Koppel in de natuur

Tips om meer uit je geld te halen

Sparen is een goede manier om met weinig risico een reservepotje op te bouwen om onvoorziene uitgaven op te vangen. Is jouw buffer op orde of heb je bijvoorbeeld extra geld gekregen uit een erfenis? Dan kun je dit geld natuurlijk op je spaarrekening zetten maar je kunt ook meer uit je geld halen. Dat kan dan op meerdere manieren. We vertellen je hier graag meer over. Denk niet alleen aan nu, maar ook aan straks en bepaal zelf wat bij je past.

Wat kan je doen?

Beleggen

Met (genoeg) spaargeld, voorkom je dat je geld tekort komt of moet lenen. Je spaart op die manier voor onverwachte uitgaven of lange-termijndoelen. Wil je toch iets meer doen met je geld? Misschien is beleggen dan iets voor jou?

Ontdek beleggen

Sparen met vaste rente

Als je je spaarbuffer op orde hebt, en nog geld over hebt, kun je dit spaargeld tijdelijk vastzetten. Je bepaalt zelf welk bedrag en voor hoe lang. Je ontvangt daarvoor een vaste, vaak hogere, rente dan op een gewone spaarrekening.

Ontdek sparen met vaste rente

Verduurzaam je huis

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Meer wooncomfort, een lagere energierekening én in veel gevallen stijgt de waarde van jouw woning. Benieuwd wat jij kunt besparen? Doe de HuisScan en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Start met de Huisscan

Vul met belastingvoordeel pensioenpotje aan

Waarschijnlijk bouw je, zoals de meeste Nederlanders, AOW op. Om ervoor te zorgen dat dit voldoende is om straks rond te komen, kun je dit potje aanvullen. Je kunt je pensioenpotje aanvullen door te sparen en/of te beleggen met belastingvoordeel. De keuze is aan jou.

Hoe je je pensioenpotje aan kunt vullen

Los extra af op je hypotheek

Als je extra aflost op je hypotheek, dan betaal je een deel van jouw hypotheekschuld terug. Een prettig idee, want zo kun je ervoor zorgen dat jouw maandbedrag daalt en houd je bijvoorbeeld geld over voor andere dingen. Heb je nog geen koopwoning? Dan kan dit een slimme investering zijn om vermogen op te bouwen.

Lees meer over extra aflossen

Schenk aan je (klein)kind

Je kind wil later misschien een eerste huis kopen. Maar een betaalbare woning vinden is niet altijd even makkelijk. Wil je je (klein)kind helpen deze droom waar te maken, dan kun je een financieel steuntje in de rug geven. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen, bijvoorbeeld door een schenking.

Ontdek meer over schenken

Sparen of beleggen?

Heb je al een buffer opgebouwd? Dan is de volgende stap meestal sparen of beleggen, of allebei. We leggen je graag de voor- en nadelen uit en je kunt berekenen wat sparen en/of beleggen je kan opleveren.

Lees en bereken

Webinar: Bereik meer met je geld

Wil je eerder kunnen stoppen met werken, je hypotheek aflossen of je (studerende) kinderen financieel ondersteunen? Dan heb je straks geld nodig. Misschien denk je ‘dat komt later wel’, maar als je een mooi bedrag wilt opbouwen, dan is het nu tijd voor actie! Bekijk één van de gratis webinars ‘Bereik meer met je geld’ en ontdek in 1 uur hoe je een groot bedrag kunt opbouwen.