Goed verzekerd bij een verhuizing

Check uw woonverzekeringen

Pas uw woonverzekeringen aan

Een verhuizing heeft gevolgen voor uw verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan uw woonhuis- en inboedelverzekering. Pas dus deze verzekeringen aan bij een verhuizing. De meeste wijzigingen kunt u online doorgeven en anders is een telefoontje naar uw Rabobank genoeg.

Woonhuisverzekering

Uw nieuwe woning moet vanaf moment dat u de sleutel ontvangt verzekerd zijn. Heeft u tijdelijk twee woningen, zorg er dan voor dat u op het oude én nieuwe adres een woonhuisverzekering heeft. Een tweede woonhuisverzekering op uw Alles in één Polis regelt u eenvoudig online. Heeft u de sleutel van uw oude woning ingeleverd, dan kunt u uw 'oude' woonhuisverzekering opzeggen. Dit regelt u eenvoudig zelf online. En anders is een telefoontje naar uw Rabobank voldoende.

Voeg een tweede woonhuisverzekering toe aan uw Alles in één Polis


Heeft u nog geen woonhuisverzekering, bijvoorbeeld omdat u nu nog in een huurhuis woont?

De voordelen van de Interpolis Woonhuisverzekering:

  • aangebrachte verbouwingen aan uw huis, tuin of bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd voor dezelfde premie (met uitzondering van het aanleggen van een rieten dak)
  • uw tuin, glas, garage en zonnepanelen zijn meeverzekerd
  • In veel gevallen € 0 eigen risico bij schade

Meer over de Interpolis Woonhuisverzekering

Voor uw appartement kunt u geen woonhuisverzekering afsluiten. Dit wordt geregeld door de Vereniging van Eigenaren. Heeft u zelf verbeteringen aangebracht in uw appartement, dan zijn deze standaard meeverzekerd op de Interpolis Inboedelverzekering. Ook als u deze tegen betaling heeft overgenomen van de vorige bewoner.

Inboedelverzekering

Uw Interpolis Inboedelverzekering geldt vanzelf voor twee locaties (maximaal 90 dagen). Pas als u in de nieuwe woning gaat wonen, hoeft u uw adres te wijzigen. Dit kan eenvoudig online.

Wijzig uw inboedelverzekering

Meer over de Inboedelverzekering van Interpolis

Uitgebreid verzekerd tijdens uw verhuizing
Tijdens een verhuizing is de kans groter dat uw inboedel beschadigt. Gelukkig bent u met de Interpolis Inboedelverzekering ook tijdens de verhuizing zelf verzekerd tegen schade.

Zo uitgebreid is uw inboedel verzekerd tijdens de verhuizing

Alles in één Polis

Wijzig ook uw adres in Rabo Internetbankieren voor uw Alles in één Polis en andere bankzaken.

Wijzig uw adres

Wijzigt uw gezinssamenstelling?

Blijft de samenstelling van uw gezin hetzelfde, dan hoeft u niets te wijzigen. Verandert er wel iets, dan hoeft u alleen de samenstelling van uw huishouden aan te passen. De opties zijn een-, twee- of meerpersoonshuishouden.

U gaat samenwonen of trouwen

Trekt u in bij uw partner of andersom, voorkom dan dat u dubbel verzekerd bent en schrijf de partner bij op de polis van de ander.

Verhuist u allebei, neem dan contact op met uw bank om de verzekeringen te wijzigen.

Wijzig de gezinssamenstelling op uw Alles in één Polis

Lees meer over samenwonen en trouwen

U gaat uit elkaar

Voor schadeverzekeringen, zoals de woonhuis- en inboedelverzekering, beslist u samen wie de verzekeringen overneemt. Is dat degene die in het huis blijft wonen, dan kan hij of zij de verzekeringen online wijzigen. Neem anders contact op met uw bank.

Wijzig direct uw verzekeringen

Goed om te weten

  • Is uw ex-partner de verzekeringnemer? Hij of zij kan een verzekering (per direct) opzeggen of wijzigen. Dan bent u niet meer verzekerd.
  • Kinderen mogen verzekerd worden bij de ouder waar het kind ingeschreven is, maar ook bij de andere ouder. De ouder moet wel in Nederland wonen.
  • Als u uit elkaar gaat, kan dit gevolgen hebben voor aanspraken op uw reis- en annuleringsverzekering. Check de reizen die u geboekt heeft.

Goed om over na te denken

  • Beslis wie van u beiden de woonhuis- of inboedelverzekering overneemt. 
  • Pas uw verzekeringen aan aan de nieuwe gezinssamenstelling.
  • Neemt u de auto(‘s) of een ander voertuig over? Dan kunt u de schadevrije jaren overnemen, ook als u niet de verzekeringnemer bent.

Kindje geboren

Ook de geboorte van een kind kan gevolgen hebben voor uw woonverzekeringen. U betaalt voor maximaal drie personen.

Lees meer

Contact

Rabobank