Antwoord op veelgestelde vragen over Rabo Lease

Dagelijks krijgen we vragen van ondernemers die geïnteresseerd zijn in het leasen van een bedrijfsauto of machine. We hebben een aantal veelgestelde vragen en de antwoorden voor je op een rij gezet.

Krijg snel antwoord op je vragen

1. Welke merken kan ik bij jullie leasen?

In principe zijn alle merken en modellen bij ons te leasen. Rabo Lease werkt merk- en dealeronafhankelijk. Je bestelt de machine, het apparaat of de bedrijfswagen van jouw keuze zelf bij je leverancier en je regelt de lease eenvoudig bij ons.

2. Welke leasevormen kan ik bij jullie afsluiten?

Online kun je bij ons financial lease afsluiten. Ben je geïnteresseerd in operational lease of twijfel je welke leasevorm het beste bij je investering past, neem dan contact op met je accountmanager.

Wat zijn de verschillen tussen financial lease en operational lease? Lees het hier
3. Hoeveel eigen geld moet ik inleggen?

Vaak is het bij lease niet nodig om zelf geld in te leggen. Je kunt het volledige aanschafbedrag met Rabo Lease financieren. Het is zelfs mogelijk om de btw op het bedrijfsmiddel voor maximaal zes maanden mee te financieren, zodat je dit bedrag niet uit eigen zak hoeft voor te schieten.

Eigen geld inleggen kan en mag natuurlijk wel. Door zelf een deel te financieren, verlaag je het maandbedrag van je lease. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je huidige auto of machine in te ruilen en met de opbrengst een deel van je nieuwe bedrijfsmiddel te betalen.

4. Welke rente betaal ik met financial lease?

Met onze leasecalculator bereken je in een handomdraai een indicatie van de rente voor jouw investering en jouw bedrijf. Je krijgt meteen een idee van de maandlasten.

Bereken direct

Vrijblijvende offerte

Wil je een precieze berekening van je rente en maandbedrag? Log dan in en vraag een offerte aan.

Goed om te weten: bij lease betaal je een vaste rente. Het tarief spreken we bij de start met elkaar af en staat vast voor de looptijd van het leasecontract. Zo kom je tussentijds niet voor verrassingen te staan.

5. Welke kosten zijn inbegrepen bij het maandbedrag?

Het maandbedrag bij financial lease bestaat uit rente en aflossing. Verzekering, onderhoud en reparaties zijn niet inbegrepen. Je kiest zelf waar je deze zaken regelt.

6. Welke kosten betaal ik voor het afsluiten van lease?

Je betaalt geen advies- of behandelingskosten voor het afsluiten van financial lease.

7. Hoe lang duurt het voordat ik van jullie een offerte krijg?

Een offerte voor financial lease is in de meeste gevallen zo geregeld. Log in met je Rabo Scanner en vul in om wat voor bedrijfsmiddel het gaat. Kies vervolgens de looptijd. In de meeste gevallen krijg je al binnen een paar minuten een offerte op je scherm.

Is de offerte naar wens? Accepteer hem dan binnen twee weken na de offertedatum. Zo zet je het renteaanbod voor zes maanden vast, zonder dat je ergens aan vastzit. Met deze offerte achter de hand kun je meteen naar de dealer om je machine of bedrijfswagen te bestellen.

Vraag offerte aan

Wil je een bijzonder of op maat gemaakt bedrijfsmiddel leasen? Of een bedrijfsmiddel met een aanschafwaarde van meer dan €500.000? Bel dan je accountmanager of neem via dit formulier contact met ons op.

8. Kan ik de lease vervroegd aflossen?

Je kunt financial lease bij Rabobank volledig of voor een deel vervroegd aflossen. Bij contracten afgesloten ná 1 juli 2018 kun je elk kalenderjaar tot 5 procent van het beginbedrag van het leasecontract vergoedingsvrij aflossen. Wil je een hoger bedrag of het volledige openstaande bedrag vervroegd aflossen? Dan betaal je ons een vergoedingsrente. In de Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen (PDF) lees je hoe wij die berekenen.

Wil je een vervroegde aflossing laten berekenen of uitvoeren? Bel ons dan op 088-7226666.

9. Waar vind ik een overzicht van mijn maandelijkse rente en aflossing?

Een overzicht van je aflossingen en rentebetalingen vind je in het lease-betaalschema. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij het opstellen van je jaarcijfers. Op het betaalschema vind je gedetailleerde gegevens voor alle bedrijfsmiddelen die je bij ons least. Denk bijvoorbeeld aan de leaseperiode, het maandbedrag en welk deel daarvan uit aflossing en welk deel uit rente bestaat.

Lees hoe je het betaalschema aanvraagt
10. Waar vind ik een kopie van mijn lease-overeenkomst?

Een kopie van je lease-overeenkomst vraag je eenvoudig online aan. Zorg dat je je overeenkomstnummer bij de hand hebt.

Zo vraag je een kopie aan