Lenen met een gerust gevoel

Soms heeft u onverwachts geld nodig. Dan komt een tijdelijk steuntje in de rug goed van pas. De Rabobank zorgt dat u leent met een gerust gevoel.

De voordelen van lenen bij de Rabobank

  • duidelijke en aantrekkelijke rentetarieven
  • helder en eerlijk advies over de lening die bij u past
  • kosteloos extra aflossen, zodat u sneller van uw lening af bent
  • kwijtschelding bij overlijden, nabestaanden blijven niet achter met een schuld
  • al uw bankzaken overzichtelijk bij elkaar

Zo denkt de Rabobank over verantwoord geld lenen

Een lening mag geen blok aan uw been worden
Als u leent, betaalt u elke maand rente en aflossing. Het is belangrijk dat u dat maandbedrag kunt betalen. Samen bekijken wij uw mogelijkheden. Altijd in een persoonlijk gesprek, zodat we u goed kunnen informeren. Dan kunt u bewust kiezen voor de lening die bij u past. En als lenen niet kan, vertellen we het ook eerlijk.

Sneller aflossen is voordeliger
Leningen met lange looptijden lijken vaak voordelig omdat het maandbedrag lager is. Maar de totale kosten van zo’n lening zijn hoger, doordat u langer rente betaalt. Daarom adviseren wij een looptijd van maximaal vijf jaar. En u kunt altijd extra aflossen, zonder kosten. Dan bent u eerder van uw lening af.

Meerdere leningen? Zorg voor overzicht.
Betaalt u regelmatig met een creditcard of koopt u op afbetaling bij een postorderbedrijf? Dat zijn ook leningen. U kunt al uw leningen samenvoegen tot één overzichtelijke lening bij de Rabobank, dat noemen we oversluiten. U betaalt dan nog maar één bedrag per maand. Dat is wel zo transparant. Bovendien bent u waarschijnlijk voordeliger uit.

Geen schuld voor uw nabestaanden
Als u overlijdt, hebben uw nabestaanden genoeg aan hun hoofd. Daarom vervalt in veel gevallen de nog openstaande schuld van uw lopende lening bij de Rabobank. Uw nabestaanden hoeven deze schuld dan dus niet aan ons terug te betalen. Dat noemen we kwijtschelding.

Probeer te sparen voor onverwachte uitgaven

Het is verstandig een financiële buffer op uw spaarrekening te hebben voor onverwachte uitgaven. De hoogte van uw buffer hangt af van uw persoonlijke situatie. Met de bufferberekenaar van het NIBUD krijgt u een idee hoe hoog uw financiële buffer moet zijn.

Bereken uw leenbedrag en vraag vrijblijvend aan

Bereken of u uw gewenste leenbedrag kunt aanvragen, bekijk welk maandbedrag daarbij hoort of vraag direct een lening aan. Aanvragen is altijd vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Contact

Rabobank