Kennismakers

Kennismakers over verschillende groeifases

In Kennismakers ontmoeten twee ondernemers elkaar voor het eerst. Ze delen hun ervaring en kennis met elkaar. In deze aflevering: Josefien & Henk. Josefien gaat met haar innovatieve scale-up de hele wereld over, Henk runt een startup in kindermeubels. Een gesprek over de uitdagingen van opschalen met je bedrijf.

Kennismakers

Realiseren van groeiplannen

Nieuwe producten ontwikkelen, uitbreiden naar het buitenland of samenwerken met andere ondernemers. Allemaal manieren om een volgende stap te zetten met je bedrijf. Josefien breidt uit naar het buitenland. Ze verwacht op termijn veel concurrentie en competitie, daarom schaalt ze nu op naar Singapore, Saudi-Arabië en Australië. Henk daarentegen wil groeien in Nederland, door zijn meubelaanbod uit te breiden en een fysieke winkel te openen. Dit kan hij echter niet alleen, dus hij huurt expertise in om die groeispurt te kunnen maken.

Innovatie financieren

Bij innovatie wordt er vaak meteen gedacht aan baanbrekende technologie. Dat geldt zeker voor Josefien. Zij heeft een robot ontwikkeld én op de markt gebracht. De robot brengt coating aan op grote industriële vlaktes, zoals schepen en opslagtanks. Maar ook Henk is druk bezig met innovatie: hij focust zich voornamelijk op het proces en het 'Lean and mean' ontwikkelen van zijn kindermeubels. Hij wil de productie graag lokaal en dichtbij de klant houden. Of je nu een proces aanpast of een nieuw product lanceert, innoveren kost tijd én geld.

Kennismakers

In Kennismakers helpen ondernemers elkaar om zaken anders aan te pakken. Ze delen tips, ervaringen en praten over uitdagingen. Waarin lijken ze op elkaar? En wat doen ze anders? De kennis van de één, helpt de ander verder.

Vernieuwen is ook verduurzamen

Als ondernemer wil je graag vooruit. Dat kan ook door je bedrijfsvoering te verduurzamen, want vandaag de dag kun je eigenlijk niet meer om duurzaamheid heen. Door je eigen groene ambities, omdat je klanten het verwachten of omdat regelgeving dit van je vraagt. En of het nu gaat om zonnepanelen, het verduurzamen van je pand of het investeren in elektrische bedrijfsmiddelen. Wij helpen je graag met tips, artikelen, voorbeelden van andere ondernemers en informatie over subsidies.

Kennismakers

Henk

Henk runt een startup in kindermeubels: Fenna & Florien. Samen met zijn compagnons maakt hij meubilair speciaal voor kinderen. Hij wil graag opschalen met zijn bedrijf, daarvoor is hij druk met de doorontwikkeling van de meubels. Om die groei te kunnen realiseren, huurt Henk expertise in.

“Als ondernemer moet je heel goed weten: waar ben ik goed in, en waar ben ik niet goed in”

Kennismakers

Josefien

Josefien is mede-eigenaar van Qlayers. Het bedrijf innoveert met het automatisch coaten van industriële oppervlaktes. Hiervoor gebruiken ze een robot. Inmiddels groeit het bedrijf hard én zijn ze actief verschillende werelddelen, maar het gaat haar nog niet snel genoeg.

“De komende jaren wordt echt volop groeien en plannen realiseren”

phone

Hulp nodig?