Overstappen met pensioen

Overstappen met je pensioenaanvulling

Overweeg je om over te stappen met je pensioenaanvulling? Het is mogelijk om je pensioenkapitaal over te zetten naar een andere rekening of verzekering. Bijvoorbeeld omdat het aanbod ergens anders beter is. Dit heet kapitaaloverdracht. Hier lees je de belangrijkste informatie:

Soepel overstappen

Om de overdracht tussen financiële instellingen zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het Procotol Stroomlijning Kapitaaloverdracht (PSK) in het leven geroepen. Deze is er voor een aantal producten:

lijfrente (verzekeringen, spaarrekeningen en beleggingsrechten) gouden handdruk (verzekeringen, spaarrekeningen en beleggingsrechten) kapitaalverzekering (inclusief Kapitaalverzekering Eigen Woning) spaarrekening Eigen Woning beleggingsrecht Eigen Woning

Overstap regelen

Wil je Rabo ToekomstSparen aanvragen en direct je elders opgebouwde kapitaal hiernaartoe overdragen? Dan kun je dit direct tijdens je online aanvraag regelen. Het is nog niet mogelijk om Rabo ToekomstBeleggen aan te vragen in combinatie met een kapitaaloverdracht. 

Heb je al Rabo ToekomstSparen of Rabo ToekomstBeleggen? Neem dan contact met ons op voor de kapitaaloverdracht.

Wil je overstappen naar een andere partij? Neem dan contact met hen op. Het is slim om de voorwaarden goed te vergelijken voordat je een overstap maakt. Kijk daarbij ook naar de fiscale regels die voor jou gelden.

Akte van vrijwaring

Wil je jouw opgebouwde kapitaal overdragen naar ons, dan hebben wij soms de originele polis nodig van je huidige aanbieder. Heb je die niet meer, dan biedt de akte van vrijwaring uitkomst.

Download een voorbeeld akte van vrijwaring (PDF)

Kosten

Je kapitaal overdragen op of na de einddatum is kosteloos. Wil je voor die datum je kapitaal opnemen, dan zijn daar kosten aan verbonden.

Sparen voor je pensioen met belastingvoordeel kan bij ons op twee manieren: