Zo financier je automatisering met financial lease

Zo investeer je in automatisering met Rabo Lease

Sorteerinstallaties, lasrobots, computergestuurde machines: ze maken je productie sneller en efficiënter, vergroten je productiecapaciteit en helpen je je marges te verhogen. Voor financiering van dit soort geavanceerde apparatuur kiezen mkb’ers steeds vaker voor Rabo Lease. Vijf redenen waarom lease zo goed werkt voor automatisering.

Bereken maandbedrag
Lees meer
1- Vrijwel alle machines zijn te leasen

1. Vrijwel alle machines zijn te leasen

Volledig automatische zaag- of inpakmachines, robots die orders picken, 3-D-metaalprinters en zelfrijdende trolleys. Je kunt het zo gek niet bedenken of het valt te leasen. Zelfs de allernieuwste technologische snufjes of op maat gemaakte apparatuur kun je vaak financieren met Rabo Lease.

In veel sectoren en branches wordt Rabo Lease toegepast bij automatisering. Niet alleen voor nieuwe apparatuur, maar ook voor tweedehands machines, van elk merk of type. Zolang de machine maar verplaatsbaar is en een uniek serienummer of kenteken heeft.

2. Je houdt je handen vrij

Stel, je wilt investeren in een machine om je productie te verhogen. Een extra bedrijfswagen komt dan ook goed van pas. En dan heb je ook nog geld nodig om meer materiaal in te kopen en extra personeel aan te nemen. Waar haal je al dat geld vandaan?

Met Rabo Lease kun je het volledige bedrag van de machine en het transportmiddel financieren. Zo houd je je eigen reserves vrij. Die kun je gebruiken voor je inkoop en je personeel. Je hoeft dus niet te kiezen. Lease stelt je in staat meerdere investeringen tegelijk te doen. Zo versnel je je groei, zonder je financiële gezondheid uit het oog te verliezen.

2 - Je kunt direct inspelen op kansen

3. Je kunt inspelen op kansen

Met die nieuwe machine loop je voorop in jouw branche en kun je nieuwe klanten binnenhalen. Maar als je moet wachten tot je zelf het benodigde bedrag opzij hebt gelegd, zijn anderen je ongetwijfeld voor. Weg kans.

Met Rabo Lease kun je over de gewenste machine beschikken, zonder dat je eigen geld hoeft in te leggen. Wat ook handig is: je kunt online je maandbedrag berekenen. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je binnen enkele minuten je offerte. Daarmee heb je zekerheid van financieren en kun je de apparatuur bestellen.

4. Je houdt de controle

Machines zijn in veel bedrijven cruciaal voor het productieproces. Die moeten niet stil komen te staan, want dat kost geld. Voor onderhoud en reparatie wil je niet afhankelijk zijn van anderen. En het is ook niet handig als de geleasede machine aan het einde van de contractperiode terug moet naar de leasemaatschappij.

Met Rabo Lease ben je eigenaar van de machines. Je houdt controle over onderhoud en reparatie. Aan het einde van de leaseperiode is de apparatuur doorgaans afbetaald. Je kunt ervoor kiezen om de apparatuur te blijven gebruiken. Of ga over op verkoop en investeer in nieuw materieel.

5 - Je stemt je lease af op jouw situatie

5. Je stemt je lease af op jouw situatie

Bij het afsluiten van Rabo Lease heb je verschillende keuzemogelijkheden. Je kunt – tot op zekere hoogte – de looptijd kiezen. Je kunt het maandbedrag verlagen door eigen geld in te brengen of door te kiezen voor een slottermijn.

Gebruikmaken van een slottermijn kan interessant zijn voor ondernemers die steeds met de allernieuwste technologie willen werken. Stel, je leaset een machine van €100.000 voor drie jaar. Aan het einde van die periode heb je €15.000 nog niet afbetaald. Dat is je slottermijn. Je kunt er dan voor kiezen de machine te verkopen en met de opbrengst het resterende bedrag te betalen. Vervolgens schaf je het allerlaatste model aan, dat je natuurlijk ook volledig met lease kunt financieren.

Geïnteresseerd in Rabo Lease?

Bereken maandbedrag
Lees meer