Laat je cliënten, medewerkers en studenten geld opnemen en betalen met Moneycard, de V-Pay prepaid betaalkaart voor organisaties.

Makkelijk, efficiënt en veilig elektronisch geld verstrekken Controle op je uitkeringen Pashouder is eigenaar saldo

Rabo Moneycard heeft meerdere voordelen voor je organisatie

uitsluitend elektronische geldstromenbestedingslimiet kan niet worden overschredenaanvragen, opladen en rapportages via beveiligde webportal24/7 (her)oplaadbaar en direct beschikbaar op de pas

Voordelen voor de Moneycard-gebruiker

na activering en oplading meteen te gebruikenpersoonlijke pincode24/7 ondersteuning

Productdetails

Kenmerken

Efficiënt en eenvoudig uitbetalen

De Moneycard is een prepaid V Pay-betaalkaart die niet gekoppeld is aan een betaalrekening. Je bestelt de Moneycard via een beveiligde webportal en bepaalt zelf welk geldbedrag je stort. Omdat de Moneycard is gekoppeld aan een prefund account op jouw naam, kan de Moneycard alleen door jouw bedrijf worden opgeladen. Na de looptijdreik je de Moneycard uit aan uitkeringsgerechtigden, je medewerkers, cliënten of studenten. Zij kunnen vervolgens betalen en/of geld opnemen. De bestedingslimiet mag daarbij uiteraard niet overschreden worden.

Je hebt de keuze uit de Moneycard Basic en de Moneycard Advanced. Bij beide varianten kun je een aantal instellingen vooraf zelf bepalen, zoals de looptijd, gebruik in Europa en opname- en/of bestedingslimiet. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Moneycard Basic (anoniem)

De anonieme Moneycard is geschikt voor uitkeringen zoals een voorschot. De Moneycard Basic biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

de Moneycard Basic is een anonieme kaartje kunt de Moneycards Basic in bulk bestellenhet maximum saldo op de Moneycard Basic is €150de maximum opwaardeerlimiet op de Moneycard Basic is €150 per kalendermaandde Moneycard Basic kan alleen bij betaalautomaten in Nederland gebruikt worden, tot een maximum van €150 per kalendermaand

Moneycard Advanced (op naam)

De Moneycard Advanced wordt op naam gesteld en is bedoeld voor terugkerende uitkeringen.

de naam van de Moneycard-gebruiker staat op de pasde Moneycard-gebruiker wordt geïdentificeerd. Je sluit een aanvullende overeenkomst voor de uitbesteding van de identificatievoor pasuitgifte wordt de Moneycard gebruiker getoetst door de Rabobank.het maximum saldo op de Moneycard Advanced is € 10.000de maximum opwaardeerlimiet op de Moneycard Advanced is € 5.000 per dag

De Moneycard Basic kan ook worden gewijzigd in de Moneycard Advanced zonder vervanging van de fysieke pas.

Van aanvragen naar gebruiken

Je kunt Moneycard aanvragen via een beveiligde webportal. Je krijgt toegang tot deze webportal wanneer je een overeenkomst met jouw Rabobank hebt afgesloten voor het verstrekken en opladen van de Moneycard. Je ontvangt de Moneycard uiterlijk 5 werkdagen na aanvraag.

In zes stappen van overeenkomst naar activeren van Moneycard.

Moneycard aanvragen

Stap 1 Overeenkomst afsluiten

Wil je Moneycard gebruiken in je organisatie? Bij jouw Rabobank kun je een overeenkomst afsluiten voor het verstrekken en opladen van de Moneycard. Je maakt daarbij ook maatwerkafspraken over de wijze van gebruik van de Moneycard. Vervolgens krijg je toegang tot een beveiligde, geautoriseerde webportal waar je Moneycards kunt aanvragen en opladen.

Maak een afspraak voor het afsluiten van een overeenkomst

Stap 2 Online aanvragen

Je vraagt de Moneycard Basic in veelvouden van tien aan via de webportal, de Moneycard Advanced per stuk. De Rabobank leidt jouw aanvraag door naar de passenfabriek die je bestelling verzendt naar het adres dat je bij jouw bestelling hebt opgegeven. Je ontvangt de Moneycards uiterlijk vijf werkdagen na je aanvraag. Je hebt een beveiligde omgeving nodig voor het bewaren van de Moneycards en eventuele pincodes.

Stap 3 Moneycard uitreiken

Nadat je de Moneycard hebt opgeladen, kun jedeze uitreiken aan je pashouders met de bijbehorende handleiding. Via de webportal voer je de gegevens van de pashouders in zodat deze getoetst kan worden. Bij een Advanced Moneycard voer je ook informatie in over het identiteitsbewijs van de pashouder.

