Familie in gesprek aan tafel

Familiehypotheek

Wil je graag een huis kopen, maar kun je niet voldoende geld lenen bij een hypotheekverstrekker? Misschien kunnen je ouders je helpen door geld te lenen in de vorm van een familiehypotheek.

Een vinkje plaatsen met een potlood

Wat is een familiehypotheek?

Koop je een huis, dan is het gebruikelijk dat je de hypotheek regelt via een bank of andere hypotheekverstrekker. Met een familiehypotheek sluit je jouw hypotheek af bij je familie. Je spreekt samen af welk bedrag je leent, op welke termijn je dit terugbetaalt en welke rente je hierover betaalt. Je kunt op twee manieren een familiehypotheek afsluiten:

Je leent het hypotheekbedrag helemaal bij je familie Je leent een deel van je hypotheek bij je familie en een deel bij de bank of een andere hypotheekverstrekker
hypotheek berekenen

Bereken je maximale hypotheek

Met onze handige rekentool krijg je snel een indicatie van je maximale hypotheek en je maandlasten. Zo weet je snel wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Snel inzicht of je jouw droomhuis kunt kopenDirect een indicatie van je maandlastenMaak binnen 5 minuten een berekening

Startershypotheek combineren met een familiehypotheek

Wil of kun je niet het volledige hypotheekbedrag bij je familie lenen, dan zijn er verschillende hypotheekmogelijkheden bij Rabobank. Naast een startershypotheek is er ook de starterslening. Daarmee kun je extra geld lenen voor de aankoop van een huis naast jouw eerste hypotheek.

Lees meer over de startershypotheek en starterslening

Is een familiehypotheek iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over de familiehypotheek. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.