Man en vrouw op bank

Verantwoord geld lenen

Geld lenen kan goed van pas komen wanneer je even een financieel steuntje in de rug nodig hebt. Bij de Rabobank leen je verantwoord en met een gerust gevoel. Wat houdt verantwoord lenen volgens ons in?

Zak met geld

Leen niet meer dan verantwoord is

Een lening moet passen binnen jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Nu, maar ook in de toekomst, als je financiële situatie misschien onverwacht verandert. Zo voorkomen we problemen en leen jij met een gerust gevoel.

Bekijk in onze rekentool of jouw gewenste leenbedrag past bij jouw financiële situatie en wat de lening maandelijks kost.

gescheurd contract

Kwijtschelding bij overlijden

Als je overlijdt, hebben jouw nabestaanden al genoeg aan hun hoofd. Op zorgen over een leenschuld zitten ze niet te wachten. Daarom komt jouw openstaande leenschuld te vervallen als je voor je 75e overlijdt. Je nabestaanden hoeven deze schuld in de meeste gevallen niet aan ons terug te betalen. Dit noemen we kwijtschelding. Meer informatie over kwijtschelding en de voorwaarden vind je in de algemene voorwaarden van de Persoonlijke Lening.

Een lening is tijdelijk

Niemand wil onnodig lang aan een lening vastzitten. Het is voor jou het fijnst om zo snel mogelijk je lening af te lossen en te bouwen aan een financieel gezond leven. Wij geloven daarom in de tijdelijkheid van een lening. Dit betekent onder meer dat je de lening zo snel mogelijk terugbetaalt, binnen een voor jou verantwoorde termijn. Hierdoor ben je eerder uit de zorgen en betaal je uiteindelijk ook minder rente.

Boetevrij extra aflossen

Een lening is een tijdelijke oplossing als je geld nodig hebt. Hoe eerder de lening is afgelost, hoe fijner het voor jou is. Je bent eerder uit de zorgen en betaalt minder rente. Versneld aflossen is bij de Rabobank kosteloos. Dit maakt het voor jou makkelijker en aantrekkelijker om bovenop je maandbedrag een extra bedrag af te lossen.Een extra aflossing doen kan op verschillende manieren, onder andere via de Rabo Bankieren App.

Lees hoe je versneld af kunt lossen

BKR-registratie bij lening