Vrienden praten over financiele meevaller

Een Gezond Geldgesprek over een financiële meevaller

Joost (25) en zijn jeugdvriend Michel (26) bespreken samen wat ze zouden doen als ze een financiële meevaller krijgen. Joost kreeg toevallig een bonus van 1.000 euro omdat hij in de zorg werkt. Hij zet dit opzij voor zijn studie. Wat doet Michel? Laat je inspireren door het Gezonde Geldgesprek tussen beide vrienden.

Vrienden praten over een financiele meevaller

Wat doe jij met een financiële meevaller?

Joost heeft het geluk dat hij een bonus van 1.000 euro kreeg omdat hij in de zorg werkt. Hij zet dit bedrag opzij om zijn halfjaar studievertraging te kunnen betalen. Michel zou een meevaller vooral uitgeven aan levensbehoeften zoals eten en drinken, zeker nu hij geen werk heeft. Wat je met een financiële meevaller doet, is sterk afhankelijk hoe je financiële situatie eruit ziet.

“Een meevaller zou ik nu uitgeven aan eten, drinken en dat soort dingen.”

– Michel, 26 jaar –

Sparen, beleggen of uitgeven?

Een financiële meevaller van 50 euro geef je eerder uit aan eten of zoals Joost doet aan schoenen. Is het bedrag groter, je krijgt bijvoorbeeld geld terug van de belastingdienst of van je energiemaatschappij, dan sta je er meer bij stil wat je ermee wilt gaan doen. Je kunt dit bedrag in een apart spaarpotje zetten voor je buffer of een ander spaardoel. Of zelfs besluiten om een start te maken met beleggen als je buffer op orde is.

Waar kun je nog meer aan denken?

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?