Overlijdensrisico­verzekering (ORV)

Het verdriet kun je niet voorkomen, de financiële zorgen wel. Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorg je dat jouw geliefden door kunnen met hun leven als jij er niet meer bent.

    Een geldbedrag voor je nabestaandenVoorkom financiële zorgen voor je geliefdenAl vanaf een paar euro per maandDirect online geregeld
Een product van
Rabobank

Wat is een Overlijdensrisicoverzekering?

Je sluit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af voor je nabestaanden zodat zij niet achterblijven met financiële zorgen als jij of je partner overlijdt. Je kunt zelf aangeven wie de eenmalige uitkering na het overlijden moet ontvangen. Dit kunnen je partner, kinderen of andere nabestaanden zijn, maar bijvoorbeeld ook een zakelijke partner.

Je overlijdensrisicoverzekering regel je in een paar klikken, gewoon in de Rabo App

De Interpolis Overlijdensrisicoverzekering sluit je gemakkelijk zelf af. Je kiest zelf welk bedrag je wilt verzekeren, het verloop en hoe lang de verzekering loopt. Zo weet je zeker dat het afgestemd is op jouw persoonlijke situatie. De overlijdensrisicoverzekering regel gewoon in de Rabo App, net als je bankzaken.

Hoe kan een overlijdensrisicoverzekering van pas komen?

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand. De kosten van de overlijdensrisicoverzekering zijn onder andere afhankelijk van je leeftijd, het verzekerd bedrag en de looptijd van de verzekering. Je kunt de premie eenvoudig en binnen twee minuten berekenen door een aantal vragen in te vullen.

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, hoe werkt dat?

1. Zó geregeld in de Rabo App

Je overlijdensrisicoverzekering regel je gewoon in de Rabo App. Liever afsluiten zonder app? Log dan in op Rabo Online Bankieren.

Illustratie van draaiende tandwielen en muntjes

2. Stel je overlijdensrisicoverzekering samen

Geef aan wie je wilt verzekeren, hoe lang de verzekering moet lopen en kies het bedrag dat je zou willen laten uitkeren bij overlijden. Kies vervolgens het type verzekering en of je een vaste of variabele premie wilt. Hierna zie je de premie.

Illustratie checklist afvinken

3. Maak de kennis en ervaringstoets

Sluit je een overlijdensrisicoverzekering af om een hypotheek, lening of krediet af te lossen? Doorloop dan de toets die uit 9 vragen bestaat.

Illustratie van een bewoner die zijn paraplu uit het raam steekt

4. Vul de resterende gegevens aan

Vul hier de gegevens van de verzekerde in en voeg de betaalgegevens toe van degene die de verzekering afsluit.

5. Geen financiële zorgen voor je nabestaanden

Interpolis beoordeelt hierna je aanvraag. Wordt je aanvraag goedgekeurd? Dan gaat je overlijdensrisicoverzekering per direct in, of per de ingangsdatum die je hebt opgegeven.