Klein bedrag lenen

Klein bedrag lenen

Het kan voorkomen dat je even geld tekort komt. Lenen kan bij de Rabobank vanaf € 2.500. Minder nodig voor een korte periode? Dan is kort rood staan op je betaalrekening of een creditcard misschien een optie voor jou. Lees hier hoe het werkt.

Rood staan

Rood staan

Met rood staan krijg je tijdelijk extra bestedingsruimte op je betaalrekening. Handig als je een keer meer uit moet geven dan het saldo dat je hebt. Aan rood staan zijn wel hoge kosten verbonden, maar je betaalt pas rente bij een negatief saldo. Elke drie maanden moet je minimaal een werkdag een positief saldo hebben. Rood staan op je betaalrekening kan dus maar voor een korte periode. Hoeveel je maximaal rood kunt staan hangt af van jouw inkomsten.

Lees meer over rood staan

Rabobank creditcard met VISA en MasterCard logo

Creditcard

Met een creditcard betaal je het verbruikte bedrag in een keer terug. Dit bedrag wordt iedere maand van je bankrekening afgeschreven. Een creditcard is handig wanneer je een grote uitgave moet doen, maar nog niet voldoende saldo hebt op je betaalrekening. Je verbruikte krediet gespreid terugbetalen is niet mogelijk. Het is daarom belangrijk dat je aan het eind van de maand voldoende saldo hebt voor de afschrijving van je creditcard.

Lees meer over onze creditcards

Meer dan € 2.500 lenen?

Door een lagere rente is voor leenbedragen vanaf € 2.500 een persoonlijke lening vaak voordeliger dan roodstaan of een creditcard. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van je wensen en leendoel.

Bereken hoeveel je kunt lenen Bekijk de mogelijkheden