Rabo OpbouwHypotheek Sparen

De spaarhypotheek van de Rabobank

  • maandlasten blijven gelijk zolang de rente niet wijzigt
  • hypotheek volledig of gedeeltelijk afgelost op het einde van de looptijd
  • mogelijkheid van hypotheekrenteaftrek
  • sparen om de hypotheek af te lossen
  • vaste rente

Heeft u een bestaande spaarhypotheek, bij de Rabobank of elders? Dan is het mogelijk deze over te sluiten naar de Rabo OpbouwHypotheek. Voorwaarde is dat u op 31 december 2012 een Kapitaalverzekering Eigen Woning of Spaarrekening Eigen Woning had. Het is niet meer mogelijk om een nieuwe Rabo OpbouwHypotheek af te sluiten.

Kenmerken

Vermogen opbouwen door te sparen

Met de Rabo OpbouwHypotheek spaart u om uw hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal of voor een deel af te lossen. Aan het inleggen op een Rabo OpbouwSpaarrekening zijn geen kosten verbonden. Alles wat u spaart, wordt op deze spaarrekening gestort. Het rentepercentage dat u ontvangt, is gelijk aan het rentepercentage dat u betaalt voor uw Rabo OpbouwHypotheek.

Hypotheekrenteaftrek bij een spaarhypotheek

Doordat u niet tussentijds aflost, kunt u optimaal gebruikmaken van hypotheekrenteaftrek. Dit is alleen mogelijk als u de hypotheek heeft gebruikt voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van de eigen woning. De rente is maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

Meer lezen over hypotheekrenteaftrek

Nationale Hypotheek Garantie

De Rabo OpbouwHypotheek is af te sluiten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee heeft u meer zekerheid en lagere maandlasten.

Kosten

Rente

Over de hypotheek betaalt u een vaste rente. U kiest zelf de rentevaste periode. Het rentepercentage dat u ontvangt over het tegoed op uw Rabo OpbouwSpaarrekening is gelijk aan het rentepercentage dat u betaalt voor uw Rabo OpbouwHypotheek. In bijzondere situaties vergoeden we op de Rabo Opbouwspaarrekening een variabele rente.

Meer lezen over een spaarhypotheek met variabele rente

Bijkomende kosten

Behalve de advies- en afsluitkosten betaalt u ook maandelijkse kosten voor verzekeringen. Houd ook rekening met eenmalige kosten zoals overdrachtsbelasting, taxatie en notariskosten.

Voorwaarden

Voorwaarden spaarhypotheek

Als u een hypotheek afsluit, is het belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren.

Algemene voorwaarden Rabo OpbouwSpaarrekening

Algemene voorwaarden Rabo OpbouwSpaarrekening en Rabo OpbouwEffectenrekening

Bekijk de algemene voorwaarden bij uw hypotheek

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend oriënterend gesprek? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Of loop vrijblijvend binnen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.

Contact

Rabobank