Rabo ToekomstBeleggen

Op deze pagina vind je de productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstBeleggen als je dit vóór 14 oktober 2019 hebt afgesloten. Ga via onderstaande knop naar de vernieuwde Rabo ToekomstBeleggen

Veelgestelde vragen

Hoe sluit ik een lijfrente over naar Rabo ToekomstBeleggen?

U kunt het opgebouwde tegoed van uw lijfrenteverzekering of -spaarrekening oversluiten naar Rabo ToekomstSparen in combinatie met Rabo ToekomstBeleggen. Deze inleg kunt u niet opnieuw van de belasting aftrekken. Laat u vooraf goed informeren over de fiscale gevolgen van uw keuze. Deze kunnen ongunstig zijn. Ook een lijfrenteverzekering waarvoor u in de toekomst een overbruggingslijfrente mag aankopen, kunt u oversluiten naar Rabo ToekomstSparen in combinatie met Rabo ToekomstBeleggen. U behoudt de mogelijkheid om het tegoed te gebruiken voor een overbruggingslijfrente.

Wat gebeurt er als ik overlijd voor de einddatum?

Als u overlijdt voor de einddatum eindigt de opbouwfase. Zodra wij op de hoogte zijn van het overlijden, worden de beleggingen verkocht. De verkoopopbrengst schrijven wij via de beleggersrekening bij op uw rekening Rabo ToekomstSparen. Uw erfgenamen moeten met het tegoed een nabestaandenlijfrente kopen. Hierover kunt u meer lezen in de productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstSparen.

Hoe werkt inleggen en opnemen?

Uw effectenrekening Rabo ToekomstBeleggen is gekoppeld aan een rekening Rabo ToekomstSparen met variabele rente. Beide rekeningen zijn geblokkeerd: u kunt het tegoed niet opnemen. Het is niet mogelijk direct te storten op de effectenrekening Rabo ToekomstBeleggen. U legt eerst een bedrag in op uw rekening Rabo ToekomstSparen. Vervolgens geeft u de bank een aankoopopdracht van minimaal € 50. U kunt ook periodiek een vast bedrag beleggen. Heb je Rabo ToekomstBeleggen afgesloten vóór 14 oktober 2019. Neem dan contact met ons op als je geld wilt inleggen of opnemen.

Wat zijn de voorwaarden?

Wilt u Rabo ToekomstBeleggen afsluiten? Dan adviseren wij u om vooraf de productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstBeleggen en Rabo ToekomstSparen te lezen. Daarin vindt u meer informatie over de vijf doelrisicoprofielen van de mixfondsen en het afbouwschema. Ook vindt u meer informatie en uitleg over de gevolgen van wijzigingen in uw persoonlijke situatie.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo ToekomstBeleggen (PDF)Productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstSparen (PDF)Dienstverleningsdocument vermogen opbouwen banksparen zonder advies (PDF)