Annuïteitenhypotheek

Gelijke bruto maandlasten met een annuïteitenhypotheek

  • gelijke bruto maandlasten zolang de rente niet wijzigt
  • door hypotheekrenteaftrek lagere nettolasten in het begin
  • na de looptijd is uw hypotheek afgelost
  • mogelijkheid van hypotheekrenteaftrek

Kenmerken

Vast bedrag aan rente en aflossing

U betaalt elke maand een gelijk bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Deze bruto maandlast bestaat in het begin uit veel rente en weinig aflossing. Later is dat omgekeerd. Aan het einde van de looptijd is uw hypotheekschuld volledig afgelost. Wijzigt uw rentepercentage? Dan wijzigen ook uw maandlasten.

Netto maandlasten in het begin het laagst

Kunt u de rente aftrekken voor de belasting? Dan zijn uw netto maandlasten in het begin het laagst. U kunt steeds minder rente aftrekken. U betaalt immers minder rente, doordat u al heeft afgelost. Hierdoor worden uw netto maandlasten elke maand hoger.

Hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek is alleen mogelijk als u de hypotheek gebruikt voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van het eigen huis. Ook moet u de lening in maximaal 30 jaar helemaal aflossen. De rente is dan maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

Meer lezen over hypotheekrenteaftrek

Nationale Hypotheek Garantie

De annuïteitenhypotheek is af te sluiten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee heeft u meer zekerheid en lagere maandlasten.

Kosten

Behalve de advies- en afsluitkosten betaalt u ook maandelijkse kosten voor verzekeringen. Houd ook rekening met eenmalige kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatie en notaris.

Voorwaarden

Voorwaarden annuïteitenhypotheek

Als u een hypotheek afsluit, is het belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren.

Bekijk de algemene voorwaarden bij uw hypotheek

Bereken uw maandlasten in het Rabobank Hypotheekdossier

Wilt u inzicht in de maandlasten van een annuïteitenhypotheek? Maak dan een persoonlijke berekening in het Rabobank Hypotheekdossier. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend oriënterend gesprek? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Of loop vrijblijvend binnen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.

Contact

Rabobank