Rabo VermogenSparen is een spaarrekening die bij je past als je een groter bedrag wilt inleggen. Je kunt je spaargeld beperkt opnemen en hier staat een hogere rente tegenover dan op een normale spaarrekening.

Start met minimaal € 250.000Variabele rente tot 0,01% (rentewijzigingen voorbehouden)Neem jaarlijks een gedeelte van je tegoed kosteloos op

Deze spaarrekening kun je niet meer openen.

Man en vrouw op de fiets

De belangrijkste kenmerken van Rabo VermogenSparen

Kosteloos opnemen tot 25%

Het eerste jaar kun je 25% van je inleg kosteloos opnemen. Daarna geldt dat we kijken naar je tegoed op 31 december in de laatste 4 jaar. Van het hoogste tegoed mag je ieder jaar 25% opnemen.

Digitale of papieren afschriften

Via Rabo Online Bankieren of de app heb je inzicht in je spaarrekening op het moment dat het jou uitkomt. Heb je toch liever een papieren afschrift? Geen probleem!

Depositogarantiestelsel

Door het depositogarantiestelsel is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo VermogenSparen.

Meer over de spaarrente van Rabo VermogenSparen

De rente van Rabo VermogenSparen is variabel. Dit betekent dat de rente op elk moment kan wijzigen. De rente is afhankelijk van de hoogte van jouw spaartegoed. Wij berekenen de rente op basis van drie saldoschijven. Is je spaartegoed bijvoorbeeld € 120.000, dan geldt over het deel van je saldo boven de € 100.000 het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf. Is jouw spaartegoed groter dan € 1 miljoen dan geldt over het saldodeel boven de € 1 miljoen het rentepercentage dat hoort bij de derde saldoschijf. In onderstaand schema zie je de actuele rentepercentages per saldoschijf.

€ 0 t/m € 100.0000,01%
Boven € 100.000 t/m € 1 miljoen0,01%
Boven € 1 miljoen-0,50%

Deze rentetarieven gelden vanaf 1 juli 2020.

Wij berekenen de rente ieder jaar tot en met 31 december. De boeking van de rente vindt elk jaar in januari plaats. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af. De saldoschijven en rentepercentages zijn onder voorbehoud.

Rente opnemen

Je kunt de rente kosteloos opnemen in het jaar dat deze is bijgeboekt. Dit heeft geen invloed op de andere afspraken rondom het kosteloos opnemen van je spaargeld.

Kosten van deze spaarrekening

Voor het openen van Rabo VermogenSparen betaal je geen kosten. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan het opnemen van je spaargeld. Een rekenvoorbeeld vind je in de Productkenmerken en voorwaarden.

Voor Rabo VermogenSparen heb je een betaalpakket van de Rabobank nodig. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Belasting

Het tegoed op je Rabo VermogenSparen is een vermogen in box 3. Je kunt te maken krijgen met belasting over je vermogen.

Voorwaarden van Rabo VermogenSparen

Lees voordat je kiest voor Rabo VermogenSparen de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Lees de productkenmerken en voorwaarden van Rabo VermogenSparen (PDF)