Rabo Wallet

Met de Rabo Wallet-app betaal je met jouw telefoon. Daarnaast kun je online betalen met iDEAL QR, geld ontvangen via betaalverzoek of betalen voor parkeren.

 • Rabo mobiel betalen met de Rabo Wallet is gratis voor iedereen.
 • Snel en eenvoudig afrekenen zonder pinpas.
 • Per minuut betalen voor parkeren.
 • Online betalen en ontvangen met iDEAL QR of betaalverzoek.

Vanaf 1 september is mobiel betalen met de Rabo Wallet gratis. Rabobank geeft klanten ruim de mogelijkheid om de gemakken van mobiel betalen te ervaren. Naast mobiel betalen biedt de Rabo Wallet ook andere diensten zoals parkeren en klantkaarten.

Alle mogelijkheden van de Rabo Wallet

Met de Rabo Wallet kun je ook extra diensten gebruiken, zoals het checken van jouw saldo, online betalen met iDEAL QR of geld ontvangen via Rabo Betaalverzoek. Ook betalen voor parkeren kan via de Rabo Wallet. Mét een maandelijkse factuur als je wilt.

Saldochecker

Benieuwd of klanten hun facturen hebben betaald en hoeveel er op jouw zakelijke rekening staat? Bekijk je saldo via de Rabo Wallet. Betalingen worden direct bijgewerkt.

QR-codescanner

In de Rabo Wallet zit een iDEAL QR-codescanner waarmee je veilig iDEAL-betalingen kunt doen. Deze QR-code vind je op schermen (tv, laptop, winkelzuil), facturen, kassabonnen, collectebussen, posters enzovoort. 

Betaalverzoek

In de Rabo Wallet kun je klanten eenvoudig en professioneel een betaalverzoek sturen. Handig als je een bedrag wilt innen bij jouw klanten. Of als je een herinnering wilt sturen met een betaallink.

Klantenkaarten

Zakelijke klantenkaarten uit jouw portemonnee kun je digitaal bewaren in de Rabo Wallet.

Buitenland

Met de Rabo Wallet betaal je ook eenvoudig in het buitenland bij kassa’s die geschikt zijn voor contactloos betalen. Dit kan nog niet met de iPhone.

De Rabo Wallet zakelijk gebruiken

De Rabo Wallet bestond al voor privégebruik, maar is er nu ook voor jouw zakelijke rekening. Wil je de Rabo Wallet zakelijk gebruiken? Koppel dan jouw zakelijke rekening in je bestaande privé Rabo Wallet of download de app in de Playstore of Appstore. Heb je een zakelijke én privé-telefoon? Geen nood: je kunt de Rabo Wallet op drie toestellen installeren.

Lees meer over het installeren van de Rabo Wallet

Ontdek hoe de Rabo Wallet zakelijk voor jou werkt

Tappen: contactloos betalen met de Rabo Wallet

In plaats van jouw bankpas in de betaalautomaat te steken, betaal je met de Rabo Wallet door te ‘tappen’: houd de achterkant van jouw telefoon tegen de betaalautomaat met een ‘contactloos betalen’-logo. Het bedrag dat je betaalt met de Rabo Wallet wordt meteen afgeschreven van jouw zakelijke rekening. Wil je een keer privé betalen, dan switch je in de app heel makkelijk naar je privé-rekening en andersom. Let op: contactloos betalen met een iPhone is nog niet mogelijk.

Lees meer over contactloos betalen met de Rabo Wallet

Productdetails

Lees hieronder meer over de kenmerken, veiligheid, kosten en voorwaarden.

Kenmerken

Op welke telefoon werkt de Rabo Wallet?

De Rabo Wallet is geschikt voor bijna alle Android-smartphones met een NFC-antenne (Near Field Communication) en softwareversie 6.0 of hoger. Met uitzondering van:

 • Blackview BV 6000 
 • Blackview BV 6000S 
 • LGE LG G2 
 • LGE G2 MINI 
 • LGE G2 mini 4G LTE 
 • Panasonic UN-W700 
 • Samsung Galaxy S4 Mini 
 • Sony Xperia M4 Aqua (Dual) 
 • Umidigi F1 
 • We (BD) F1 
 • Xiaomi MI A1

De Rabo Wallet is ook beschikbaar voor iPhones. Omdat Apple nog geen toegang geeft om de zogenaamde NFC-chip op iPhones te gebruiken, is contactloos betalen met een iPhone nog niet mogelijk. Alle overige functies van de Rabo Wallet zijn wél beschikbaar op de iPhone.

Je kunt de Rabo Wallet installeren op alle iOS telefoons met softwareversie 11.0 en hoger.

Mobiele bankpas en mPIN

De Rabo Wallet op een Android-telefoon maakt gebruik van een mobiele bankpas die je installeert in de app. Voor betalingen tot en met € 25 heb je geen mPIN (mobiele pincode) nodig. Bij betalingen hoger dan € 25 of bij aankopen van tezamen meer dan € 50 gebruik je wel een mPIN. Wil je bij betalingen onder de € 25 een mPIN invoeren, dan kun je dit zelf instellen.

Veiligheid

Mobiele bankpas

De Rabo Wallet op een Android-smartphone werkt met een mobiele bankpas. De mobiele bankpas is zichtbaar in jouw telefoon. Om te betalen met de mobiele bankpas in jouw Rabo Wallet heb je een mobiele pincode nodig: de mPIN. De mPIN kies je zelf.

Mobiele pincode: mPIN

Wanneer je de Rabo Wallet op een Android hebt geïnstalleerd, heb je voor betalingen tot en met € 25 in de Rabo Wallet geen pincode (mPIN) nodig. Wil je bij betalingen onder de € 25 een mPIN invoeren, dan kun je dit zelf in de Wallet instellen. Er blijft altijd een mPIN nodig:

 • bij betalingen boven de € 25;
 • bij meerdere betalingen onder de € 25 die samen meer zijn dan € 50.

Let op: personen die de beschikking hebben over jouw telefoon, kunnen betalingen tot en met € 25 doen met een maximum van € 50.

Verlies of diefstal van jouw telefoon?

Ben je jouw telefoon kwijt of is deze gestolen? Je kunt via Online Bankieren jouw Rabo Wallet-registratie verwijderen.

Reparatie of verkoop van jouw telefoon

Wordt je telefoon gerepareerd of verkoop je de telefoon? Verwijder dan de toestelregistratie en de app van jouw telefoon.

Kosten

Kosten

Vanaf 1 september is mobiel betalen met de Rabo Wallet gratis. Rabobank geeft klanten ruim de mogelijkheid om de gemakken van mobiel betalen te ervaren. Naast mobiel betalen biedt de Rabo Wallet ook andere diensten zoals parkeren en klantkaarten.

Je betaalt wel kosten voor:

 • Jouw zakelijke betaalpakket bij de Rabobank.
 • Jouw telecomprovider. 
 • Je parkeerkosten voor betaald parkeren, plus € 0,22 per parkeersessie.
Voorwaarden

Zelf regelen & Contact