je verder?

  Wij helpen je graag.

  Bereken je hypotheek Maak een afspraak