Als je overweegt om te verhuizen, dan loop je tegen een aantal vragen aan. Kun je je huis verkopen met overwaarde of krijg je te maken met een restschuld? Ben je gehecht aan de buurt waarin je woont? Dan is verbouwen misschien een betere optie. Verhuizen en verbouwen kennen allebei hun voors en tegens. Wij helpen je graag bij jouw keuze.

Voor- en nadelen van verhuizen en verbouwen

Verbouwen kan een goede optie zijn als je bijvoorbeeld:

verwacht dat jouw huis niet gemakkelijk verkocht wordterg gehecht bent aan jouw huis of de buurt waarin je woontmet bijvoorbeeld een aanbouw meer woongenot verwachtdenkt dat je later bij de verkoop een hogere prijs kunt vragen door de verbouwing 


Verhuizen kan een goede optie zijn als je bijvoorbeeld:

dichter bij je werk of familie wilt gaan wonengraag een groter huis of grotere tuin wiltjouw huis voor een goede prijs kunt verkopen

In de video hieronder zie je wat belangrijk is om te weten bij de keuze voor verhuizen of verbouwen.

Woning aanpassen om langer zelfstandig te wonen

Denk je er weleens over na of jouw woning geschikt is om zelfstandig te blijven wonen? Veel mensen wachten te lang met nadenken over hun toekomstige woonwensen. Juist als je hier op tijd aan begint, is er meer mogelijk om straks het comfort of de veiligheid van je huis te vergroten. Met de 50Plus WoonTest van de Rabobank en Interpolis krijg je snel een eenvoudig inzicht in je woon- en leefsituatie.

Start de 50Plus WoonTest

Verhuizen met restschuld?

Als jouw hypotheek hoger is dan de verkoopopbrengst van je huis, krijg je te maken met een restschuld bij verkoop van jouw huis. De restschuld is het deel van jouw hypotheek dat na verkoop van het huis niet kan worden afgelost met de verkoopopbrengst. Verwacht je een restschuld, dan is het goed om daar rekening mee te houden bij jouw beslissing.

Een restschuld bepaalt mede voor welk bedrag je een nieuw huis kunt kopen. Ook de verwachte verkoopprijs van jouw huidige huis speelt daarbij een rol.

Meer lezen over restschuld

Nieuwe hypotheek berekenen

In het Rabobank Hypotheekdossier kun je berekenen welk bedrag je kunt lenen. Start hier de beste online oriëntatie (WUA mei 2019) op een nieuwe hypotheek.

neem je bestaande hypotheek mee in de berekeningmet eventuele restschuld of overwaardeinzicht in hypotheekvorm, terugbetaling en rentedirect inzicht in wat jouw keuzes betekenen voor jouw maandlasten

Hoe wil je verder?

Wij helpen je graag.

Bereken je hypotheek Maak een afspraak