Spaarrekeningen en spaarrente vergelijken

Kies de spaarrekening en spaarrente die passen bij uw spaardoel

Om een spaarrekening te openen heeft u een betaalpakket van de Rabobank nodig. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor de spaarrekening betaalt u niets.

Spaarrekening met variabele rente: flexibel storten en opnemen

Een spaarrekening met vrij opneembaar tegoed en variabele rente is geschikt om te sparen voor een financiële buffer. U kunt kosteloos uw geld opnemen. Bij Rabo PeriodeSparen zet u een opname minimaal 30 of 90 dagen van tevoren klaar. In ruil daarvoor krijgt u een hogere rente over uw spaargeld.

Spaarrekening met vaste rente: spaargeld langere tijd vastzetten

Als u uw spaargeld voor langere tijd niet nodig heeft, kunt u een spaarrekening openen met een vaste looptijd en een vaste rente.

Sparen voor of door kinderen

U wilt uw kind een steuntje in de rug geven, bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor een studie. U kunt uw kind ook zelf laten sparen. Bij de eerste rekening krijgt uw kind een leuk cadeau.

Banksparen voor pensioenaanvulling

U kunt bij ons banksparen. Zo bouwt u fiscaal vriendelijk vermogen op. Dit geld kunt u bijvoorbeeld gebruiken om uw inkomen mee aan te vullen tijdens uw pensioen. Onze geblokkeerde bankspaarrekeningen zijn geschikt voor opbouw of uitkering van vermogen (lijfrente). 

Sparen voor een betere toekomst

Met groen sparen investeert u in een betere toekomst. Daarvoor wordt u beloond: met Rabo GroenSparen en Rabo GroenDeposito kunt u sparen met belastingvoordeel. Er geldt een extra vrijstelling boven het heffingsvrij vermogen én u krijgt mogelijk extra heffingskorting.

Op dit moment kunt u geen nieuwe rekening Rabo GroenSparen openen of storten op uw bestaande rekening Rabo GroenSparen.

Informatie over de rentetarieven

  • De vaste rentetarieven gelden vanaf 1 december 2017.
  • De variabele rentetarieven gelden vanaf 11 januari 2018.

Voor alle hier genoemde rentetarieven geldt: rentewijzigingen voorbehouden.

Meer over sparen

Rabo LevensloopSparen

Productkenmerken en voorwaarden voor Rabo SpaarVrij

Contact

Rabobank