Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek afsluiten

  • u betaalt alleen rente, geen aflossing
  • geen verplichting om af te lossen tijdens de looptijd
  • vaste of variabele rente

Aflossingsvrije hypotheek afsluiten

Vanaf 2013 is de hypotheekrente voor nieuwe aflossingsvrije hypotheken meestal niet aftrekbaar. Heeft u vóór 2013 een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan mag u die hypotheek oversluiten naar de Rabobank met behoud van hypotheekrenteaftrek.

Meer lezen over hypotheek oversluiten naar de Rabobank

Meer lezen over hypotheekrenteaftrek

Meer lezen over aflossingsvrije hypotheek op bankenoverhypotheken.nl

Toekomstcheck Aflossingsvrij

Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen rente, geen aflossing. U lost pas af bij verkoop van uw woning. Dat betekent dat u tijdens uw pensioen nog hypotheeklasten heeft. Het is daarom verstandig om te bepalen of uw aflossingsvrije hypotheek klaar is voor de toekomst.

Meer weten over aflossingsvrije hypotheek na pensionering

Kenmerken

Geen aflossing, wel rente

Op de aflossingsvrije hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente. Omdat u tijdens de looptijd niet aflost, blijft het rentebedrag dat u elke maand betaalt gelijk. Dit geldt alleen als u de rente heeft vastgezet voor een bepaalde periode en niet als u voor een variabele rente heeft gekozen.

Hypotheekschuld terugbetalen

Omdat u tijdens de looptijd niet aflost, houdt u dezelfde hypotheekschuld. Het is wel mogelijk om tussentijds uw hypotheek af te lossen. De schuld betaalt u uiteindelijk wel terug. U kunt bijvoorbeeld terugbetalen met spaargeld of met de opbrengst uit de verkoop van uw huis. Levert de verkoop van uw huis niet voldoende op? Dan houdt u een schuld over.

Kosten

Behalve de advies- en afsluitkosten betaalt u ook maandelijkse kosten voor verzekeringen. Houd ook rekening met eenmalige kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatie en notariskosten.

Voorwaarden

Voorwaarden aflossingsvrije hypotheek

Als u gaat verhuizen kunt u maximaal 50% van de waarde van uw nieuwe huis aflossingsvrij financieren. Wat u meer leent, moet u financieren met een hypotheek waarbij u aflost. Combineer daarom uw aflossingsvrije hypotheek met een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Dan kunt u daarmee een deel van uw hypotheekschuld aflossen.

Bekijk de algemene voorwaarden bij uw hypotheek

Maak een afspraak over een aflossingsvrije hypotheek

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend oriënterend gesprek? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Of loop vrijblijvend binnen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.

Contact

Rabobank