Met Rabo PeriodeSparen spaar je online op het moment dat het jou uitkomt. Omdat je een geldopname 90 dagen van te voren aankondigt, kunnen wij je een hogere rente geven dan op een gewone spaarrekening.

Variabele rente tot 0,02% (rentewijzigingen voorbehouden)Er is geen minimale inlegOpen binnen 2 minuten via de Rabo App of Rabo Online Bankieren
Open direct

Nog geen klant? Open eerst een betaalrekening. Vanaf 1 januari 2021 wijzigen onze rentes

Rabo PeriodeSparen

De belangrijkste kenmerken Rabo PeriodeSparen

Aankondigingstermijn

Op het moment dat je Rabo PeriodeSparen opent, heb je te maken met een aankondigingstermijn van 90 dagen. Dit is het aantal dagen dat je minimaal vooruit moet plannen als je spaargeld naar je betaalrekening wilt overboeken.

Hogere rente

Je geld staat een aantal dagen vast en daar staat een hogere (variabele) rente tegenover dan op een normale spaarrekening. De actuele rentestanden zie je bovenaan deze pagina.

Depositogarantiestelsel

Door het depositogarantiestelsel is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot en met € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo PeriodeSparen.

Meer over de spaarrente van Rabo PeriodeSparen

De rente van Rabo PeriodeSparen is variabel. Dit betekent dat de rente op elk moment kan wijzigen. Omdat je het geld pas na 90 dagen kunt opnemen, is de rente hoger dan op een normale spaarrekening. De rente is afhankelijk van de hoogte van jouw spaartegoed. Wij berekenen de rente op basis van drie saldoschijven. Is je spaartegoed bijvoorbeeld € 120.000, dan geldt over het deel van je saldo boven de € 100.000 het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf. Is jouw spaartegoed groter dan € 1 miljoen dan geldt over het saldodeel boven de € 1 miljoen het rentepercentage dat hoort bij de derde saldoschijf. In onderstaand schema zie je de actuele rentepercentages per saldoschijf.

€ 0 t/m € 100.0000,02%
Boven € 100.000 t/m € 1 miljoen0,01%
Boven € 1 miljoen-0,50%

Deze rentetarieven gelden vanaf 1 juli 2020.

Wij berekenen de rente ieder jaar tot en met 31 december. De boeking van de rente vindt elk jaar in januari plaats. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af. De saldoschijven en rentepercentages zijn onder voorbehoud.

Wat is het verschil met een deposito?

Het verschil met een deposito is dat je geld met Rabo PeriodeSparen niet vaststaat. Op het moment dat je spaargeld wilt opnemen, regel je dit door 90 dagen van tevoren een Overboeking klaar te zetten in de Rabo App of Rabo Online bankieren. Een ander verschil met een deposito is dat je bij Rabo PeriodeSparen geld kunt inleggen wanneer jij dat wilt. Daarom is Rabo PeriodeSparen een interessante oplossing als je het geld langere tijd kunt missen, maar flexibel wilt zijn als het gaat om inleggen en opnemen.

Gemakkelijk automatisch sparen

Met automatisch sparen zet jij je geld gemakkelijk opzij. Een slimme oplossing om te sparen voor je spaardoel zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Klinkt goed toch? Automatisch sparen kan je gelijk instellen bij het openen van een Rabo PeriodeSparen spaarrekening.

Stel nu automatisch sparen in

Kosten van Rabo PeriodeSparen

Voor Rabo PeriodeSparen zelf betaal je geen kosten. Je hebt wel een betaalpakket van de Rabobank nodig. Hieraan zijn kosten verbonden. 

Belasting

Het tegoed op je Rabo PeriodeSparen is een vermogen in box 3. Je kunt te maken krijgen met belasting over je vermogen.

Klaar om te starten met Rabo PeriodeSparen?

Open spaarrekening

Nog geen klant? Meer over klant worden.