Veilig bankieren via app en web

Geld overmaken met de app op je mobiele telefoon. Of internetbankieren via de website. Is dat wel veilig? Dat is het zeker! Met onze inlogprocedures is internetbankieren via de Rabo App of Rabo Online Bankieren op het web heel veilig. Lees meer over onze veiligheidsprocedures zodat jij veilig online kunt bankieren.

Veilig bankieren via de app

Voordat je gebruik kunt maken van de Rabo App heb je één keer je Rabo Scanner, betaalpas en pincode nodig. Voor de zekerheid.

  1. Om je smartphone of tablet te registreren: nu weten wij dat jij deze smartphone of tablet in gebruik hebt.
  2. Om vast te leggen hoe je wilt inloggen: via een vijfcijferige code, je vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Soms moet je in de Rabo App toch je Rabo Scanner met je betaalpas en pincode gebruiken. Dit is ook voor je eigen veiligheid. Een paar voorbeelden zijn:

    als je grote bedragen overmaakt als je een nieuwe rekening opent als je je daglimiet wilt wijzigen of hebt bereikt

En heb je meer profielen aangemaakt waarmee je een toestel of tablet geregistreerd hebt, dan kun je alleen inloggen met je vijfcijferige code.

Veilig bankieren op de website

Voordat je gebruikt kunt maken van Rabo Online Bankieren heb je één keer je Rabo Scanner, betaalpas en pincode nodig. Voor de zekerheid.

  1. om je browser te registreren: onze website werkt het beste met de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Apple Safari
  2. om je vijfcijferige code te kiezen: hiermee kun je nu inloggen

Soms vragen we je toch om in te loggen met je Rabo Scanner, betaalpas en pincode. Dit is ook voor jouw veiligheid. Een paar voorbeelden zijn:

    als je grote bedragen wilt overmaken als je Rabo Online Bankieren wilt gebruiken in een andere browser en wilt inloggen met de vijfcijferige code, dan moet je ook deze browser registreren als je je cache en cookies hebt verwijderd en je browser opnieuw moet registreren

Inloggen en ondertekenen zonder Rabo scanner

Er zijn inmiddels verschillende opties om in te loggen en te onderteken, met en zonder de Rabo Scanner.

Veiliger online betalen met je creditcard

Als je bij het afrekenen kiest voor betalen met je creditcard van Rabobank, keur je de betaling voortaan goed in de online omgeving van Rabobank. Je opent tijdens het betaalproces zelf de Rabo App of internetbankieren en je keurt de betaling goed in ‘Lopende zaken’. Dat noemen we 3D Secure.

phone

Hulp nodig?