Seniorenpaar loopt op het strand

Overlijden

In de moeilijke periode rondom een overlijden, helpen we je graag op weg. Of dit nu gaat om je eigen geldzaken goed achter te laten of hulp bij het overlijden van een dierbare.

Overlijden doorgeven

Meld ons een overlijden zo snel mogelijk. Ben je zelf ook klant bij de Rabobank? Meld een overlijden dan via onderstaande oranje knop.

Zelf geen klant bij de Rabobank? Meld een overlijden dan via de witte knop.

Veelgestelde vragen

Welke documenten moet ik sturen na een overlijden?

Dit hangt van de situatie af. We hebben sowieso een akte van overlijden nodig. In sommige gevallen ook een verklaring van erfrecht. Beantwoord de vragen om te zien welke documenten er bij jouw situatie nodig zijn.

Documenten die nodig zijn na een overlijden
Waarom heb ik geen toegang meer tot de betaal- en/of spaarrekening(en)?

De volmacht vervalt indien de persoon komt te overlijden. Dit doen we om te voorkomen dat iemand geld zou kunnen opnemen die daarvoor geen toestemming (meer) heeft. De erfgenamen kunnen pas beschikken over de betaal- en/of spaarrekening(en) nadat zij een aantal documenten hebben overgelegd, waaruit de bevoegd erfgenamen duidelijk geworden zijn.

Wat zijn de tijdslijnen en hoe ziet het complete proces van afhandeling er uit?

Na het maken van de melding wordt de opgegeven contactpersoon binnen 2 werkdagen door ons gebeld. Hierin bespreken we wat er bij ons is doorgekomen. De nabestaande ontvangt binnen 5 werkdagen een brief. In deze brief staat welke producten er op naam van de overledene staan en welke documenten we nodig hebben. Daarna dienen deze opgestuurd te worden. Kloppen de documenten en gegevens? Dan nemen we contact op met de bevoegd erfgenamen om afspraken te maken over de afhandeling van de nalatenschap. De bevoegd erfgenamen krijgen daarbij toegang tot de betaal- en/of spaarrekening(en) van de overledene.