Met Rabo PeriodeSparen spaar je online op het moment dat het jou uitkomt. Rabo PeriodeSparen kent twee varianten: Rabo PeriodeSparen 30 en Rabo PeriodeSparen 90. Je kondigt een opname van Rabo PeriodeSparen 90 minimaal 90 dagen van tevoren aan.

Variabele renteEr is geen minimale inlegPlan je opname minimaal 30 of 90 dagen vooruit


Deze spaarrekening kun je niet meer openen. Wil je online sparen? Kies dan voor Rabo InternetSparen. Binnen 2 minuten geopend via de Rabo App of online.

Bekijk hier alle spaarrekeningen

Rabo PeriodeSparen

De belangrijkste kenmerken Rabo PeriodeSparen

Aankondigingstermijn

Op het moment dat je Rabo PeriodeSparen opent, heb je te maken met een aankondigingstermijn van 30 of 90 dagen. Dit is het aantal dagen dat je minimaal vooruit moet plannen als je spaargeld naar je betaalrekening wilt overboeken.

Het gemak van online

Inzicht via de App. Je opname online aankondigen door op tijd een overboekingsopdracht klaar te zetten.

Nederlandse Depositogarantie

Geld op deze rekening wordt automatisch beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Van 1 cent tot € 100.000 per persoon per bank.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo PeriodeSparen.

Meer over de spaarrente van Rabo PeriodeSparen

De rente van Rabo PeriodeSparen is variabel. Dit betekent dat de rente op elk moment kan wijzigen. De rente is afhankelijk van de hoogte van jouw spaartegoed. Wij berekenen de rente op basis van drie saldoschijven. Is je spaartegoed bijvoorbeeld € 120.000, dan geldt over het deel van je saldo boven de € 100.000 het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf. Is jouw spaartegoed groter dan € 250.000 dan geldt over het saldodeel boven de € 250.000 het rentepercentage dat hoort bij de derde saldoschijf.

Wij berekenen de rente ieder jaar tot en met 31 december. De boeking van de rente vindt elk jaar in januari plaats. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af.

Bekijk de actuele rentepercentages per saldoschijf

Wat is het verschil met een deposito?

Het verschil met een deposito is dat je geld met Rabo PeriodeSparen niet vaststaat. Op het moment dat je spaargeld wilt opnemen, regel je dit door 30 of 90 dagen van tevoren een Overboeking klaar te zetten in de Rabo App of Rabo Online bankieren. Een ander verschil met een deposito is dat je bij Rabo PeriodeSparen geld kunt inleggen wanneer jij dat wilt. Daarom is Rabo PeriodeSparen een interessante oplossing als je het geld langere tijd kunt missen, maar flexibel wilt zijn als het gaat om inleggen en opnemen.

Gemakkelijk automatisch sparen

Met automatisch sparen zet jij je geld gemakkelijk opzij. Een slimme oplossing om te sparen voor je spaardoel zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Klinkt goed toch? Automatisch sparen kan je gelijk instellen bij het openen van een Rabo PeriodeSparen spaarrekening.

Stel nu automatisch sparen in

Kosten van Rabo PeriodeSparen

Voor Rabo PeriodeSparen zelf betaal je geen kosten. Je hebt wel een betaalpakket van de Rabobank nodig. Hieraan zijn kosten verbonden. 

Belasting

Het tegoed op je Rabo PeriodeSparen is een vermogen in box 3. Je kunt te maken krijgen met belasting over je vermogen.