Lineaire Hypotheek

Steeds lagere maandlasten met een lineaire hypotheek

  • steeds lagere maandlasten zolang de rente gelijk blijft
  • totale lasten over gehele looptijd lager dan bij een annuïteitenhypotheek
  • na de looptijd is uw hypotheek afgelost
  • hypotheekrenteaftrek is mogelijk

Kenmerken

Aflossen: elke maand een vast bedrag

Bij een lineaire hypotheek betaalt u het geleende bedrag in gelijke maandelijkse bedragen terug. Aan het einde van de looptijd is de hypotheek volledig afgelost.

Rente: steeds minder

De bruto maandlast bestaat uit een vast bedrag aan aflossing en een dalend bedrag aan rente. Na elke aflossing wordt uw rentebedrag lager en hierdoor ook uw bruto maandlast. Kunt u de rente aftrekken voor de belasting? Dan kunt u steeds minder rente aftrekken. Wijzigt uw rentepercentage? Dan wijzigen ook uw maandlasten.

Hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek is alleen mogelijk als u de hypotheek gebruikt voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van het eigen huis. Ook moet u de lening in maximaal 30 jaar helemaal aflossen. De rente is dan maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

Meer lezen over Hypotheekrenteaftrek

Nationale Hypotheek Garantie

De lineaire hypotheek is af te sluiten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee heeft u meer zekerheid en lagere maandlasten.

Kosten

Behalve de advies- en afsluitkosten betaalt u ook maandelijkse kosten voor verzekeringen. Houd ook rekening met eenmalige kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatie en notariskosten.

Voorwaarden

Als u een hypotheek afsluit, is het belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren.

Bekijk de algemene voorwaarden bij uw hypotheek

Bereken uw maandlasten in het Rabobank Hypotheekdossier

Wilt u inzicht in de maandlasten van een lineaire hypotheek? Maak dan een persoonlijke berekening in het Rabobank Hypotheekdossier. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend oriënterend gesprek? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Of loop vrijblijvend binnen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.

Contact

Rabobank