Veilig bankieren via app en web

Geld overmaken met de app op je mobiele telefoon. Of internetbankieren via de website. Is dat wel veilig? Dat is het zeker! Met onze inlogprocedures is internetbankieren via de Rabo App of Rabo Online Bankieren op het web heel veilig. Lees meer over onze veiligheidsprocedures zodat jij veilig online kunt bankieren.

Veilig bankieren via de app

Voordat je gebruik kunt maken van de Rabo App heb je één keer je Rabo Scanner, betaalpas en pincode nodig. Voor de zekerheid.

  1. Om je smartphone of tablet te registreren: nu weten wij dat jij deze smartphone of tablet in gebruik hebt.
  2. Om vast te leggen hoe jij wilt inloggen: via een vijfcijferige code, je vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Soms vragen we je toch om in te loggen met je Rabo Scanner, betaalpas en pincode. Dit is ook voor jouw veiligheid. Een paar voorbeelden zijn:

Als je grote bedragen overmaakt. Als je een nieuwe rekening opent.Als je je daglimiet wilt wijzigen of hebt bereikt.

En heb je meer profielen aangemaakt waarmee je een toestel of tablet geregistreerd hebt, dan kun je alleen inloggen met je vijfcijferige code.

Lees meer over de Rabo App Lees meer over veiligheid van een bank app Voorkom oplichting met QR-code

Veilig bankieren op de website

Voordat je gebruikt kunt maken van Rabo Online Bankieren heb je één keer je Rabo Scanner, betaalpas en pincode nodig. Voor de zekerheid.

  1. Om je browser te registreren: onze website werkt het beste met de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Apple Safari.
  2. Om je vijfcijferige code te kiezen: hiermee kun je nu inloggen.

Soms vragen we je toch om in te loggen met je Rabo Scanner, betaalpas en pincode. Dit is ook voor jouw veiligheid. Een paar voorbeelden zijn:

Als je grote bedragen wilt overmaken. Als je Rabo Online Bankieren wilt gebruiken in een andere browser en wilt inloggen met de vijfcijferige code, dan moet je ook deze browser registreren. Als je je cache en cookies hebt verwijderd en je browser opnieuw moet registreren.

Lees meer over inloggen en ondertekenen

Inloggen zonder Rabo Scanner

Ze komen er! Nieuwe manieren om in te loggen zonder Rabo Scanner. We volop aan het testen zodat jij in de toekomst veilig je bankzaken kunt regelen zonder scanner.

Betaling ondertekenen met QR-code

Lees ook

Phishing herkennen Phishing melden Andere vormen van fraude De 5 regels voor veilig online bankieren

Service en Contact