Spaarrekeningen en spaarrente vergelijken

Kies de spaarrekening en spaarrente die passen bij uw spaardoel

Om een spaarrekening te openen heeft u een betaalpakket van de Rabobank nodig. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor de spaarrekening betaalt u niets.

Spaarrekening met variabele rente: flexibel storten en opnemen

Een spaarrekening met variabele rente is geschikt om te sparen voor een financiële buffer. U kunt kosteloos uw geld opnemen. Bij Rabo PeriodeSparen kondigt u uw geldopname tenminste 30 of 90 dagen van tevoren aan. In ruil daarvoor krijgt u een hogere rente over uw spaargeld.

Spaarrekening met vaste rente: spaargeld langere tijd vastzetten

Als u uw spaargeld voor langere tijd niet nodig heeft, kunt u een spaarrekening openen met een vaste looptijd en een vaste rente.

Sparen voor of door kinderen

U wilt uw kind een steuntje in de rug geven, bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor een studie. U kunt uw kind ook zelf laten sparen. Bij de eerste rekening krijgt uw kind een leuk cadeau.

Banksparen voor pensioenaanvulling

U kunt bij ons banksparen. Zo bouwt u fiscaal vriendelijk vermogen op. Dit geld kunt u bijvoorbeeld gebruiken om uw inkomen mee aan te vullen tijdens uw pensioen. Onze geblokkeerde bankspaarrekeningen zijn geschikt voor opbouw of uitkering van vermogen (lijfrente). 

Duurzaam en groen sparen (tijdelijk niet beschikbaar)

Met duurzaam en groen sparen, investeert u in een betere toekomst. Daarvoor wordt u beloond: met Rabo GroenSparen en Rabo GroenDeposito spaart u met belastingvoordeel. Daarnaast geldt een extra vrijstelling boven het heffingsvrij vermogen én u krijgt mogelijk extra heffingskorting.

Op dit moment kunnen de banken geen projecten aantrekken die voldoen aan de eisen voor groen sparen. Daarom kunt u nu geen nieuwe rekening openen of storten op uw bestaande groene spaarrekening.

Informatie over de rentetarieven

  • De vaste rentetarieven gelden vanaf 20 april 2017.
  • De variabele rentetarieven gelden vanaf 10 augustus 2017.

Voor alle hier genoemde rentetarieven geldt: rentewijzigingen voorbehouden.

Meer over sparen

Rabo LevensloopSparen

Productkenmerken en voorwaarden voor Rabo SpaarVrij

Contact

Rabobank