Inzicht op maat voor verduurzamen bedrijfspand

Inzicht op maat: Ontdek hoe jouw vastgoed ervoor staat

Welk energielabel heeft je gebouw? Of is er nog geen energielabel? Achterhaal je energielabel en bekijk welke maatregelen je kan nemen om een labelsprong te maken. Krijg aan de hand van onze gebouwscan een indicatie van de hoogte van de benodigde investering voor de verduurzaming van je vastgoed.

Van energielabel D naar A

Bereken makkelijk en snel je business case

Ontdek met onze tool welke verduurzamingsmaatregelen het beste bij jouw situatie passen. En maak zelf een op maat gemaakte business case, waarbij je direct ontdekt hoeveel CO2 je bespaart. In onze berekening nemen we de toepasbare subsidies en fiscale voordelen voor je mee.

Zakelijk financieren verduurzaming

Financier verduurzaming

Zakelijke financiering

Voor het financieren van het verduurzamen van je gebouw kan je terecht bij Rabobank. Veelal kan dit met een uitbreiding van de bedrijfshypotheek. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met jouw accountmanager of lees meer over de mogelijkheden van een zakelijke financiering.

Ontvang subsidie voor het verduurzamen van je bedrijf

Subsidies

Verklein je investeringsbedrag als ondernemer en verkort daarmee je terugverdientijd aanzienlijk door gebruik te maken van subsidies als de EIA en ISDE. Of kijk of je in aanmerking komt voor de subsidie voor professionele begeleiding en advies over energiebesparende maatregelen. Onze onafhankelijke partner Energieke Regio kan je adviseren over welke subsidies bij jouw situatie passen.

Ondernemers bij duurzaam bedrijfspand

Advies op maat

Onze onafhankelijke partner Stichting Energieke Regio helpt je met persoonlijk advies. Dankzij hun specialisatie, jarenlange ervaring en onafhankelijkheid kunnen zij je adviseren over verduurzaming en besparing op energieverbruik.

Subsidie voor professioneel advies

Speciaal voor ondernemers is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor professioneel advies over het verduurzamen van je bedrijfspand. Met de ‘Subsidieregeling Verduurzaming MKB’ vergoedt de overheid 80% van de kosten, met een max van € 2.500 per gebouw. Maak een afspraak met een adviseur van Energieke Regio en ontdek de mogelijkheden voor jou.

Dit is het moment om vastgoed te verduurzamen

2023

Geregistreerd energielabel C voor kantoren verplicht.

2030

49% minder CO2 uitstoot voor alle gebouwen zoals afgesproken in het klimaatakkoord.

2050

95% minder CO2 uitstoot voor alle gebouwen zoals afgesproken in het klimaatakkoord.

Veelgestelde vragen over bedrijfspand verduurzamen