Stap 4 Moneycard activeren

De pashouder activeert de Moneycard via een spraakcomputer voor het eerste gebruik. Als de pashouder een pincode op papier heeft ontvangen, kan de Moneycard ook worden geactiveerd tijdens de eerste transactie.

Stap 5 Moneycard opladen

De eerste oplading van de Moneycard start met een overboeking van jouw zakelijke rekening naar je prefundrekening. Zodra het geld is gestort op je prefundrekening, kun je via de webportal saldo overmaken naar één of meerdere Moneycards tegelijk (batch). Dit saldo is direct beschikbaar op de Moneycard. Na de eerste oplading kan de Moneycard tot de ingestelde limieten opnieuw worden geladen.

Stap 6 Moneycard gebruiken

Na activering kan de pashouder met de Moneycard in Europa geld betalen en opnemen. De Moneycard kan via internet of telefonisch worden beheerd. Zo zijn alle transacties direct opvraagbaar en kan de Moneycard geblokkeerd worden bij diefstal of verlies. De pashouder kan de Moneycard zo ook stopzetten en het restbedrag overboeken naar een (buitenlandse) bankrekening. Het opvragen van informatie in Nederlands of Engels kan eenvoudig telefonisch of via internet.

Support

Servicedesk

De pashouder kan voor ondersteuning contact opnemen met de Moneycard Servicedesk via 088-7226555 (lokaal tarief) en vanuit het buitenland via 0031 88 7226555.

Daarnaast zijn er verschillende handleidingen beschikbaar over het gebruik van de Moneycard voor zowel je organisatie als voor de pashouder.

Gebruikshandleiding webportal voor organisaties

In de gebruikshandleiding van de webportal voor organisaties lees je hoe je de webportal kunt gebruiken. Je leest hoe je kunt inloggen in de webportal en vindt hier instructies voor het beheren van gebruikersgegevens en het bestellen, registreren en opwaarderen van Moneycards.

Gebruikshandleiding Moneycard Basic webportal voor organisaties (PDF) Gebruikshandleiding Moneycard Advanced webportal voor organisaties (PDF) Formatenboek importbestanden Moneycard (PDF)

Gebruikshandleiding voor pashouders

De meest actuele handleiding voor de pashouder is afhankelijk van de manier waarop de pincode is verstrekt.

Handleiding Moneycard-pashouder pincode op papier (PDF) User Manual Moneycard-cardholder pincode on paper (PDF) Leitfaden Moneycard pincode am papier (PDF) Handleiding Moneycard-pashouder pincode via spraakcomputer (PDF) User Manual Moneycard-cardholder pincode via Interactive voice response (PDF) Leitfaden Moneycard pincode via Interactive voice response (PDF)

In de gebruikshandleiding lees je hoe de webportal kan worden gebruikt. Hier vindt de pashouder informatie over inloggen, het herstellen van het wachtwoord en saldo- en transactie-informatie. Ook het formulier voor betwisting van transacties en het blokkeren en opzeggen van de Moneycard is hier te vinden.

Instructiefilmpjes voor pashouders

Voor de pashouder zijn instructiefilmpjes over het gebruik van de Moneycard beschikbaar. Deze zijn er in acht verschillende talen.

Rabobank Moneycard Instruction Video – Tigrinya Rabobank Moneycard Instruction Video – Somalisch Rabobank Moneycard Instruction Video – Russisch Rabobank Moneycard Instruction Video – Nederlands Rabobank Moneycard Instruction Video – Farsi Rabobank Moneycard Instruction Video – English Rabobank Moneycard Instruction Video – Arabisch Rabobank Moneycard Instruction Video – Amhaars

Productdetails

Kosten

De tarieven van de Moneycard zijn op aanvraag.

Voorwaarden

Voorwaarden Moneycard voor organisaties

De Moneycard kan uitsluitend worden aangevraagd door in Nederland gevestigde zakelijke klanten van de Rabobank met een actieve zakelijke rekening-courant.

Als je de Moneycard aanvraagt, is het verstandig om jezelf vooraf goed te informeren. Lees de onderstaande voorwaarden en voorschriften door of neem contact op met je eigen Rabobank.

Voorwaarden Moneycard voor pashouders

De organisatie identificeert de pashouder en overhandigt de Algemene Voorwaarden en een handleiding. De pashouder dient een verstrekkingsformulier te tekenen voordat de Moneycard in gebruik kan worden genomen. In de Algemene Voorwaarden vind je informatie over de gevolgen van het gebruik van de Moneycard en hoe de Moneycard kan worden beëindigd.

Zelf regelen & Contact