Zo financier je automatisering met financial lease

Investeren in automatisering: machines leasen

Machines geven je productie een boost en helpen je de marges te verhogen. Omdat deze apparaten vaak behoorlijk aan de prijs zijn, wordt machines leasen steeds populairder. 5 redenen om voor lease te kiezen.

Contract

1. Vrijwel alle machines zijn te leasen

Volledig automatische zaag- of inpakmachines, robots die orders picken, 3D-metaalprinters en zelfrijdende trolleys. Je kunt het zo gek niet bedenken of het valt te leasen. Vaak kun je zelfs de allernieuwste technologische snufjes of op maat gemaakte apparatuur financieren met Rabo Lease.

In veel sectoren en branches wordt lease toegepast bij automatisering. Niet alleen voor nieuwe apparatuur, maar ook om tweedehands machines te leasen. Zolang de machine maar verplaatsbaar is en een uniek serienummer of kenteken heeft.

2. Door machines te leasen houd je je reserves vrij

Stel, je wilt investeren in een machine om je productie te verhogen. Een extra bedrijfswagen komt dan goed van pas. Dan heb je ook nog geld nodig om meer materiaal in te kopen en extra personeel aan te nemen. Waar haal je al dat geld vandaan?

Met Rabo Lease kun je het volledige bedrag van de machine en het transportmiddel financieren. Zo houd je je eigen reserves vrij en hoef je niet te kiezen tussen investeringen. Zo versnel je je groei, zonder je financiële gezondheid uit het oog te verliezen.

Vergeet niet je btw apart te zetten

3. Je kunt inspelen op kansen

Wanneer je de mogelijkheid krijgt om een spiksplinternieuwe machine te leasen, is dat een kans om voorop te gaan lopen in de branche. Dat is aantrekkelijk voor klanten. Maar als je moet wachten tot je zelf het benodigde bedrag bij elkaar hebt gespaard, zijn anderen je ongetwijfeld voor.

Met Rabo Lease kun je over de gewenste machine beschikken, zonder dat je eigen geld hoeft in te leggen. Ook handig: je maakt zelf binnen enkele minuten een berekening van je rente en maandbedrag. Helemaal vrijblijvend.

4. Je houdt de controle

Machines zijn in veel bedrijven cruciaal voor het productieproces. Dat proces mag niet stil komen te liggen, want dat kost geld. Voor onderhoud en reparatie wil je dan ook niet vastzitten aan bepaalde monteurs. Veder is het niet handig als de geleasede machine aan het einde van de contractperiode weer terug moet naar de leasemaatschappij.

Met Rabo Lease beheer je de machines helemaal zelf. Je houdt controle over onderhoud en reparatie. Aan het einde van de leaseperiode is de apparatuur doorgaans afbetaald, je bent dan volledig eigenaar. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de apparatuur te blijven gebruiken, of te verkopen en een nieuwe machine te leasen.

Puzzel

5. Je stemt je lease af op jouw situatie

Bij het afsluiten van Rabo Lease heb je verschillende keuzemogelijkheden:

    Je kunt – tot op zekere hoogte – de looptijd kiezen. Je kunt het maandbedrag verlagen door eigen geld in te brengen of door te kiezen voor een slottermijn.

De slottermijn kan interessant zijn voor ondernemers die steeds met de allernieuwste technologie willen werken. Stel, je leaset een machine van €100.000 voor drie jaar. Na die drie jaar heb je €15.000 nog niet afbetaald. Dat bedrag is je slottermijn.

Je kunt er dan voor kiezen de machine te verkopen en met de opbrengst het resterende bedrag te betalen. Vervolgens schaf je het allerlaatste model aan, wat je natuurlijk ook volledig met lease kunt financieren.

Geïnteresseerd in Rabo Lease?