Koppel in de natuur

Tips om meer uit je geld te halen

Sparen is een goede manier om met weinig risico een reservepotje op te bouwen om onvoorziene uitgaven op te vangen. Maar met de huidige spaarrente groeit je spaargeld bijna niet. Zodra je voldoende buffer hebt opgebouwd, zijn er verschillende manieren om meer uit je geld te halen. Je kunt het geld bijvoorbeeld beleggen, investeren in je woning, op een spaarrekening met een vaste rente zetten of er je pensioen mee aanvullen. Door hier vooraf over na te denken, kan je geld meer waard worden. Bepaal zelf wat bij je past.

Sparen of beleggen?

Heb je al een buffer opgebouwd? Dan is de volgende stap meestal sparen of beleggen, of allebei. We leggen je graag de voor- en nadelen uit en je kunt berekenen wat sparen en/of beleggen je kan opleveren.

Lees en bereken

Wat kan je nog meer doen?

Starten met beleggen

Als je financiële buffer op orde is, dan is beleggen misschien iets voor jou. Als je weinig tijd of verstand hebt van beleggen, dan kun je Beheerd Beleggen overwegen. Beleggen kent wel risico's. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Lees meer over beleggen

Haal meer uit je beleggingen

Beleg je al? Dan kun je wellicht meer uit je beleggingen halen of extra inleggen. We hebben zes tips om je beleggingsdoel te bereiken op en rijtje gezet. Beleggen kent risico's. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Bereik meer met beleggen

Verduurzaam je huis

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Meer wooncomfort, een lagere energierekening én in veel gevallen stijgt de waarde van jouw woning. Benieuwd wat jij kunt besparen? Doe de HuisScan en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Start met de Huisscan

Vul met belastingvoordeel pensioenpotje aan

Waarschijnlijk bouw je, zoals de meeste Nederlanders, AOW op. Om ervoor te zorgen dat dit voldoende is om straks rond te komen, kun je dit potje aanvullen. Je kunt je pensioenpotje aanvullen door te sparen en/of te beleggen met belastingvoordeel. De keuze is aan jou.

Hoe je je pensioenpotje aan kunt vullen

Los extra af op je hypotheek

Als je extra aflost op je hypotheek, dan betaal je een deel van jouw hypotheekschuld terug. Een prettig idee, want zo kun je ervoor zorgen dat jouw maandbedrag daalt en houd je bijvoorbeeld geld over voor andere dingen. Heb je nog geen koopwoning? Dan kan dit een slimme investering zijn om vermogen op te bouwen.

Lees meer over extra aflossen

Schenk aan je (klein)kind

Wil jij je (klein)kind helpen met het opbouwen van een vermogen? Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen, bijvoorbeeld door een schenking. Dit bedrag is voor een deel belastingvrij.

Ontdek meer over schenken

Huis kopen met hulp

Een betaalbare woning vinden is niet altijd even makkelijk. Wil jij je (klein)kind helpen zijn/haar woondroom waar te maken, dan kun je een financieel steuntje in de rug geven. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen.

Ontdek de mogelijkheden

Spaar duurzaam met fiscaal voordeel

Rabo GroenSparen is een spaarrekening waarbij je inleg voor een groot deel wordt geïnvesteerd in groene projecten. En in veel gevallen wordt dat door de overheid met fiscale voordelen beloond.

Lees meer over GroenSparen

Sparen met vaste rente

Als je je spaarbuffer op order hebt, en nog geld over hebt, kun je een deel van je spaargeld vastzetten. Met Rabo DoelSparen bepaal je zelf in welk tempo je spaart en krijg je een vaste rente per inleg. Deze rente is vaak hoger dan op een gewone spaarrekening.

Ontdek Rabo DoelSparen