Rabo Wallet - Mobiel betalen met je Android

Met de Rabo Wallet-app betaal je met jouw telefoon. Daarnaast kun je online betalen met iDEAL QR, geld ontvangen via betaalverzoek of betalen voor parkeren en tanken.

Betalen met de Rabo Wallet via je mobiel. Rabo mobiel betalen met Rabo Wallet is gratis voor iedereen. Snel en eenvoudig afrekenen zonder pinpas.

Maar is meer...

Per minuut betalen voor parkeren. Makkelijk en snel tanken. Altijd actueel inzicht in je saldo. Online betalen en ontvangen met iDEAL QR of betaalverzoek.

Heb je een iPhone?

Dan kun je óók mobiel betalen! Installeer Apple Pay via de Bankieren app op je telefoon.

Meer over Apple Pay

Alle mogelijkheden van de Rabo Wallet

Met de Rabo Wallet kun je ook extra diensten gebruiken, zoals het checken van jouw saldo, online betalen met iDEAL QR of geld ontvangen via Rabo Betaalverzoek. Ook betalen voor parkeren en tanken kan via de Rabo Wallet. Mét een maandelijkse factuur als je wilt.

Contactloos betalen

Met de Rabo Wallet App betaal je contactloos met je Androidtelefoon. Het werkt hetzelfde als contactloos betalen met je bankpas.

Lees hier hoe dit werk wat je kunt doen als het niet werkt

Parkeren

Met de Rabo Wallet parkeer je zonder muntgeld in meer dan honderd steden in Nederland.

Lees meer over parkeren met de Rabo Wallet

Tanken

Met de Rabo Wallet makkelijk en snel tanken bij meer dan 600 pompstations.

Lees meer over tanken met de Rabo Wallet

Klantenkaarten

Zakelijke klantenkaarten uit jouw portemonnee kun je digitaal bewaren in de Rabo Wallet.

Lees meer over klantenkaarten met de Rabo Wallet

Saldochecker

Benieuwd of klanten hun facturen hebben betaald en hoeveel er op jouw zakelijke rekening staat? Bekijk je saldo via de Rabo Wallet. Betalingen worden direct bijgewerkt.

QR-codescanner

In de Rabo Wallet zit een iDEAL QR-codescanner waarmee je veilig iDEAL-betalingen kunt doen. Deze QR-code vind je op schermen (tv, laptop, winkelzuil), facturen, kassabonnen, collectebussen, posters enzovoort. 

Betaalverzoek

In de Rabo Wallet kun je klanten eenvoudig en professioneel een betaalverzoek sturen. Handig als je een bedrag wilt innen bij jouw klanten. Of als je een herinnering wilt sturen met een betaallink.

Buitenland

Met de Rabo Wallet betaal je ook eenvoudig in het buitenland bij kassa’s die geschikt zijn voor contactloos betalen.

De Rabo Wallet zakelijk gebruiken

Wil je de Rabo Wallet zakelijk gebruiken? Koppel dan jouw zakelijke rekening in je bestaande privé Rabo Wallet of download de app in de Playstore. Heb je een zakelijke én privé-telefoon? Geen nood: je kunt de Rabo Wallet op drie toestellen installeren.

Lees meer over het installeren van de Rabo Wallet

Ontdek hoe de Rabo Wallet zakelijk voor jou werkt

Tappen: contactloos betalen met de Rabo Wallet

In plaats van jouw bankpas in de betaalautomaat te steken, betaal je met de Rabo Wallet door te ‘tappen’: houd de achterkant van jouw telefoon tegen de betaalautomaat met een ‘contactloos betalen’-logo. Het bedrag dat je betaalt met de Rabo Wallet wordt meteen afgeschreven van jouw zakelijke rekening. Wil je een keer privé betalen, dan switch je in de app heel makkelijk naar je privé-rekening en andersom. 

Lees meer over contactloos betalen met de Rabo Wallet

Productdetails

Lees hieronder meer over de kenmerken, veiligheid, kosten en voorwaarden.

Kenmerken

Op welke telefoon werkt de Rabo Wallet?

De Rabo Wallet is geschikt voor bijna alle Android-smartphones met een NFC-antenne (Near Field Communication) en softwareversie 7.0 of hoger. Met uitzondering van:

 • Blackview BV 6000 
 • Blackview BV 6000S 
 • LGE LG G2 
 • LGE G2 MINI 
 • LGE G2 mini 4G LTE 
 • Panasonic UN-W700 
 • Samsung Galaxy S4 Mini 
 • Sony Xperia M4 Aqua (Dual) 
 • Umidigi F1 
 • We (BD) F1 
 • Xiaomi MI A1

Mobiele bankpas en mPIN

De Rabo Wallet op een Android-telefoon maakt gebruik van een mobiele bankpas die je installeert in de app. Voor betalingen tot en met € 25 heb je geen mPIN (mobiele pincode) nodig. Bij betalingen hoger dan € 25 of bij aankopen van tezamen meer dan € 50 gebruik je wel een mPIN. Wil je bij betalingen onder de € 25 een mPIN invoeren, dan kun je dit zelf instellen.

Veiligheid

Mobiele bankpas

De Rabo Wallet op een Android-smartphone werkt met een mobiele bankpas. De mobiele bankpas is zichtbaar in jouw telefoon. Om te betalen met de mobiele bankpas in jouw Rabo Wallet heb je een mobiele pincode nodig: de mPIN. De mPIN kies je zelf.

Mobiele pincode: mPIN

Wanneer je de Rabo Wallet op een Android hebt geïnstalleerd, heb je voor betalingen tot en met € 25 in de Rabo Wallet geen pincode (mPIN) nodig. Wil je bij betalingen onder de € 25 een mPIN invoeren, dan kun je dit zelf in de Wallet instellen. Er blijft altijd een mPIN nodig:

bij betalingen boven de € 25;bij meerdere betalingen onder de € 25 die samen meer zijn dan € 50.

Let op: personen die de beschikking hebben over jouw telefoon, kunnen betalingen tot en met € 25 doen met een maximum van € 50.

Verlies of diefstal van jouw telefoon?

Ben je jouw telefoon kwijt of is deze gestolen? Je kunt via Online Bankieren jouw Rabo Wallet-registratie verwijderen.

Reparatie of verkoop van jouw telefoon

Wordt je telefoon gerepareerd of verkoop je de telefoon? Verwijder dan de toestelregistratie en de app van jouw telefoon.

Kosten

Kosten

Mobiel betalen met de Rabo Wallet is gratis. Rabobank geeft klanten ruim de mogelijkheid om de gemakken van mobiel betalen te ervaren. Naast mobiel betalen biedt de Rabo Wallet ook andere diensten zoals parkeren, tanken en klantkaarten.

Je betaalt wel kosten voor:

 • Jouw zakelijke betaalpakket bij de Rabobank.
 • Jouw telecomprovider. 
 • Je parkeerkosten voor betaald parkeren, plus € 0,22 per parkeersessie.

Je betaalt geen extra transactiekosten voor de dienst tanken. Je betaalt alleen wat je aan brandstof tankt.

Je hebt geen internetverbinding nodig om te betalen met de Rabo Wallet. Voor de volgende diensten heb je wel een internetverbinding nodig:

 • Tanken
 • Instellen van je mobiele betaalpas 
 • Instellen van je mPIN 
 • Opvragen van je saldo betalen met QR code
Voorwaarden

Zelf regelen & Contact