Wil je profiteren van de lage rente, maar heb je geen verhuisplannen? Dan kun je overwegen om je hypotheekrente aan te passen door je hypotheek over te sluiten. Zo kun je in het zelfde huis blijven wonen tegen lagere maandlasten. Er zijn verschillende redenen waarom oversluiten interessant kan zijn. Ontdek hier de mogelijkheden.

Hypotheek oversluiten

Waarom je hypotheek oversluiten?

Als de huidige rente lager is dan de rente die je nu betaalt, kan het wellicht aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten. Zo kun je profiteren van lagere maandlasten. Ook kan het wellicht interessant zijn om je hypotheek over te sluiten om betere voorwaarden te krijgen of als je meer ruimte over wilt houden om af te lossen.

Wanneer is je hypotheek oversluiten interessant?

Of het oversluiten van je hypotheek interessant is, is afhankelijk van je hypotheekvorm en de resterende looptijd van je rentevaste periode. Daarnaast betaal je mogelijk een vergoeding (boeterente) voor vervroegd aflossen. Ook kan het zijn dat je te maken hebt met bijkomende kosten zoals taxatie- en notariskosten en de advieskosten. Laat je daarom goed informeren, zodat je zeker weet dat je de kosten die je maakt ook terugverdient.

Je hypotheek oversluiten iets voor jou?

Ontdek de mogelijkheden tijdens een gratis oversluit-gesprek met een adviseur.

Vraag een gesprek aan