De OverbruggingsHypotheek kan handig zijn als je huidige huis nog niet is verkocht. De voordelen van een OverbruggingsHypotheek:

  Gebruik de overwaarde voor je nieuwe huis Financier tijdelijk twee huizen als je gaat verhuizen Los af bij de verkoop van je oude huis
  Bereken je maandlasten

  Wat is een OverbruggingsHypotheek?

  Stel, je hebt een woning met overwaarde. Je wilt verhuizen en vindt een nieuwe koopwoning. Om die nieuwe woning te financieren wil je de overwaarde van je oude huis gebruiken. Alleen is de overwaarde nog niet beschikbaar omdat je oude huis nog niet is overgedragen of verkocht. Dan kan de OverbruggingsHypotheek iets voor je zijn. Wij schieten met de OverbruggingsHypotheek eigenlijk de overwaarde van je huis voor. Bij een OverbruggingsHypotheek betaal je alleen rente. Zodra je oude huis is verkocht en wordt overgedragen los je de OverbruggingsHypotheek volledig af.

  De belangrijkste kenmerken van een OverbruggingsHypotheek

  Twee huizen: een tijdelijke hypotheek

  Gebruik je overwaarde van je oude huis voor de aankoop van je nieuwe huis met een OverbruggingsHypotheek. Dit is een tijdelijke hypotheek met een maximale looptijd van twee jaar, in overleg te verlengen.

  Dubbele maandlasten

  Je hebt tijdelijk twee hypotheken en daarom ook dubbele maandlasten. Misschien kun je de dubbele lasten voor een deel meefinancieren. Daar vertelt de adviseur van de Rabobank je graag meer over.

  Hypotheekrenteaftrek beperkt

  Nadat je verhuisd bent heb je een beperkte periode recht op hypotheekrenteaftrek. Je oude huis moet dan al wel leeg te koop staan en niet worden verhuurd.

  Wat je nog meer moet weten over een OverbruggingsHypotheek

  Kosten van een OverbruggingsHypotheek

  Welke bijkomende kosten kun je verwachten bij een OverbruggingsHypotheek?

  Advies- en afsluitkostenEenmalige kosten, zoals:
  • Taxatiekosten
  • Notariskosten

  Bekijk alle kosten van een OverbruggingsHypotheek

  Voorwaarden van een OverbruggingsHypotheek
  Je hebt een verwachte overwaarde op je oude huisJe kunt de tijdelijk hogere lasten betalen of meefinancierenJe sluit de hypotheek voor je nieuwe huis af bij de RabobankJe lost je oude hypotheek en OverbruggingsHypotheek af zodra het oude huis is verkocht en wordt overgedragenJe sluit de OverbruggingsHypotheek af voor een jaar. Deze is in overleg te verlengen

  Wij kijken graag met je naar een passende oplossing. Elke situatie is anders, waardoor elke overbruggingshypotheek anders is.

  Rente bij een OverbruggingsHypotheek

  Bij de OverbruggingsHypotheek gelden de rentes die bij de Plusvoorwaarden horen.

  Bekijk alle rentes

  Is een OverbruggingsHypotheek iets voor jou?

  Lijkt een overbruggingshypotheek je iets? Onze financieel adviseurs bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

  Bereken je hypotheek
  Maak een afspraak