Spaarrekeningen en spaarrente vergelijken

Kies de spaarrekening en spaarrente die passen bij uw spaardoel

Om een spaarrekening te openen heeft u een betaalpakket van de Rabobank nodig. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor de spaarrekening betaalt u niets.

Spaarrekening met variabele rente: flexibel storten en opnemen

Een spaarrekening met vrij opneembaar tegoed en variabele rente is geschikt om te sparen voor een financiële buffer. U kunt kosteloos uw geld opnemen. Bij Rabo PeriodeSparen zet u een opname minimaal 30 of 90 dagen van tevoren klaar. In ruil daarvoor krijgt u een hogere rente over uw spaargeld.

Spaarrekening met vaste rente: spaargeld langere tijd vastzetten

Als u uw spaargeld voor langere tijd niet nodig heeft, kunt u een spaarrekening openen met een vaste looptijd en een vaste rente.

Sparen en kinderen

U wilt uw kind een steuntje in de rug geven, bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor een studie. U kunt uw kind ook zelf laten sparen. Bij de eerste rekening krijgt uw kind een leuk cadeau.

Sparen voor uw kind

Met de Rabo KidsSpaarWijzer oriënteert u zich gemakkelijk over hoe u wilt sparen voor uw kind. U vindt hier ook een keuzehulp die u helpt bij het vinden van de spaarrekening die het beste bij u past.

Ga naar de Rabo KidsSpaarWijzer

Uw kind zelf laten sparen

Voor kinderen die net beginnen met zakgeld is er de Rabo Jongerenrekening. Daar kan het kind zelf zijn zakgeld op storten en leren omgaan met geld. Met de app Rabo PinPin leert uw kind spelenderwijs van alles over omgaan met geld. Vanaf 12 jaar ontvangt uw kind bij de Rabo JongerenRekening de nieuwe pinpas PASSI. Uw kind kan na uw toestemming met de pas betalen en online bankieren. Op het moment dat uw kind zelf geld gaat verdienen wordt een aparte spaarrekening interessant. Dit kan met Rabo InternetSparen.

Bij de eerste rekening die u opent voor uw kind, ontvangt u een leuk welkomstcadeau.

Banksparen voor pensioenaanvulling

U kunt bij ons banksparen. Zo bouwt u fiscaal vriendelijk vermogen op. Dit geld kunt u bijvoorbeeld gebruiken om uw inkomen mee aan te vullen tijdens uw pensioen. Onze geblokkeerde bankspaarrekeningen zijn geschikt voor opbouw of uitkering van vermogen (lijfrente). 

Sparen voor een betere toekomst

Met groen sparen investeert u in een betere toekomst. Daarvoor wordt u beloond: met Rabo GroenSparen en Rabo GroenDeposito kunt u sparen met belastingvoordeel. Er geldt een extra vrijstelling boven het heffingsvrij vermogen én u krijgt mogelijk extra heffingskorting.

Op dit moment is Rabo GroenDeposito beschikbaar. Neem voor het afsluiten van deze rekening contact op met uw Rabobank.

Op dit moment is het niet mogelijk om een rekening Rabo GroenSparen te openen of storten op uw bestaande rekening Rabo GroenSparen.

Informatie over de rentetarieven

  • De vaste rentetarieven gelden vanaf 1 december 2017.
  • De variabele rentetarieven gelden vanaf 11 januari 2018.

Nieuws: rentewijziging spaarrekeningen per 20 augustus 2018

Voor alle hier genoemde rentetarieven geldt: rentewijzigingen voorbehouden.

Meer over sparen

Rabo LevensloopSparen

Rabo GeneratieSparen

Productkenmerken en voorwaarden voor Rabo SpaarVrij

Contact

Rabobank