Gebruik de overwaarde van je huis als extra bestedingsruimte. Heb je bijvoorbeeld een aanvulling nodig op je pensioen? Met het Rabo OverwaardePlan kun je alvast de overwaarde van je huis opnemen.

  Extra bestedingsruimte bij bereiken van de AOW-leeftijd In combinatie met een KeuzePlus Hypotheek Geen verplichting om af te lossen tijdens de looptijd

  Wat is een Rabo OverwaardePlan?

  Met het Rabo Overwaardeplan kun je de overwaarde van je huis opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld je pensioen aanvullen. Van te voren spreken we met je af hoeveel van de overwaarde van je huis je mag gebruiken. Je neemt hiermee een voorschot op de verwachte verkoopopbrengst van je huis. Zonder dat je de woning nu al moet verkopen.

  Hoe gebruik je de overwaarde in het Rabo OverwaardePlan?

  Je kunt je overwaarde op twee manieren gebruiken. Of een combinatie van de mogelijkheden.

  Je leent in één keer een bedrag, bijvoorbeeld voor een grote uitgave.Je leent iedere maand een bedrag om je inkomen aan te vullen.

  Wil je jouw woning verbouwen of verbeteren? Of wil je een ander huis kopen? Dan is een andere hypotheekvorm mogelijk passender. Heb je de AOW-leeftijd al bereikt? Daar zijn speciale acceptatievoorwaarden voor. Neem hiervoor contact met ons op.

  Kenmerken van het Rabo OverwaardePlan

  Hoeveel kan ik lenen met het overwaardeplan?

  Je kunt maximaal 67,5% van de marktwaarde van je woning lenen voor het Rabo OverwaardePlan. De marktwaarde is het getaxeerde bedrag dat je huis bij vrije verkoop oplevert. Dit stellen we vast met de meest recente Calcasa waardebepaling of een taxatierapport dat niet ouder is dan zes maanden. Bestaande leningdelen voor je woning tellen mee om vast te stellen hoeveel van die 67,5% je al hebt gebruikt.

  Hypotheekvorm en rentevorm

  Bij het Rabo OverwaardePlan sluit je altijd een KeuzePlusHypotheek af. Dit is een krediet met een variabele rente. Wil je in één keer een groot bedrag opnemen? Dan kun je bij het Rabo OverwaardePlan ook een Aflossingsvrije Hypotheek afsluiten. Deze Aflossingsvrije Hypotheek heeft een vaste rente.

  Opnameplan

  Samen met je adviseur maak je een opnameplan. In dit plan staat hoeveel en wanneer je geld wilt ontvangen uit je KeuzePlus Hypotheek. Wij maken deze bedragen over naar je betaalrekening. Je kunt dus zelf geen geld opnemen. Je kunt ervoor kiezen de rentelasten van je andere leningdelen ook uit je KeuzePlusHypotheek te betalen. Hiermee houden we dan rekening in het Rabo OverwaardePlan.

  Wat je nog meer moet weten over het Rabo OverwaardePlan

  Risico’s van een overwaardeplan

  We maken samen goede afspraken over het Rabo OverwaardePlan. Bijvoorbeeld over welke bedragen je wilt opnemen en hoe lang je in jouw huis wilt blijven wonen. Maar er kunnen situaties zijn waardoor je eerder je huis moet verkopen dan vooraf verwacht. Bijvoorbeeld:

  wanneer de waarde van je huis daaltals de rente van de KeuzePlus Hypotheek stijgt en je meer moet opnemen om deze rente te betalen. Hierdoor bereik je eerder de limiet van je KeuzePlus Hypotheek en de grens van 67,5%. Dan is het moment aangebroken om je huis te verkopen.

  Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je overweegt een Rabo OverwaardePlan af te sluiten.

  Kosten van een overwaardeplan

  Welke bijkomende kosten kun je verwachten bij een overwaardeplan?

  Advies- en afsluitkostenEenmalige kosten zoals:
                  Taxatiekosten
                  Notariskosten

  Lees meer over de bijkomende kosten

  Voorwaarden van het Rabo OverwaardePlan

  Kredietlimiet
  Tijdens de looptijd van je het Rabo OverwaardePlan neem je de overwaarde van je woning geleidelijk op. Heb je de afgesproken kredietlimiet van de bereikt? Dan kun je dit krediet niet meer gebruiken. Je moet dan zelf de lasten van de woning betalen. Lukt dat niet? En is het niet mogelijk om het Rabo OverwaardePlan te verhogen? Dan is het moment aangebroken om je woning te verkopen. Dat geldt ook als het geleende bedrag de grens van 67,5% van de marktwaarde van je woning bereikt. We gaan hierover op tijd met je in gesprek.

  AOW-leeftijd
  Voor het Rabo OverwaardePlan moet je de AOW-leeftijd hebben bereikt. Heb je een partner? Dan moet minimaal een van jullie beiden de AOW-leeftijd hebben bereikt. Samen met je adviseur kijk je of je aan alle voorwaarden voldoet voor een Rabo OverwaardePlan. En of dit een passend product voor je is.

  Lees meer over de bijkomende kosten

  Bekijk de algemene voorwaarden bij je hypotheek (PDF) Bekijk de klantinformatie Lenen en Wonen (Plusvoorwaarden) (PDF)

  Is het Rabo OverwaardePlan iets voor jou?

  Maak een afspraak met onze adviseur en bespreek de mogelijkheden.

  Maak een afspraak